Facebook Pixel Sportdog.gr | Πρόβλεψη που θα συζητηθεί από Χαλκιά για το Άρης-ΠΑΟΚ! Ποιος θα νικήσει και γιατί;
| 2018-10-17 20:17:00

Πρόβλεψη που θα συζητηθεί από Χαλκιά για το Άρης-ΠΑΟΚ! Ποιος θα νικήσει και γιατί;

Sportdog Team
Πρόβλεψη που θα συζητηθεί από Χαλκιά για το Άρης-ΠΑΟΚ! Ποιος θα νικήσει και γιατί;

Τι είπε για ΠΑΟΚ, Άρη, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Για το classico της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, μίλησε ο πρώην τερματοφύλακας των δύο ομάδων, Κώστας Χαλκιάς, που αναφέρθηκε και στην Εθνική Ελλάδος.

Ο παλαίμαχος άσος τόνισε πως οι Κίτρινοι έχουν την έδρα, αλλά σημείωσε ότι ο Δικέφαλος έχει την ποιότητα για να πάρει το διπλό!

Αναλυτικά όσα είπε στο Arena FM 89.4:

Για το ξεκίνημα στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Πάντα ξεκινάει ένα πρωτάθλημα και ξέρουμε ποιοι θα το διεκδικήσουν. Φαίνεται ότι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν το μεγάλο αβαντάζ για να πάρουν το πρωτάθλημα, ενώ και ο Ατρόμητος κάνει μια εξαιρετική πορεία φέτος. Ο Παναθηναϊκός κάνει εξίσου εξαιρετική πορεία, με βάση τα προβλήματα που έχει. Έχει ξεκινήσει με άλλα δεδομένα, δεν υπάρχει πίεση και άγχος, τους βγαίνει σε καλό αυτό και σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν θα υπήρχε αυτός ο προγραμματισμός στον Παναθηναϊκό υπό άλλες συνθήκες, γιατί όταν υπάρχουν χρήματα οι επιλογές είναι διαφορετικές. Είναι σημαντικό να υπάρχει αυτός ο ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα και πιστεύω πως μπορεί μέχρι τέλους να διεκδικούν τον τίτλο πολλές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει εξαιρετικό πρόσωπο, κι ο Ολυμπιακός κάνει καλύτερη χρονιά από πέρσι».

Για την εποχή που αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ: «Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ τώρα έχουν τα υψηλότερα μπάτζετ, ο βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα και για τους δυο. Ο ΠΑΟΚ έχει δυναμική, έχει πολύ κόσμο στο πλευρό του, έχουν λυθεί και τα προβλήματα στην διοίκηση και όλα βαίνουν καλώς. Έρχονται ποδοσφαιριστές που πληρώνονται με υψηλά συμβόλαια πλέον, αλλά δεν μου αρέσει να μπαίνω σε συγκρίσεις με παλιά, ήταν διαφορετικές οι καταστάσεις τότε. Υπήρχε τρομερή αβεβαιότητα, εγώ όταν ολοκλήρωσα το 2012 στον ΠΑΟΚ, ήμουν απλήρωτος πάνω από έναν χρόνο. Αυτό το πράγμα δεν υπάρχει τώρα, όποιος ποδοσφαιριστής έχει κάνει μια συμφωνία, πληρώνεται. Εμείς είχαμε υψηλούς στόχους, είχαμε μέσα μας τον πρωταθλητισμό, σκεφτόμασταν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως είναι εντελώς διαφορετικά τα δεδομένα τότε με τώρα».

Γενικότερα για την κατάσταση στην Super League πριν μερικά χρόνια: «Τότε έβλεπες περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, έβλεπες περισσότερες ανταγωνιστικές ομάδες. Πριν φύγουν εντελώς τα πλέι οφ, υπήρχαν πέντε με έξι ομάδες που διεκδικούσαν θέσεις στην Ευρώπη. Τώρα έχει μεγαλώσει πολύ η ψαλίδα. Βλέπω και τον κόσμο, που τότε είχε μεγαλύτερη εισροή στα γήπεδα. Νομίζω ότι μια σεζόν στον ΠΑΟΚ, το παλέψαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα μέχρι και τις τελευταίες τρεις-τέσσερις αγωνιστικές».

Για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που σπανίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα τώρα: «Εγώ θέλω να παίζουν Έλληνες ποδοσφαιριστές στις ομάδες. Είχα συμπαίκτες ξένους που ήταν εκπληκτικοί, αλλά υπήρχαν και ξένοι που ερχόντουσαν και ούτε καν τους θυμόμαστε. Οι επιλογές που γίνονται πρέπει να κάνουν την διαφορά. Κατά την προσωπική μου άποψη δεν υπάρχει λόγος να έρχονται ξένοι που δεν βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο από τους Έλληνες. Υπήρχαν πολλοί καλοί ξένοι τότε, όπως και τώρα».

Για τους παίκτες που κάνουν την διαφορά στον ΠΑΟΚ: «Νομίζω πως ο Πρίγιοβιτς είναι αυτός που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ, ο Μάτος ήρθε επίσης χωρίς μεγάλες περγαμηνές και πρόσφερε πολλά περισσότερα από όσα περίμεναν κάποιοι».

Για τον Άρη της φετινής χρονιάς: «Έχει μια εντελώς διαφορετική ομάδα από την Β’ εθνική. Έχει δυναμική και υψηλές προσδοκίες ο Άρης γιατί είναι ιστορική ομάδα. Το ξεκίνημα του Άρη είναι πάρα πολύ καλό, εγώ δεν το περίμενα, αν και ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερο ρόστερ, είναι σε υψηλότερο επίπεδο γενικά, είδαμε στο ματς κυπέλλου ότι υπήρχε ντέρμπι. Παίζει στην έδρα του ο Άρης και έχει τον κόσμο μαζί του έχει ένα πλεονέκτημα, μπορούμε να πούμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερες πιθανότητες για να κερδίσει όμως λόγω ποιότητας. Κάθε ομάδα θα προσπαθήσει να κερδίσει το ματς για τους δικούς της λόγους».

Για την Εθνική Ομάδα: «Η κακή πορεία της εθνικής, είναι απόρροια του ότι δεν παίζουν πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές στις μεγάλες ομάδες της Super League. Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στη βαθμολογία και έχει μόνο έναν παίκτη στην εθνική ομάδα, τον Πέλκα. Αν το βλέπεις αυτό υπάρχει πρόβλημα. Ο προπονητής δεν έχει την πολυτέλεια να έχει τις επιλογές που αυτός θα ήθελε. Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που έχει η ομάδα. Τότε που είχε αποκλειστεί από την Κροατία η εθνική πριν το Μουντιάλ, είχα πει ότι έκανε υπέρβαση που έφτασε εκεί και αυτό γιατί δεν υπάρχει πλάνο στην εθνική. Το πλάνο που υπάρχει είναι όλο για το «σήμερα».

Για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη: «Ήρθε με την προϋπόθεση να συμπληρώσει το ρόστερ, όχι να παίξει βασικός, και το γεγονός ότι παίζει είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του σημερινού ΠΑΟΚ, αυτό το επιτυγχάνει με την σκληρή του δουλειά και το αξίζει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags