Facebook Pixel Sportdog.gr | Ρευστό από Αμερική – Αυτός ο μεγιστάνας θέλει να αγοράσει την Τσέλσι
| 2018-09-28 22:15:00

Ρευστό από Αμερική – Αυτός ο μεγιστάνας θέλει να αγοράσει την Τσέλσι

Sportdog Team
Ρευστό από Αμερική – Αυτός ο μεγιστάνας θέλει να αγοράσει την Τσέλσι

Ξεπουλά ο Αμπράμοβιτς.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι σε κόντρα με τις βρετανικές αρχές και σκέφτεται σοβαρά να παραχωρήσει τις μετοχές του στην Τσέλσι. Ο Ρώσος μεγιστάνας είναι έντονα δυσαρεστημένος από την αλλαγή πλεύσης της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία ουσιαστικά «πάγωσε» την ανανέωση ή την έκδοση νέας βίζας σε Ρώσους επιχειρηματίες, μέχρι να αποδείξουν την προέλευση του πλούτου τους.

Ο Αμπράμοβιτς αξιοποίησε τις εβραϊκές ρίζες του, καθώς είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας εβραϊκών κοινοτήτων της Ρωσίας, και κατάφερε να εκδώσει διαβατήριο του Ισραήλ, επωφελούμενος των ευεργετικών διατάξεων, που διέπουν τη χώρα με το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως έχουν επιλυθεί και τα προβλήματα του με την βρετανική κυβέρνηση, η οποία είναι σε κόντρα με τον πρόεδρο της Ρωσίας και προσωπικό φίλο του Αμπράμοβιτς, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο 51χρονος μεγιστάνας έχει απορρίψει προτάσεις που έφτασαν τα δύο δις ευρώ, ωστόσο απευθύνθηκε στην αμερικανική τράπεζα «Raine Group» στη Νέα Υόρκη, ώστε να λειτουργήσει συμβουλευτικά στη πιθανότητα μερικής ή ολικής πώλησης του συλλόγου. Για το τελευταίο ενδεχόμενο, πηγές από το περιβάλλον του κοστολογούν την αγγλική ομάδα στα 3.4 δις ευρώ!

Στο μεταξύ αγγλικά ΜΜΕ, αναφέρουν τον Πολ Αλεν, ιδιοκτήτη των Πόρτλαντ Μπλέιζερς στο NBA, των Seattle Swahawks στο NFL και συνιδρυτή των Windows με τον Μπιλ Γκέιτς, ως έναν πιθανό υποψήφιο για την αγορά της διάσημης αγγλικής ομάδας, όπως ενδιαφέρον έχει επιδείξει και ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ.

Ο Αλεν έχει έρθει σε επαφή με τον εκπρόσωπο παικτών, Πίνι Ζάχαβι, με σκοπό να εκμεταλλευτεί την φιλική του σχέση με τον Αμπράμοβιτς και να βολιδοσκοπήσει ξανά τις προθέσεις του Ρώσου μεγιστάνα. Ο Αμπράμοβιτς έχει δώσει, εκτός από τα 190 εκατ. ευρώ για την αγορά των «μπλε» το 2003, έχει επενδύσει ακόμα 1.2 δις ευρώ ως εσωτερικό δάνειο για να καλύπτει τις ετήσιες ανάγκες της ομάδας.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags