Facebook Pixel Sportdog.gr | Μέγας Αλέξανδρος το καθάρισε - Με σούπερ Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ πήρε την ΑΕΚ κι έπιασε κορυφή
| 2018-09-23 22:23:00

Μέγας Αλέξανδρος το καθάρισε - Με σούπερ Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ πήρε την ΑΕΚ κι έπιασε κορυφή

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μέγας Αλέξανδρος το καθάρισε - Με σούπερ Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ πήρε την ΑΕΚ κι έπιασε κορυφή

Με πρωταγωνιστή τον Σέρβο το ντέρμπι βάφτηκε ασπρόμαυρο (2-0).

Άτυπη εκδίκηση για το περσινό παιχνίδι της Τούμπας, τα γεγονότα του οποίου έκριναν την έκβαση του πρωταθλήματος πήρε ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς χωρίς να αγχωθούν επικράτησαν 2-0 της ΑΕΚ, η οποία είχε ευκαιρίες για να πάρει κάτι καλύτερο από το ματς, πλήρωσε όμως τα τραγικά λάθη της, ολιγοψύχησε, ξέμεινε από δυνάμεις και υποτάχτηκε μέσα στην έδρα του αντιπάλου που θα αμφισβητει μια ζωή τον δωδέκατο τίτλο της.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς με δύο προσωπικά γκολ άνοιξε τον δρόμο της νίκης για τον ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος... Μεγαλέξανδρος ήταν αδιαμφισβήτητα ο MVP του αγώνα.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Έκπληξη επεφύλαξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο στήσιμο της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ξεκίνησε βασικός στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής αντί του Ζαμπά και του Ελ Καντουρί. Συγκεκριμένα, ο Ρουμάνος τεχνικός εφήρμοσε 4-2-3-1, με τον Πασχαλάκη στο τέρμα, τους Βαρέλα και Κρέσπο δίδυμο στόπερ, τον Μάτος δεξί μπακ και τον Βιεϊρίνια αριστερό. Στο κέντρο αγωνίστηκαν ο Κάνιας με τον Μαουρίσιο και ο Πέλκας είχε ρόλο «δεκαριού». Ο Λημνιός κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα, ο Ολλανδός την αριστερή και στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Πρίγιοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ με εξαίρεση μερικές φάσεις δεν είχε προβλήματα στο στήσιμο. Ούτε το κοουτσάρισμα του Λουτσέσκου ήταν άσχημο. Εξάλλου τον ευνόησαν οι συνθήκες και η κακή εικόνα των φιλοξενούμενων.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ΑΕΚ σε διάταξη 4-4-1-1. Τα δοκάρια υπερασπίστηκε ο Μπάρκας, με τους Μπακάκη, Οικονόμου, Λαμπρόπουλο, Λόπες στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο, δεξιά ο Μπακασέτας και αριστερά ο Μάνταλος. Ο Λιβάγια κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Πόνσε.

Η έλλειψη της εμπειρίας του Τσιγκρίνσκι φάνηκε ξεκάθαρα σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Γκάφες είδαμε από παντού, με σημαντικότερη αυτή του Λαμπρόπουλου. Ο Ουζουνίδης από την άλλη μπλόκαρε στο κοουτσάρισμα. Ο Κλωναρίδης άργησε να μπει για να φρεσκάρει επιθετικά την ΑΕΚ, ενώ η είσοδος του Γκάλο δεν βοήθησε. Ο Σιμόες ήταν πιο κουρασμένος από ποτέ με το πρόβλημα της Ένωσης στο κέντρο να είναι εμφανέστατο, με τον προπονητή των φιλοξενούμενων να επιλέγει για αλλαγή τον Τσόσιτς, αφού ο Άλεφ ήταν εκτός μάχης.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (81' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Λημνιός (75' Ζαμπά), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Μπακάκης, Γαλανόπουλος (62' Κλωναρίδης), Σιμόες (87' Τσόσιτς), Μάνταλος, Μπακασέτας, Πόνσε (71' Γκάλο), Λιβάγια.

Η ΦΑΣΗ Η κεφαλιά του Πόνσε στο 40' που απέκρουσε θεαματικά σε κόρνερ ο Πασχαλάκης

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Γκεστράνιους δεν έκανε λάθη, αλλά ξεσήκωσε φωνές με καποιές αποφάσεις του σε υποδείξεις φάουλ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού η ΑΕΚ κατάφερε να μπλοκάρει την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, Πέλκας, Μπίσεσβαρ εγκλωβίστηκαν με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην μπορούν να πάρουν τον γνωστό φρενήρη ρυθμό τους. Συν τοις άλλοις οι κιτρινόμαυροι πολιόρκησαν τα ασπρόμαυρα καρέ και είχαν την πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς, με το σουτ του Μάνταλου στο 9', το οποίο απέκρουσε με εκπληκτική εκτίναξη στο δεξί παραθυράκι ο Πασχαλάκης.

Ο ΠΑΟΚ ξεθάρρεψε μετά το 15', όπου και απάντησε στην ευκαιρία με την κοντινή κεφαλιά του Βαρέλα, την οποία εξουδετέρωσε ο Μπάρκας, ο οποίος μπλόκαρε και το μακρινό σουτ του Μαουρίτσιο τέσσερα λεπτά αργότερα. Στο 20' η ΑΕΚ έχασε τεράστια φάση να ανοίξει το σκορ με τον Λιβάγια να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι με άπιαστο σουτ. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό, αλλά στο 29' πλήρωσαν τη γκάφα του Λαμπρόπουλου, ο οποίος έστρωσε με το κεφάλι τη μπάλα στον Πρίγιοβιτς που νίκησε τον Μπάρκα σε τετ α τετ.

Η ΑΕΚ δεν έπαθε ψυχρολουσία και βγήκε μπροστά για την ισοφάριση. Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα η έμπνευση του Μάνταλου να βγάλει τον Λιβάγια ενώπιος ενωπίω με τον Πασχαλάκη ήταν πολύ έξυπνη, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ διάβασε τη φάση, βγήκε έγκαιρα και μάζεψε τη μπάλα. Στο 40' μάλιστα ο πορτιέρε των γηπεδούχων κράτησε το μηδέν με καταπληκτική επέμβαση σε εξ επαφής κεφαλιά του Πόνσε, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ συνέχισε δυνατά και προσπάθησε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, το οποίο θα κλείδωνε την επικράτησή του. Και το πέτυχε εκμεταλλευόμενος την έλλειψη ψυχισμού από πλευράς κιτρινόμαυρων, οι οποίοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Στο 59' ο Μάτος συνεργάστηκε με τον Πρίγιοβιτς, ο Βραζιλιάνος σέντραρε χωρίς να πιέζεται ιδιαίτερα από τον Γαλανόπουλο που ωλιγόρησε και ο Σέρβος αφύλαχτος στο πρώτο δοκάρι έγραψε το 2-0, βλέποντας το όνομά του να γράφεται για δεύτερη φορά στον πίνακα των σκόρερ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς αποτέλεσμα. Στο 62' είχε δοκάρι με τον Μπακασέτα και από εκείνο το σημείο και μετά αργήσαμε να δούμε τους κιτρινόμαυρους να πατούν περιοχή και να απειλούν. Ο ΠΑΟΚ χωρίς να τον βαραίνει το άγχος, έκανε ό,τι ήθελε, έβγαινε μπροστά, επιχειρούσε σουτ και διατηρούσε το πάνω χέρι, αφού οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να έχουν πετάξει λευκή πετσέτα. Μία άστοχη προσπάθεια του Μάνταλου που κατέβασε ωραία τη μπάλα μέσα στην περιοχή στο 74' ήταν μία μικρή παρένθεση. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μια ανάσα από το 3-0, αλλά ο Ζαμπά σημάδεψε άουτ όντας σε πλεονεκτική θέση.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν σημάδια ζωής στο 87' όταν το δυνατό σουτ του Λόπες, βρήκε σε ετοιμότητα τον Πασχαλάκη που έδιωξε με γροθιές. Στις καθυστερήσεις το ωραίο ψαλιδάκι του Λιβάγια έφυγε άουτ και έτσι διατηρήθηκε το 2-0 με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί πανηγυρικά.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε στην κορυφή έχοντας 10 βαθμούς. Η ΑΕΚ έμεινε τρίτη με 9.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags