Facebook Pixel Τσιώλης για ΠΑΟΚ: Είναι σαν τη Μπαρτσελόνα
| 2018-11-01 18:01:00

Φοβερές ατάκες για ΠΑΟΚ: «Απίστευτο αυτό που τον κάνει... Μπαρτσελόνα! – Έτσι θα του έβαζα γκολ»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Φοβερές ατάκες για ΠΑΟΚ: «Απίστευτο αυτό που τον κάνει... Μπαρτσελόνα! – Έτσι θα του έβαζα γκολ»

Ο Σάκης Τσιώλης μιλά για το απίστευτο επίτευγμα του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ ηγείται της βαθμολογίας στη Super League και όχι άδικα. Έχει κερδίσει σε όλα τα σημαντικά παιχνίδια με τους βασικούς συνδιεκδικητές του τίτλου και δεν έχει ούτε μία βαθμολογική απώλεια. Το γκολ είναι η πεμπτουσία στο ποδόσφαιρο. Με αυτό έρχονται οι νίκες και οι βαθμοί.

Είναι άδικο όμως να μην αποδοθούν τα εύσημα στην άμυνα του φετινού ΠΑΟΚ, η οποία, μέχρι στιγμής, όπως λένε τα στατιστικά, είναι η καλύτερη της Ευρώπης. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ σε 8 αγωνιστικές αφήνοντας πίσω του τη Μάντσεστερ Σίτι η οποία έχει τρία τέρματα παθητικό σε 10 αγώνες. Οι Θεσσαλονικεις δέχονται φέτος ένα γκολ κάθε 40 τελικές προσπάθειες των αντιπάλων του, και κατά μέσο όρο το παθητικό του είναι 0,25 γκολ ανά ματς, ενώ της Μάντσεστερ Σίτι είναι 0,30 γκολ ανά αγώνα. Μάλιστα ο Πασχαλάκης είχε αποκρούσει το πέναλτι του Γιουνές στο διπλό με 2-1 επί του Άρη στο Χαριλάου, ενώ οι αντίπαλοί του είχαν και τρία δοκάρια (Μπακασέτας, Λιβάγια, Χασάν).

Πως εξηγείται αυτό το φαινόμενο; «Εγώ νομίζω, ότι το μεγάλο πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ, όσον αφορά την Ελλάδα, γιατί το εξωτερικό είναι διαφορετική υπόθεση, είναι ότι ομάδες παίζουν πολύ κλειστά απέναντί του. Δεν είναι τόσο επιθετικές και αγωνίζονται πολύ μαζεμένες. Για μένα όμως αυτή η επιτυχία οφείλεται στο γεγονός, ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μεγάλο ποσοστό κατοχής. Δεν δίνει μπάλα στον αντίπαλο για να κάνει επίθεση», σχολιάζει αρχικά ο Σάκης Τσιώλης και συνεχίζει λέγοντας:

«Βεβαίως υπάρχει μεγάλη συνοχή στο κέντρο της άμυας. Βαρέλα και Κρέσπο που έχουν δέσει πολύ καλά από πέρσι. Ο Πασχαλάκης επίσης έχει καταλυτικό ρόλο, όπως και οι δύο ακραίοι, ο Μάτος με τον Βιεϊρίνια που είναι πάντα οι ίδιοι».

Πως μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς τον ΠΑΟΚ για να τον πλήξει αμυντικά; «Για μένα αν θα αντιμετώπιζα αύριο το πρωί τον ΠΑΟΚ, για να μπορέσω να κάνω τελικές, θα προσπαθούσα να κρατήσω περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή μου, πράγμα που δεν γίνεται», απαντά ο έμπειρος τεχνικός και συμπληρώνει: «Μέσα στην Τούμπα έχει κάτι ποσοστά λες και είναι Μπαρτσελόνα, 70-30. Με τον Παναθηναϊκό είχε 68%. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στο να μην δέχεται ο ΠΑΟΚ τελικές. Έχει τη μπάλα αυτός, όχι ο αντίπαλος. Το να έχω κατοχή της μπάλας είναι μία πάρα πολύ καλή συμπεριφορά, αφού δεν δίνουν τη μπάλα στον αντίπαλο».

Μία καλή ομάδα ξεκινά από έναν καλό τερματοφύλακα. Η γνώμη του Καρδιτσιώτη προπονητή για τον Πασχαλάκη είναι θετική χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι ο βασικός γκολκίπερ του Δικεφάλου του Βορρά δεν χωρά βελτίωση. «Είναι πολύ πληθωρικός και έχει μεγάλο ταλέντο. Αν γίνει περισσότερο ήρεμος και σταθερός στις στημένες φάσεις θα ήταν ιδανικά. Μαζί με αυτόν, ο Κρέσπο, ο Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας και ο Κάνιας στο κέντρο έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Όλη η ομάδα όμως λειτουργεί θετικά ανασταλτικά, γιατί οι παίκτες συνυπάρχουν εδώ και δύο χρόνια», καταλήγει ο Σάκης Τσιώλης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags