Facebook Pixel Sportdog.gr | Έπεσε με ψηλά το κεφάλι η ΑΕΚ - Ήθελε αλλά δεν μπορούσε κόντρα στο γερμανικό τανκ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-10-23 21:47:00

Έπεσε με ψηλά το κεφάλι η ΑΕΚ - Ήθελε αλλά δεν μπορούσε κόντρα στο γερμανικό τανκ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Έπεσε με ψηλά το κεφάλι η ΑΕΚ - Ήθελε αλλά δεν μπορούσε κόντρα στο γερμανικό τανκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήττα 2-0 από τη Μπάγερν και 0 βαθμοί στον όμιλο.

Η ΑΕΚ πάλεψε για 60 λεπτά κόντρα στο μεγαθήριο της Μπάγερν Μονάχου, όμως πλήρωσε ένα καταστροφικό δίλεπτο, το οποίο τιμώρησε η απαράμιλλη ποιότητα των Βαυαρών.

Η Ένωση στάθηκε αξιοπρεπέστατα, όμως δεν άντεξε και γνώρισε την ήττα με 2-0 χάρη στα γκολ των Χάβι Μαρτίνεθ στο 61’ και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 63’.

Η ΑΕΚ έμεινε χωρίς βαθμό στον όμιλο και πλέον διατηρεί ελάχιστες ελπίδες για την κατάληψη της 3ης θέσης, που οδηγεί στο Europa League.

Το ματς

Η Μπάγερν Μονάχου πήρε εξ’ αρχής την πρωτοβουλία και των κινήσεων και την συντριπτική κατοχή της μπάλας, όμως η ΑΕΚ ήταν πολύ καλά διαβασμένη και δεν της επέτρεψε να δώσει στο ματς γρήγορο ρυθμό. Οι Βαυαροί γυρνούσαν την μπάλα γύρω από τα καρέ της Ένωσης, όμως απείλησαν σε πολύ λίγες περιπτώσεις.

Ο Γκνάμπρι ήταν… όλα τα λεφτά, ταλαιπωρώντας τον Μπακάκη από την αριστερή πλευρά. Από δική του ενέργεια και παράλληλο γύρισμα ο Ρόμπεν δεν πρόλαβε τελευταία στιγμή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 15’, ενώ δύο φορές ο Λαμπρόπουλος και μια ο Τσιγκρίνσκι στο… τσακ επικίνδυνες πάσες του Γερμανού προς τον Λεβαντόφσκι. Ένα λάθος του Μάνταλου στο 27’ παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο, όμως ο Τιάγκο έκανε κακή πάσα προς τον αμαρκάριστο Λεβαντόφσκι. Στο 39’ Ο Γκνάμπρι «ζάλισε» τον Μπακάκη και σούταρε άουτ εντός περιοχής, ενώ στο 45+1’ ο Ρόμπεν μπήκε στην περιοχή και γύρισε, με τον Λαμπρόπουλο να κάνει καίρια επέμβαση.

Όσο για την ΑΕΚ, δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει την μπάλα, όμως είχε τις στιγμές της, φεύγοντας στην κόντρα. Στο 20’ ο Πόνσε βγήκε στην πλάτη της άμυνας και σούταρε δυνατά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Νόιερ και στο 28’ ο Μάνταλος έπιασε κεφαλιά από καλή θέση έπειτα από σέντρα του Χουλτ, με τον Νόιερ να μπλοκάρει.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με εξαιρετικό τρόπο για την ΑΕΚ, η οποία όχι μόνο περιόρισε τη Μπάγερν στα πρώτα λεπτά, αλλά είχε και δύο καλές ευκαιρίες. Στο 52’ η Ένωση βγήκε στην αντεπίθεση και ο Μπακασέτας βρέθηκε σε θέση βολής λίγο έξω την περιοχή, αλλά το δυνατό σουτ του έφυγε άουτ. Στο 58’ μετά από αναμπουμπούλα στην περιοχή της Μπάγερν ο Κλωναρίδης επιχείρησε ένα εντυπωσιακό ανάποδο «ψαλίδι», που κατέληξε άουτ.

Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη. Στο 61’ ο Χάβι Μαρτίνεθ «πάγωσε» το ΟΑΚΑ. Μετά από γύρισμα του Χούμελς και φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΚ ο Ισπανός χαφ νίκησε τον Μπάρκα, κάνοντας το 1-0 με κοντινό. Η Ένωση «κατέρρευσε» και μόλις δύο λεπτά αργότερα δέχθηκε και δεύτερο τέρμα, με τον Γκνάμπρι να δίνει… έτοιμο γκολ στον Λεβαντόφσκι και τον Πολωνό να σκοράρει προ κενής εστίας.

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση. Γλίτωσε το τρίτο γκολ σε 2-3 περιπτώσεις, με κορυφαία αυτή του 66’, όταν ο Μπάρκας έσωσε πάνω στη γραμμή μετά από προβολή του Λεβαντόφσκι, και το παιχνίδι έληξε χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Σερζ Γκνάμπρι έκανε την απουσία του Ριμπερί να μη φανεί για τη Μπάγερν. Ήταν ορεξάτος από το πρώτο δευτερόλεπτο, ταλαιπώρησε αφάνταστα τον Μπακάκη και έβγαλε την ασίστ για το δεύτερο γκολ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: O Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ΑΕΚ με 4-4-1-1, έχοντας τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια και τους Μπακάκη, Λαμπρόπουλο, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Στον άξονα έπαιξαν ως δίδυμο ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο, δεξιά ο Μάνταλος και αριστερά ο Μπακασέτας. Ο Κλωναρίδης κινήθηκε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Πόνσε.

Με 4-3-3 παρατάχθηκε η Μπάγερν Μονάχου του Νίκο Κόβατς. Τερματοφύλακας ο Νόιερ, με την άμυνα να αποτελείται από τους Κίμιχ, Χούμελς, Σίλε και Ραφίνια από δεξιά προς αριστερά. Ο Μαρτίνεθ ήταν ο αμυντικός χαφ των Βαυαρών, έχοντας μπροστά του τους Ροντρίγκες και Τιάγκο, Δεξιά στη μεσαία γραμμή κινήθηκε ο Ρόμπεν, αριστερά ο Γκναμπρί και στην κορυφή της επίθεση ο Λεβαντόφσκι.

Η ΦΑΣΗ: Το πρώτο γκολ της Μπάγερν «έκοψε» τα πόδια της ΑΕΚ, όμως το δεύτερο ήταν αυτό που τελείωσε πρόωρα το παιχνίδι. Εάν η Ένωση δεν δεχόταν τόσο γρήγορα δεύτερο τέρμα, θα μπορούσε να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες είχε για να ισοφαρίσει.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Λευκορώσος Αλεξέι Κουλμπάκοφ είχε καλή διαιτησία σε γενικές γραμμές, αφήνοντας το παιχνίδι να εξελιχθεί.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ έκανε ό, τι καλύτερο μπορούσε και το θερμό χειροκρότημα που εισέπραξαν οι παίκτες της στο φινάλε τα λέει όλα για την προσπάθεια που κατέβαλλαν.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (84' Γκάλο), Σιμόες, Μπακασέτας, Μάνταλος (76' Αλεφ), Κλωναρίδης (64' Μπογέ), Πόνσε.

Μπάγερν Μονάχου (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Σούλε, Χούμελς, Τιάγκο, Μαρτίνεθ, Ραφίνια, Κίμιχ, Χάμες (62' Γκορέτσκα), Γκνάμπρι (75' Μίλερ), Ρόμπεν, Λεβαντόφσκι (84' Βάγκνερ).

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags