Facebook Pixel Απίστευτη ανατροπή με το ακυρωθέν γκολ - Γι’ αυτό δε θα μετρούσε ποτέ - Τι φοβερό έγινε με τον επόπτη
| 2018-09-25 10:34:00

Φοβερή ανατροπή με το ακυρωθέν γκολ - Γι’ αυτό δε θα μετρούσε ποτέ - Τι φοβερό έγινε με τον επόπτη

του Παναγιώτη Νικολάου
Φοβερή ανατροπή με το ακυρωθέν γκολ - Γι’ αυτό δε θα μετρούσε ποτέ - Τι φοβερό έγινε με τον επόπτη

Κανένας δεν το έχει γράψει μέχρι τώρα. Διαβάστε για να μαθαίνετε...

Μεγάλο ντόρο έχει προκαλέσει η διαιτησία στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός, με τις δύο ομάδες να έχουν τα δικά τους παράπονα εκατέρωθεν για τις αποφάσεις του ρέφερι και των βοηθών του.

Η φάση, πάντως, που προκάλεσε το μεγαλύτερο ντόρο ήταν το ακυρωθέν γκολ του Γιώργου Μασούρα στο δεύτερο ημίχρονο κι ενώ το σκορ ήταν στο 0-0. Ο επιθετικός του Πανιωνίου καλύπτεται καθαρά από αμυντικό των φιλοξενούμενων, ωστόσο ο βοηθός, Παντελής Σπυρόπουλος, σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στους γηπεδούχους, όσο και στην κοινή ποδοσφαιρική γνώμη, ενώ χαρακτηριστική ήταν η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το VAR και πότε αυτό θα μπει στα ελληνικά γήπεδα, όπως έχει ζητήσει εδώ και καιρό η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Βέβαια, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως ακόμα κι αν το VAR είχε τεθεί σε εφαρμογή και υπήρχε χθες στη Νέα Σμύρνη, πάλι το γκολ του Γιώργου Μασούρα δε θα μετρούσε. Όπως χρησιμοποιείται το VAR παγκοσμίως, ένα γκολ εξετάζεται αν είναι οφσάιντ μόνο αν ο επόπτης δε σηκώσει τη σημαία. Τότε μόνο ο ρέφερι έχει το δικαίωμα να πάει να δει το βίντεο και να αποφασίσει αν πρέπει να μετρήσει το γκολ ή όχι.

Σε περίπτωση, όμως, που ο βοηθός σηκώσει τη σημαία του, τότε το παιχνίδι θεωρείται πως έχει σταματήσει και δεν μπορεί ο ρέφερι να πάει πουθενά και να αποφασίσει τίποτα. Συνεπώς, από τη στιγμή που ο βοηθός, Παντελής Σπυρόπουλος, υπέδειξε το οφσάιντ, η φάση θεωρείται τελειωμένη. Εξάλλου, σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να συνεχιστεί το παιχνίδι από το σημείο που το είχε σταματήσει ο βοηθός με την υπόδειξή του.   

«Τελειώνει» ο Σπυρόπουλος;

Το φοβερό, πάντως, είναι ότι τις προηγούμενες μέρες ο συγκεκριμένος βοηθός είχε δεχθεί τα «πυρά» από τον «ερυθρόλευκο» Τύπο. Πλέον, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, είναι πιθανό να «τελειώσει» για τη συγκεκριμένη υπόδειξη, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται εξαιρετικά πρώιμο.

Εξάλλου, αν συμβεί αυτό με τον βοηθό, θα πρέπει να παραπεμφθεί και ο διαιτητής, Μανώλης Σκουλάς, ο οποίος «κατηγορείται» για δύο κακές αποφάσεις από τους Πειραιώτες, τον μη καταλογισμό πέναλτι στον Ανδρέα Μπουχαλάκη και τη μη αποβολή του Σωτήρη Τσιλουλή για σκληρό μαρκάρισμα στον Μαντί Καμαρά. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags