Facebook Pixel Sportdog.gr | Νέα δήλωση για τη νέα Τούμπα: «Στα χέρια του ΠΑΟΚ η υπόθεση»
| 2018-10-28 10:35:00

Νέα δήλωση για τη νέα Τούμπα: «Στα χέρια του ΠΑΟΚ η υπόθεση»

Sportdog Team
Νέα δήλωση για τη νέα Τούμπα: «Στα χέρια του ΠΑΟΚ η υπόθεση»

Ποια προέβη σε αυτή τη δήλωση;

Στην τροπολογία που παραχωρεί στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ τα στρέμματα του περιβάλλοντα χώρου της Τούμπας, ώστε να προχωρήσουν τα έργα για το νέο γήπεδο του Δικεφάλου αναφέρθηκε η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην εφημερίδα «Karfitsa»: 

– Ποια τα επόμενα βήματα που απαιτούνται ώστε να ξεκινήσουν τα έργα για τη δημιουργία της «Νέας Τούμπας»; 

«Το θέμα βρίσκεται πλέον στα χέρια του ΠΑΟΚ. Εμείς κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες γραφειοκρατικής αγκύλωσης, ενώ η αυξημένη πλειοψηφία με την οποία πέρασε η τροπολογία εξασφαλίζει στο σύλλογο το ασφαλές νομοθετικό πλαίσιο. Πλέον πρέπει από μέρους του να κατατεθούν οι απαραίτητες αρχιτεκτονικές μελέτες και το ειδικό χωρικό σχέδιο». 

– Πόσο σημαντική είναι για τη Θεσσαλονίκη η ψήφιση αυτής της τροπολογίας και τι ωφέλειες πλέον θα έχει η ευρύτερη περιοχή από την δημιουργία ενός νέου υπερσύγχρονου γηπέδου; 

«Είναι προφανές πως για να φτιαχτεί ένα υπερσύγχρονο γήπεδο απαιτείται η συμβολή πολλών επαγγελματιών από όλους σχεδόν τους εργασιακούς χώρους. Όσο διαρκεί λοιπόν η κατασκευή του θα έχουμε πολλές νέες θέσεις εργασίας, αρκετές από τις οποίες θα παραμείνουν και μετά την ολοκλήρωση του, για τη συντήρησή του νέου γηπέδου. Στη συνέχεια και αν όλα πάνε καλά, κάτι που δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε, οι ωφέλειες για το σύνολο της ευρύτερης περιοχής θα είναι πολλαπλές. Γύρω από τις νέες εγκαταστάσεις θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας και παροχής υπηρεσιών. Θα υπάρχει ουσιαστική αύξηση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, καθώς θα αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερες υποδομές, ειδικά αθλητισμού, για όλες τις ηλικίες. Τέλος, θα ενισχυθεί ο τουρισμός της Θεσσαλονίκης, όπως συμβαίνει και με άλλες μεγάλες ομάδες του εξωτερικού. Με άλλα λόγια, το νέο γήπεδο σημαίνει περισσότερος αθλητισμός, περισσότερη ποιότητα ζωής, περισσότερη ανάπτυξη, περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες, περισσότερες δουλειές». 

– Τι άλλαξε ή ποιες κινήσεις δεν έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια ώστε να παραχωρηθούν νωρίτερα τα στρέμματα στην κατοχή του ΑΣ ΠΑΟΚ; 

«Νομίζω ότι όλοι μας γνωρίζουμε τα χρόνια προβλήματα της ελληνικής γραφειοκρατίας και του δημοσίου, τα οποία η σημερινή κυβέρνηση κάνει μεγάλο αγώνα για να ξεπεραστούν οριστικά. Η ολοκλήρωση της παραχώρησης του οικοπέδου, που γίνεται παράλληλα με την απελευθέρωση από τις Ένοπλες Δυνάμεις και σε άλλα μέρη της Ελλάδας παρόμοιων εκτάσεων που δεν εξυπηρετούν πια στρατιωτικούς σκοπούς, η ψήφιση του σχετικού νόμου αξιοποίησης τέτοιων ακινήτων, η πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, και βέβαια η γρήγορη εξέλιξη των εργασιών ολοκλήρωσης του Μετρό όπως και η αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, είναι η απόδειξη πως η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να φέρει το ελληνικό κράτος και την περιουσία του, πιο κοντά στους Έλληνες πολίτες». 

– Πιθανολογείται πως πλέον ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για το ξεκίνημα των έργων ή θα χρειαστούν κι αλλά βήματα ώστε να αποφευχθεί επιπλέον καθυστέρηση και ενδεχομένως γραφειοκρατία που θα σταματήσουν τη «Νέα Τούμπα»; 

«Από την πλευρά του Υπουργείου Αμύνης το θέμα έχει ολοκληρωθεί. Θεωρώ ότι από την πλευρά του ΠΑΟΚ υπάρχει και η δυνατότητα και η ισχυρή θέληση ώστε να προχωρήσουν γρήγορα στις επόμενες κινήσεις. Από την πλευρά μας υπάρχει η ξεκάθαρη θέληση να συμβάλλουμε στο ξεπέρασμα κάθε πιθανού εμποδίου, ώστε σε τέσσερα χρόνια η Θεσσαλονίκη να διαθέτει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο αντάξιο της μεγάλης και ιστορικής ομάδας της».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags