Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ο Στέλιος Ηλιάδης δίνει μέσω sportdog απαντήσεις για το ντέρμπι με την ΑΕΚ
| 2018-09-23 09:30:00

«Εκεί ήταν το λάθος, να μπει VAR - Δεν χάνει ο ΠΑΟΚ με τέτοιο κέντρο, κόντρα με Ουζουνίδη»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Εκεί ήταν το λάθος, να μπει VAR - Δεν χάνει ο ΠΑΟΚ με τέτοιο κέντρο, κόντρα με Ουζουνίδη»

Παλιός ΠΑΟΚτσής μιλάει για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Στον παράγοντα έδρα στέκεται ο Στέλιος Ηλιάδης για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Ο ποδοσφαιριστής του Αγροτικού Αστέρα που φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα την τετραετία 2005-2009 μίλησε στο Sportdog για τη μάχη των Δικεφάλων, στην οποία έχρισε φαβορί τους Θεσσαλονικείς, λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί από πέρσι.

Θεωρεί, ότι οι παίκτες του Λουτσέσκου είναι περισσότερο διψασμένοι και ως υποστηρικτής του Δικεφάλου του Βορρά εύχεται τη νίκη των γηπεδούχων. Παράλληλα όμως αναγνωρίζει τη δυναμική της ΑΕΚ και ιδιαίτερα τη στρατηγική που της δίνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον πάγκο. Ο παλιός άσος των ασπρόμαυρων δεν παρέλειψε να σχολιάσει τον ορισμό του Φινλανδού, Γκεστράνιους και υπογράμμισε τη σημασία εισαγωγής του VAR στη Super League. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Ποια ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ θυμάσαι;

«Θυμάμαι το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, 2-0 τη σεζόν 2006-2007. Τότε να φανταστείτε είχε ακόμα... έμμεσο. Γενικά ακόμα και στα πέτρινα χρόνια, ο ΠΑΟΚ κέρδιζε στην Τούμπα, έστω και με δυσκολία. Εξαίρεση αποτελεί το 0-4, το 2008, όταν η Ένωση πήγαινε για πρωτάθλημα. Τότε είχαμε λαϊκά δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη».

Πώς σου φάνηκαν οι δύο ομάδες στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions και του Europa League;

«Η ανωτερότητα του Άγιαξ φάνηκε σε σχέση με την ΑΕΚ. Η Ένωση επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στον θεσμό, οπότε έχει μέλλον μπροστά της. Και στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ η Τσέλσι φάνηκε, ότι ήταν αρκετές κλάσεις ψηλότερα».

Τι περιμένεις από το παιχνίδι της Κυριακής;

«Θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Στη δύναμη άλλωστε πιστεύω, ότι θα κριθεί. Θεωρώ, λόγω έδρας, είναι φαβορί ο ΠΑΟΚ. Ο κόσμος το περιμένει και εξαιτίας των περσινών γεγονότων».

Ποια στοιχεία των δύο ομάδων σου αρέσουν;

«Στην ΑΕΚ μου αρέσει η επιθετικής της ανάπτυξη. Είναι πολύ καλή στην κόντρα. Ο Ουζουνίδης είναι πολύ καλός προπονητής. Με ικανοποιεί πολύ, ότι η Ένωση εμπιστεύεται πολλούς Έλληνες παίκτες. Ο ΠΑΟΚ ξεχωρίζει στην Τούμπα, είναι άλλη ομάδα, πολύ καλύτερη σε θέμα διάθεσης. Τους δίνει κίνητρο η έδρα του. Θεωρώ, ότι οποιοσδήποτε παίκτης, λόγω των περσινών γεγονότων, θα έχει ένα λόγο παραπάνω, για να το κερδίσει».

Πώς κρίνεις τη φάση στο περσινό παιχνίδι που καθόρισε την έκβαση του πρωταθλήματος;

«Εγώ δεν θα κρίνω ως ΠΑΟΚτσής. Θα κρίνω αντικειμενικά. Η δική μου η γνώμη είναι, αφού το είδαμε 100 φορές σε ριπλέι, όπως και όλος ο κόσμος, ότι δεν επηρεάζει τη φάση. Το πρόβλημα όμως δεν ήταν εκεί. Η απόφαση πάρθηκε πίσω... Εκεί ήταν το λάθος του διαιτητή. Ακύρωσέ το γκολ, είναι - δεν είναι οφσάιντ. Δεν θα του πει κανείς τίποτα. Έδειξε σέντρα, μετά το πήρε πίσω. Μετά πήγε στα αποδυτήρια και το ξαναπήρε πίσω. Ήταν κωμικοτραγικό και άσχημο. Είναι τελείως λάθος να μπαίνει κανείς στο γήπεδο. Πιστεύω εν βρασμώ ψυχής μπήκε ο κύριος Σαββίδης μέσα, ο οποίος το παραδέχτηκε και ζήτησε συγγνώμη. Εγώ χάρηκα που δεν είχαμε από τον κόσμο παρατράγουδα σε αυτό το ματς. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει περάσει πολλά αυτά τα χρόνια και η συμπεριφορά του ήταν άψογη. Ήταν επιτυχία αυτό».

Πώς σχολιάζεις τις συνεχόμενες δηλώσεις αμφισβήτησης του περσινού τίτλου από πλευράς ΠΑΟΚ;

«Όλοι που είναι μέσα στην ομάδα ένιωσαν πολύ άσχημα. Ήταν σοκ γι'αυτούς, γιατί η ομάδα έφτασε στη βρύση και δεν ήπιε νερό. Από εκεί και πέρα το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε. Η ομάδα πρέπει να δώσει τις απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Να κερδίσει την ΑΕΚ στο χορτάρι. Το περσινό τελείωσε. Εγώ ως άνθρωπος θα κοιτούσα μπροστά. Η ομάδα μου να κερδίσει φέτος».

Συμφωνείς με τον ορισμό ξένου διαιτητή;

«Συμφώνω, γιατί έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο στην Ελλάδα και ό,τι και να γίνει θα το αμφισβητούσε. Αν είναι σωστή απόφαση το διαιτητή, θα πούμε “ευνόησε αυτόν”, αν δεν είναι σωστή θα πούμε “ευνόησε τον άλλον”. Θεωρώ, ότι είναι σωστό το VAR να μπει. Το είδαμε όλοι πως απέδωσε στο Μουντιάλ. Δεν θα έχει κανείς να αμφισβητεί τίποτα με τη συγκεκριμένη τεχνολογία».

Πού θα κριθεί το ματς;

«Θεωρώ, ότι αν το κέντρο του ΠΑΟΚ, δηλαδή ο Μαουρίσιο και ο Κάνιας, βρεθεί σε καλή μέρα, η ομάδα θα κερδίσει. Έτσι πιστεύω. Η ΑΕΚ, έχει πολύ καλό προπονητή και γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας. Αν παίξει με σωστή τακτική θα δημιουργήσει μία πολύ δύσκολη κατάσταση για τον ΠΑΟΚ. Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ως ΠΑΟΚτσής θέλω να κερδίσει η ομάδα μου, αλλά είμαι και αντικειμενικός και πάντα θα λέω, ας κερδίσει ο καλύτερος».

ΔΕΙΤΕ όλα τα θέματα για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με ένα κλικ ΕΔΩ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags