Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρομερές ατάκες από τον Σίλντενφελντ για το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός!
| 2018-10-29 16:01:00

Τρομερές ατάκες από τον Σίλντενφελντ για το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός!

Sportdog Team
Τρομερές ατάκες από τον Σίλντενφελντ για το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός!

Τι λέει ο Κροάτης αμυντικός για το σπουδαίο αποψινό ματς.

Ο άλλοτε στόπερ του «δικεφάλου του Βορρά» και του «τριφυλλιού», μίλησε στο «ethnos.gr» για το αποψινό ντέρμπι της Τούμπας.

Στα 33 του πλέον, έχει βρει τους τελευταίους 16 μήνες την «Ιθάκη» του στην Κύπρο και την Ανόρθωση. Θα μπορούσε βεβαίως να είναι ακόμα στην Ελλάδα. Τη χώρα που λάτρεψε όσο καμία άλλη ο -κοσμογυρισμένος και με θητεία σε πολλές ομάδες- Γκόρντον Σίλντενφελντ στα δυόμισι χρόνια που πέρασε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το καλοκαίρι του ’15 οι τότε «κεφαλές» του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού είχαν άλλα πλάνα. Αποφάσισαν να τον τρενάρουν ως την ύστατη ώρα με χαμηλότατες προτάσεις που… φώναζαν «από εκεί είναι η έξοδος» και να φέρουν ως «αντικαταστάτη» του έναν παίκτη που κόστιζε 300.000€ περισσότερα ετησίως.

Ο «Σίφο» δεν κράτησε κακίες, γύρισε για μία διετία στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ κι από το καλοκαίρι του ’17, έριξε «άγκυρα» στην Κύπρο. Το μυαλό του όμως (θα) είναι πάντα εδώ. Παρακολουθεί καθετί που γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, βλέπει όλα τα ματς των «μεγάλων» της Super League και φροντίζει να μην χάνει αγώνα του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Ο κατάλληλος άνθρωπος, λόγω και του παρελθόντος του και των περασμάτων του κι απ’ τους δύο αποψινούς μονομάχους, για να μιλήσει για το ντέρμπι της Τούμπας, έχοντας πλήρη εικόνα και για τους δύο. Κι όπως έχει (απο)δείξει πολλάκις στο παρελθόν, το θάρρος της γνώμης του δεν προσφέρεται για… δημόσιες σχέσεις…

«Αυτό που δεν έχουν οι άλλοι»

«Εννοείται πως θα δω το ντέρμπι της Τούμπας. Ευτυχώς το έχουν βάλει και λίγο αργά (γελάει), γιατί πριν έχουμε κι εμείς παιχνίδι με την ΑΕΚ Λάρνακας (σ.σ. 5 μ.μ.). Εχω δει όλα τα φετινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού και τα περισσότερα του ΠΑΟΚ. Τα ευρωπαϊκά του και τα ντέρμπι που έδωσε. Είδα και το τελευταίο ντέρμπι στην έδρα του Αρη. Πολύ καλή ομάδα, φίλε… Πολύ καλή. Μου έχει κάνει εξαιρετική εντύπωση. “Γεμίζει” το γήπεδο, σε πείθει ότι μπορεί να γίνει το αφεντικό στο γήπεδο, ακόμα κι όταν δεν είναι στην καλή της μέρα. Βγάζει έναν διαφορετικό “αέρα” πλέον στους αγώνες του. Για μένα είναι πάρα πολύ κομβικό το γεγονός ότι κράτησε όλους τους καλούς παίκτες της περσινής σεζόν, πρόσθεσε ποιότητα στο ρόστερ του, έχει τον ίδιο προπονητή κι όλα αυτά του δίνουν ένα πλεονέκτημα που δεν έχουν οι υπόλοιποι διεκδικητές: Ομοιογένεια και “χημεία” μέσα στο γήπεδο. Ο Λουτσέσκου είναι πολύ καλός προπονητής, διαχειρίζεται καλά τους παίκτες που έχει στα χέρια του, έχει βρει ξεκάθαρους ρόλους μέσα στην ομάδα του και δουλεύει σωστά. Δεν είναι τυχαίο το 7 στα 7 του ΠΑΟΚ. Ναι, έχει πολύ μεγάλη οικονομική άνεση και δύναμη. Όμως την ίδια ώρα έχει ποιότητα, έχει δυναμική στο γήπεδο. Το βλέπεις αυτό. Περιμένεις ότι θα πάρει αυτό που θέλει, γιατί οι ποδοσφαιριστές του ξέρουν τι πρέπει να κάνουν σε κάθε αγώνα. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ πλέον είναι μία έτοιμη ομάδα για τον τίτλο. Οκέι, δεν λέω, είναι ακόμη πολύ νωρίς στη σεζόν, έχει μπροστά τόσες αγωνιστικές… Όμως σε πείθει σαν ομάδα μέσα στο γήπεδο. Περιμένω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη συνέχεια…».

«Ό,τι καλύτερο η επιστροφή του Νταμπίζα»

Η κουβέντα πήγε ακολούθως και στο… πράσινο, την εντυπωσιακή εκκίνηση του Παναθηναϊκού παρά τα μυριάδες οικονομικά ζητήματά του, την (υποχρεωτική) επένδυση στην «πιτσιρικαρία», όλα όσα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι υπό την τεχνική διεύθυνση του (γνωστού του απ’ το δικό του «πράσινο» πέρασμα) Νίκου Νταμπίζα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Νίκο κι αυτό που κάνει φέτος ο Παναθηναϊκός. Του το είπα άλλωστε κι από κοντά. Βρεθήκαμε την τελευταία φορά που είχα έρθει στην Ελλάδα και του το είπα, πόσο χάρηκα γι’ αυτό που βλέπω πλέον. Για μένα η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί αυτή την εποχή στην ομάδα. Ηταν τεράστιο λάθος η απομάκρυνσή του το 2014. Είχε φτιάξει μία πολύ καλή ομάδα με ελάχιστο κόστος, με “δεμένα” αποδυτήρια, με προσωπικότητα, με καλά αποτελέσματα, μία ομάδα που μεγάλωνε λίγο-λίγο. Κι απλά ήθελε 1-2 ενισχυτικά πράγματα κάθε σεζόν. Τον πρώτο χρόνο πήραμε το Κύπελλο και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Το δεύτερο χρόνο παίξαμε στους ομίλους του Europa League και διεκδικήσαμε το πρωτάθλημα. Ηταν έτοιμη για να κάνει το επόμενο βήμα η ομάδα, όμως άλλαξε ο προσανατολισμός της διοίκησης. Δόθηκαν πολλά λεφτά για να έρθουν θεωρητικά μεγαλύτεροι παίκτες, που όμως δεν πρόσφεραν το παραμικρό. Και την ίδια ώρα, μπήκαν στην… άκρη οι παίκτες που είχαν πετύχει αρκετά πράγματα στην πρώτη διετία. Αυτό ήταν θλιβερό, απογοητευτικό… Εγιναν λάθη, πολλά λάθη και κόστισαν πολύ στην ομάδα και αγωνιστικά και πολύ περισσότερο οικονομικά. Αποδείχθηκε αυτό στη συνέχεια πόσο της κόστισε οικονομικά. Δεν χρειάζεται να έχεις μία ακριβή ομάδα για να είναι καλή. Μπορείς να φτιάξεις μία σπουδαία ομάδα και με πολύ λιγότερα χρήματα, αρκεί να έχεις πλάνο. Μετά τον Νίκο, ο Παναθηναϊκός δεν είχε αυτό το πλάνο, δεν είχε ξεκάθαρο στόχο. Μόνο πρότζεκτς που άλλαζαν. Πλέον απέκτησε ξανά…».

«Top-class παίκτες Vs ταλέντου»

Οσο για το που θα κριθεί το ντέρμπι; Ποιότητα και εμπειρία (ΠΑΟΚ) ή νιάτα και ενθουσιασμός (Παναθηναϊκός); «Ο ΠΑΟΚ έχει εξαιρετικούς παίκτες. Το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα, με top-class ποδοσφαιριστές όπως είναι ο Πρίγιοβιτς, ο Βιεΐρίνια, ο Μαουρίτσιο κ.α. Παίζει στην έδρα του, είναι το φαβορί. Από την άλλη όμως ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Κι ο Δώνης έχει κάνει καλή δουλειά και χαίρομαι και γι’ αυτόν διότι είχα μία καλή σχέση μαζί του, τους 6 μήνες που συνεργαστήκαμε στον ΠΑΟΚ. Μα πάνω απ’ όλα χαίρομαι για τους “μικρούς” του Παναθηναϊκού. Τους βλέπεις μέσα στο γήπεδο και τους… ευχαριστιέσαι. Τρεξίματα, ομοιογένεια, τρομερή διάθεση, ταλέντο και όλοι κάτω απ’ τον ίδιο στόχο. Είναι πολύ καλό αυτό που “χτίζεται”. Κι αυτή τη φορά πρέπει να στηριχθεί απ’ το ίδιο το κλαμπ και να μην αλλάξει η φιλοσοφία και ο προσανατολισμός. Να παραμείνει σταθερή το πλάνο και να ενισχύεται κάθε χρόνο, λίγο-λίγο με προσεκτικές κινήσεις. Αν γίνει αυτό, πιστεύω πως δεν θα αργήσει η ώρα που ο Παναθηναϊκός θα είναι ξανά πρωταγωνιστής και διεκδικητής. Και χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύει πολλά χρήματα…».

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags