Facebook Pixel Άρης-ΠΑΟΚ: Συνέντευξη του Σάκη Τσιώλη στο sportdog
| 2018-10-21 14:00:00

Σούπερ ανάλυση Τσιώλη: «Πιστοποίηση ο Άρης, αφεντικό ο ΠΑΟΚ» - Τι είπε για το ΟΣΦΠ-ΠΑΟ!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Σούπερ ανάλυση Τσιώλη: «Πιστοποίηση ο Άρης, αφεντικό ο ΠΑΟΚ» - Τι είπε για το ΟΣΦΠ-ΠΑΟ!

Ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός αναλύει το κλάσικο της Θεσσαλονίκης.

Είναι από τους προπονητές που έχουν πάρει γεύση από παιχνίδια Άρης-ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο λόγος για τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος το 2011 είχε αναλάβει τον κιτρινόμαυρο πάγκο, πριν πάρει μεταγραφή την ίδια χρονιά στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός μίλησε στο Sportdog για το ντέρμπι των συμπολιτών στη Θεσσαλονίκη και ανέλυσε το παιχνίδι των δύο ομάδων.

Ο έμπειρος προπονητής υποστήριξε, ότι οι γηπεδούχοι θέλουν σε αυτό το παιχνίδι να δηλώσουν την παρουσία τους ανάμεσα στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου και υποστήριξε, ότι μπορούν να το κερδίσουν.

« Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη βαρύτητα, κυρίως για τον Άρη που ανέβηκε φέτος μετά από πολλά χρόνια», αναφέρει και υπογραμμίζει: «Ο Άρης έχει όλες τις προϋποθέσεις, για να διεκδικήσει αυτό το ματς και να το πάρει. Από την άλλη βέβαια ο ΠΑΟΚ θέλει να παραμείνει το αφεντικό της πόλης, όπως λένε. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η δουλειά σε αυτό το παιχνίδι». Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος έρχεται ένα μεγάλο ματς για το ποδοσφαιρόφιλο κοινό, όπως το Άρης-ΠΑΟΚ. Πως βλέπετε το ντέρμπι;

«Είναι ένα σημαντικό γεγονός, ιδιαίτερα για τη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Εγώ βίωσα τέτοιο ντέρμπι ως προπονητής του Άρη. Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη βαρύτητα και για τις δύο ομάδες, κυρίως για τον Άρη που ανέβηκε φέτος μετά από πολλά χρόνια και θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του μέσα στις 4-5 μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα.

Και ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Στο Χαριλάου πέρα από τον κόσμο και την πίεση έχει και μία αγωνιστική ταυτότητα ο Άρης. Έχει ταχύτητα, παίζει με κάτω τη μπάλα και συνδυαστικά. Βέβαια κάτι λείπει ακόμα για να κάνει ουσιαστικότερο το παιχνίδι του. Νομίζω, ότι αυτός ο αγώνας για τον Άρη είναι η πιστοποίηση, πως γύρισε και επέστρεψε δυνατά. Ο Άρης έχει όλες τις προϋποθέσεις, για να διεκδικήσει αυτό το ματς και να το πάρει.

Από την άλλη βέβαια ξέρουμε, ότι ο ΠΑΟΚ αυτήν τη στιγμή είναι η ομάδα με το απόλυτο στην Ελλάδα. Κέρδισε τους δύο μεγάλους ανταγωνιστές της, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και θέλει να παραμείνει το αφεντικό της πόλης, όπως λένε. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η δουλειά σε αυτό το παιχνίδι».

Τι θυμάστε από το Άρης-ΠΑΟΚ που ήσασταν προπονητής;

«Παίξαμε σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Είχε πολύ ένταση και πάθος. Δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή από τις δύο ομάδες που έπαιξαν σε εκείνο το ντέρμπι. Σίγουρα όμως οι εκδηλώσεις του κόσμου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και το πως έζησε το παιχνίδι ήταν κάτι το μοναδικό. Νομίζω, ότι είναι το απόλυτο ντέρμπι στην Ελλάδα. Είναι ισάξιο με το ντέρμπι των «αιωνίων» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά διαθέτει περισσότερο πάθος. Έχει πολύ πιο ξεχωριστή θέση αυτό το ματς για τη Θεσσαλονίκη σε σχέση με το αθηναϊκό... κλάσικο».

Στο παιχνίδι του Κυπέλλου ο Άρης έδειξε, ότι είναι υπολογίσιμη δύναμη;

«Τα ματς αυτά είναι διαφορετικά. Ήταν στη φάση των ομίλων, δεν υπάρχουν τα νοκ-άουτ, οπότε οι ομάδες δεν αγχώνονται. Για τον Άρη ήταν σημαντικό επειδή επέστρεφε στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ όμως είχε άλλαπράγματα στο μυαλό του. Όχι βέβαια ότι δεν τον ενδιέφερε. Πάντα τον ενδιαφέρει ένα ματς με τον Άρη. Έκανε rotation με πολλούς παίκτες να παίζουν βασικοί. Ήταν ένα παιχνίδι που ψυχολογικά βοήθησε τον Άρη. Η αναμέτρηση για το πρωτάθλημα θα είναι διαφορετική».

Ποιες μονάδες από κάθε ομάδα πιστεύετε, ότι θα συντελέσουν για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος;

«Η δύναμη του ΠΑΟΚ εδώ και δύο με τρία χρόνια είναι οι ακραίοι μπακ-χαφ. Ο Μάτος με τον Βιεϊρίνια είναι οι παίκτες-κλειδιά στον Δικέφαλο. Αυτοί οι δύο προσδίδουν αριθμητική υπεροχή. Δίνουν το στίγμα και την ταυτότητα στον ΠΑΟΚ. Εκεί θα κριθούν πολλά, το κατά πόσο αυτοί οι δύο παίκτες θα μπορέσουν να συμμετέχουν στο επιθετικό κομμάτι, κάτι που κάνουν κατά κόρον.

Από την αλλη μεριά για τον Άρη το δυνατό του στοιχείο είναι στον χώρο του κέντρου. Γυρίζει τη μπάλα, παίζει γρήγορα, έχει ενθουσιασμό και πάθος, αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι όσον αφορά κάποιον παίκτη. Είναι μία ομάδα που βγάζει σύνολο και δεν εχει ακόμα καθοριστεί το στυλ του».

Πως σχολιάζετε την απαίτηση να σφυρίζουν στα ντέρμπι ξένοι διαιτητές;

«Για μένα είναι πολύ δύσκολο να το συνειδητοποιήσω. Αν είχαμε Έλληνες δεδομένα θα υπήρχε πολύ αυστηρή κριτική την επόμενη μέρα. Θα δεχόντουσαν μεγαλύτερη αμφισβήτηση από τους παράγοντες και τον κόσμο. Τώρα βλέπουμε, ό,τι και να γίνει, δεν συμβαίνει τίποτα. Πάνε μια συγκεκριμένη νοοτροπία προς αυτήν την κατεύθυνση. Έχουν μία καχυποψία προς τους Έλληνες. Ελπίζω να είναι παρωδικό. Γιατί αν είναι έτσι να πάρουμε και παράγοντες ξένους, να μην έχουμε Έλληνες. Να πάρουμε ξένους παράγοντες να διοικούν το ποδόσφαιρο για να έχουμε καλύτερο προϊόν».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags