Facebook Pixel Sportdog.gr | Πήρε θέση για Παϊρόζ - Αλαφούζο η Συμμαχία: «Κρατάμε μικρό καλάθι, θέλουμε απαντήσεις»
| 2018-10-09 17:39:00

Πήρε θέση για Παϊρόζ - Αλαφούζο η Συμμαχία: «Κρατάμε μικρό καλάθι, θέλουμε απαντήσεις»

Sportdog Team
Πήρε θέση για Παϊρόζ - Αλαφούζο η Συμμαχία: «Κρατάμε μικρό καλάθι, θέλουμε απαντήσεις»

Συνέστησε στους Παναθηναϊκούς να μην πανηγυρίζουν πρόωρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» μετά την γνωστοποίηση της εισόδου του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ στην πράσινη ΠΑΕ:

«Όπως έχει μάθει ήδη όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού, ο οποίος με αγωνία περιμένει τις εξελίξεις στο διοικητικό ζήτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ανακοινώθηκε ότι έκλεισε η συμφωνία μεταξύ Γιάννη Αλαφούζου και Παϊρότζ Πιεγκμπονγκσάντ και ότι ο πρώτος θα μεταβιβάσει στην εταιρία PAN ASIA INVESTMENTS LTD το 50% των μετοχών του.

Η εξέλιξη αυτή δεν προσφέρεται για πρόωρους πανηγυρισμούς αλλά δημιουργεί την ανάγκη να απαντηθούν πολύ κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία μεταξύ άλλων είναι:

1) Στο 50% των μετοχών του Γιάννη Αλαφούζου που ανακοινώθηκε ότι θα μεταβιβαστούν, περιλαμβάνονται και οι μετοχές της offshore εταιρίας Sortivo; Ίσως να θεωρείται αυτονόητη η θετική απάντηση αλλά τίποτα δεν είναι αυτονόητο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οπότε θα έπρεπε να έχει διευκρινιστεί ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία.

2) Δεν συμφωνήθηκε να μεταβιβαστεί στην PAN ASIA το 50% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά το 50% από το ποσοστό των μετοχών της ΠΑΕ που κατέχει ο Γιάννης Αλαφούζος. Αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο 50%, δηλαδή ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 40% του συνολικού μετοχικού ποσοστού της ΠΑΕ, προς το παρόν τουλάχιστον, θα παραμείνει στην κυριότητά του, κάτι το οποίο με τη σειρά του δείχνει ότι υπάρχει περίπτωση μιας επ’ αόριστον συνδιοίκησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκ μέρους της PAN ASIA και του Γιάννη Αλαφούζου. Αυτό δεν ικανοποιεί τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος επιθυμεί την εξαφάνιση του Γιάννη Αλαφούζου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και από τη ζωή μας.

3) Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου, αυτή είναι «η πρώτη φάση της πρόθεσής του να εισέλθουν νέοι επιχειρηματίες στην ΠΑΕ». Με τη φράση αυτή αφενός δεν γίνεται λόγος για πλήρη αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου και αφετέρου δεν διευκρινίζεται πότε θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί «η δεύτερη φάση» ώστε να πάψει το ιδιότυπο καθεστώς συνύπαρξης/συνδιοίκησης στο οποίο φαίνεται ότι μπαίνουμε.

4) Δεν δόθηκε η παραμικρή πληροφορία για το τίμημα της μεταβίβασης, για τα χρήματα που θα μπουν στην ΠΑΕ από την PAN ASIA, για το πότε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα είναι καθαρή από χρέη.

Οφείλουμε να συστήσουμε στον κόσμο του Παναθηναϊκού να κρατάει μικρό καλάθι μέχρι να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα, καθώς και μέχρι α) να ολοκληρωθεί πλήρως με όλες τις νομικές διαδικασίες και τύπους η μεταβίβαση των μετοχών, β) να μάθουμε με πλήρη διαφάνεια τη νέα μετοχική σύνθεση και ποια πρόσωπα θα βρίσκονται πίσω από την εταιρία PAN ASIA, η οποία προορίζεται να αποκτήσει το 50% του μετοχικού ποσοστού του Γιάννη Αλαφούζου, γ) να δούμε ποια νέα πρόσωπα θα εισέλθουν στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και δ) να αναλύσουν οι νέοι ιδιοκτήτες στον κόσμο του Παναθηναϊκού με απλά και καθαρά λόγια ποιο είναι το πλάνο τους για το μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας. Μόνο τότε μπορεί, υπό προϋποθέσεις να επέλθει η «νέα εποχή» στα διοικητικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αν αυτά δεν συμβούν, τότε ο κόσμος δικαιούται να υποθέσει ότι κινδυνεύουμε να εμπλακούμε σε μια ακόμα πιο αδιαφανή και τυχοδιωκτική κατάσταση από τη σημερινή.

Κατανοούμε τη λαχτάρα του κόσμου του Παναθηναϊκού να δει την ομάδα με κάθε τρόπο εκεί που της αξίζει. Κατανοούμε την ελπίδα που γεννιέται από το γεγονός ότι φαίνεται να υπάρχει, λόγω του ταλέντου των νεαρών ποδοσφαιριστών και της καλής δουλειάς του Γιώργου Δώνη, η μαγιά για το χτίσιμο μιας «φρέσκιας», πολύ καλής ομάδας. Ωστόσο κανείς δεν συγχωρείται όταν αφήνει να τον κοροϊδεύουν επανειλημμένα – είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι μόνο επί της εποχής Γιάννη Αλαφούζου αυτό έχει συμβεί με τον πιο αναίσχυντο τρόπο τρεις τουλάχιστον φορές ως τώρα: με τις ομάδες του Αναστασίου, του Ουζουνίδη και (με διαφορετικό τρόπο) του Στραματσόνι. Κάθε Παναθηναϊκός λοιπόν με αγάπη για την ομάδα και κοινή λογική πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να μη συμβεί αυτό για άλλη μια φορά.

Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι από κανέναν επιφανή Παναθηναϊκό δεν θέλουμε άλλη δημιουργία προσδοκιών και ελπίδων, οι οποίες μετά διαψεύδονται. Σοβαρά υπ’ όψη μπορούν πλέον να ληφθούν όχι τα λόγια αλλά μόνο οι πράξεις και όσοι είναι διατεθειμένοι να τις κάνουν».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags