Facebook Pixel Sportdog.gr | Αδιανόητο «όχι» Ολυμπιακού σε λεφτάρες και Ντι Μαρία - Διαβάστε ποιον προτίμησε και θα... παγώσετε
| 2018-10-07 16:31:00

Αδιανόητο «όχι» Ολυμπιακού σε λεφτάρες και Ντι Μαρία - Διαβάστε ποιον προτίμησε και θα... παγώσετε

του Παναγιώτη Νικολάου
Αδιανόητο «όχι» Ολυμπιακού σε λεφτάρες και Ντι Μαρία - Διαβάστε ποιον προτίμησε και θα... παγώσετε

Τρελό παρασκήνιο με πρώην, νυν, ΑΕΚ και... Λέτο. Δεν υπάρχει!

Μια απίστευτη ιστορία ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή τον αγώνα της Μπενφίκα με την ΑΕΚ στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Πριν μερικά χρόνια, λοιπόν, όταν οι Πορτογάλοι δέχονταν την "πεντάρα" από τον Ολυμπιακό στο Europa League επί θητείας Ερνέστο Βαλβέρδε, είχε προκύψει θέμα για τον Ντιόγκο. Ο Βραζιλιάνος άσος του Ολυμπιακού, που έβγαζε μάτια τότε με την απόδοσή του, είχε "τρελάνει" τους ανθρώπους της Μπενφίκα, οι οποίοι κινήθηκαν αστραπιαία. Έκαναν πρόταση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ (άλλοι λένε 5, άλλοι 9) για τον επιθετικό των Πειραιωτών και παραχωρούσαν ως... ελεύθερο τον Άνχελ Ντι Μαρία!

Ο Αργεντινός είχε πάει τότε στην Λισαβόνα ως τεράστιο ταλέντο, όμως δεν είχε καταφέρει να προσαρμοστεί και δεν έπαιζε καθόλου. Ο Ολυμπιακός δεν "τσίμπησε" στην πρόταση των Πορτογάλων, καθώς τότε στη θέση του Ντι Μαρία ο Ολυμπιακός είχε τότε τον Σεμπάστιαν Λέτο και τότε ήταν που κυκλοφόρησαν τα περίφημα σενάρια περί πώλησης του Ντιόγκο στην Τσέλσι.

Τότε ήταν που γράφτηκε η περίφημη πρόταση των 20 εκατ. ευρώ από πλευράς Λονδρέζων για πώληση του Βραζιλιάνου, που φυσικά δεν υλοποιήθηκε / επιβεβαιώθηκε ποτέ. Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους. Η καριέρα του Ντιόγκο πήρε την κατιούσα, αφού κατέληξε μετά από πέρασμα στην Βραζιλία, να παίζει στην Μπουριράμ Γιουνάιτεντ της Ταϊλάνδης.

Αντιθέτως, η καριέρα του Ντι Μαρία εκτοξεύτηκε, αφού μετά την Μπενφίκα ακολούθησαν κατά σειρά, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Φέισα και ο Μιράντα

Ένας από τους καλύτερους παίκτες της Μπενφίκα αυτή την εποχή είναι ο πρώην γνώριμός στο ελληνικό κοινό από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, Λιούμπομιρ Φέισα.

Ο Σέρβος χαφ ήταν το πρώτο μέγαλο deal του Ραμαντάνι, ένα deal που σήμανε την έναρξη της επικερδούς συνεργασίας του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη με τους "αετούς". Στα ταμεία του Ολυμπιακού για την μεταγραφή του Φέισα μπήκαν τότε περίπου 4 εκατ. ευρώ, για έναν παίκτη που είχε αρκετά ιατρικά θέματα και προβλήματα στα πόδια του.

Τέλος, ένας ακόμα παίκτης που αγωνίζεται φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα, είχε ξεκινήσει την καριέρα του από την Μπενφίκα. Ο λόγος για τον Ροντερίκ Μιράντα, που το 2009, σε ηλικία 18 χρόνων, είχε παίξει το πρώτο του επαγγελματικό παιχνίδι με την φανέλα των "αετών", σε ματς για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League με αντίπαλο την ΑΕΚ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags