Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα πάνω-κάτω στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο - Αύξηση ομάδων από το Μουντιάλ 2022;
| 2018-10-31 11:31:00

Τα πάνω-κάτω στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο - Αύξηση ομάδων από το Μουντιάλ 2022;

Sportdog Team
Τα πάνω-κάτω στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο - Αύξηση ομάδων από το Μουντιάλ 2022;

Τι σχολίασε ο Ινφαντίνο σε δηλώσεις του.

Ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022, άφησε ο Τζιάνι Ινφαντίνο, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της ασιατικής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου, που φιλοξενείται στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

«Αποφασίσαμε να αυξήσουμε τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από 32 σε 48 και αυτό θα συμβεί το 2026», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της FIFA και πρόσθεσε: «Θα συμβεί το 2022; Εμείς το εξετάζουμε, αν είναι δυνατόν, γιατί όχι; Πρέπει να δούμε εάν είναι εφικτό. Συζητάμε με τους φίλους του Κατάρ, συζητάμε με τους πολλούς άλλους φίλους μας στην περιοχή και ελπίζουμε ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Κι εάν όχι, θα προσπαθήσουμε. Θα προσπαθήσουμε γιατί πρέπει πάντα να προσπαθούμε να κάνουμε τα πράγματα με έναν καλύτερο τρόπο».

 Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο στο Μουντιάλ του Κατάρ, θεωρείται βέβαιο πως οι θέσεις της Ασίας στην κορυφαία διοργάνωση, θ΄ αυξηθούν κατά τέσσερις, την ώρα πάντως, που ο Ινφαντίνο, αναγνωρίζει την ανάγκη συνεργασίας και άλλων χωρών της περιοχής, για την επέκταση των συμμετεχουσών ομάδων στην τελική φάση.

Ενδεχομένως καθοριστικό ρόλο στην όποια απόφαση, να παίξουν οι τεταμένες έως ανύπαρκτες σχέσεις που έχει σε διπλωματικό επίπεδο το Κατάρ με αρκετούς γείτονες και ειδικότερα από τον περασμένο Ιούνιο με την Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags