Facebook Pixel «Δε μασάει ο Δώνης - Καλή η τεσσάρα της ΑΕΚ για Παναθηναϊκό - Πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ»
| 2018-11-03 11:46:00

«Δε μασάει ο Δώνης - Καλή η τεσσάρα - Είναι ακατάλληλοι - Παίξτε goal-goal - Το πρωτάθλημα στον...»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Δε μασάει ο Δώνης - Καλή η τεσσάρα - Είναι ακατάλληλοι - Παίξτε goal-goal - Το πρωτάθλημα στον...»

Ατάκες-φωτιά «πράσινου» ρεπόρτερ. «Καλύτερα που δεν παίζει ο...».

Δε χωρούν προγνωστικά σε ένα ντέρμπι όπως το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ σύμφωνα με τον Δημήτρη Ρίγα. Ο ρεπόρτερ του Τριφυλλιού μίλησε στο Sportdog για την κορυφαία αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής, στο οποίο αναμένεται 40.000 κόσμο να κατακλύσει το ΟΑΚΑ.

Ο συνάδελφος ανέλυσε τα ατού της Ένωσης ξεχωρίζοντας ορισμένους ποδοσφαιριστές και εκτίμησε ποιος θα είναι ο προσανατολισμός των Πράσινων στον αγώνα.

Παράλληλα, είπε τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά του Μαρίνου Ουζουνίδη, σχολίασε καυστικά την επιλογή των διαιτητών και έδωσε μία πρόβλεψη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Σε ποια κατάσταση είναι ο Παναθηναϊκός μετά την Τούμπα;

«Κάποια στιγμή θα έχανε ο Παναθηναϊκός. Όπως είπε ο Γιώργος Δώνης αυτό το παιχνίδι αποτέλεσε ένα καλό μάθημα για τη νεανική ομάδα που διαθέτει. Νομίζω ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ανυπομονεί για το πρώτο ντέρμπι μπροστά στον κόσμο του που θα δώσει δυναμικό "παρών" στις εξέδρες».

Πoια γνώμη έχεις για τη φετινή ΑΕΚ;

«Πρόκειται για ένα καλά δουλεμένο σύνολο. Έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε όλες τις γραμμές και είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Νομίζω ότι μετά τον Δεκέμβριο, όταν και δε θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, θα εμφανιστεί ακόμα καλύτερη».

Πώς σου φαίνεται ο Ουζουνίδης ως προπονητής της Ένωσης;

«Ο Εβρίτης τεχνικός έχει αποδείξει με τη δουλειά του, τις ικανότητες που διαθέτει. Θεωρώ ότι ταιριάζει στην ΑΕΚ και μπορεί να έχει μία επιτυχημένη παρουσία στον πάγκο της».

«Έλειπε ο Μπογέ, κομβικός ο Μπακασέτας»

Ποιους παίκτες του Δικέφαλου ξεχωρίζεις;

«Έχω την αίσθηση ότι η απουσία του Μπογέ στέρησε πράγματα από την ΑΕΚ δημιουργικά. Οπότε τώρα που είναι διαθέσιμος, θα αποτελέσει σημαντική ενίσχυση για την ομάδα του Ουζουνίδη. Στην άμυνα ξεχωρίζει ο υγιής Τσιγκρίνσκι, στα χαφ, η ομάδα εξαρτάται από την παρουσία του Σιμόες, ενώ κομβικός είναι και ο ρόλος του Μπακασέτα, ο οποίος προσφέρει λύσεις στο σκοράρισμα, έστω κι αν δεν αγωνίζεται στην επίθεση. Βέβαια, σήμερα δε θα παίξει κι αυτό είναι καλό».

«Δεν αλλάζει ο Δώνης»

Πώς θα το πάει ο Παναθηναϊκός το ντέρμπι ανοιχτά ή κλειστά;

«Ο Γιώργος Δώνης απέδειξε και στην Τούμπα ότι το πλάνο του Τριφυλλιού δεν εξαρτάται από τον αντίπαλο. Οι Πράσινοι προσπαθούν να παίξουν πάντα στο στιλ και το ρυθμό που θέλουν εκείνοι. Αυτό νομίζω θα συμβεί και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ».

«Καλό για ΠΑΟ η τεσσάρα»

Σε φοβίζει καθόλου το γεγονός ότι η ΑΕΚ προέρχεται από 4άρα στον Άρη;

«Αυτό συνέβη στο προηγούμενο παιχνίδι και δεν επηρεάζει σε κάτι. Πιθανότατα είναι καλό για τον Παναθηναϊκό που η ΑΕΚ έδειξε αρκετές από τις αρετές της την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι Πράσινοι θα γνωρίζουν ακόμα καλύτερα τα δυνατά της σημεία».

«Ακατάλληλοι οι Έλληνες»

Ποια είναι η άποψή σου για τη χρησιμοποίηση ξένων διαιτητών στα ντέρμπι;

«Συμφωνώ 100%. Οι Έλληνες έχουν αποδείξει δυστυχώς ότι είναι ακατάλληλοι. Με την επιλογή ξένων καταρχάς μειώνεται η -δικαιολογημένη- καχυποψία του κόσμου και κατά δεύτερον έχουν διαφορετική νοοτροπία. Δε σφυρίζουν συνέχεια αφήνοντας να εξελίσσεται το ματς κι αυτό είναι σαφώς καλύτερο».

Πόσο κόσμο περιμένουμε στο ΟΑΚΑ;

«Με τον καλό καιρό των τελευταίων ημερών και τη ζήτηση που υπάρχει, νόμιζω ότι το ΟΑΚΑ θα έχει περισσότερους από 40.000 οπαδούς».

Θα έκανες μία πρόβλεψη για το ντέρμπι;

«Λένε ότι στα ντέρμπι δε χωράνε προβλέψεις. Εγώ νομίζω ότι θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες, αλλά αδυνατώ να προβλέψω τον νικητή. Θα το έπαιζα δηλαδή στοιχηματικά goal-goal».

«Ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα»

Ποια είναι η εκτίμησή σου για την πορεία στου πρωταθλήματος.

«Με βάση τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα που έχει βγάλει μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ, μου φαίνεται ότι θα πρέπει να "αυτοκτονήσει" για να χάσει αυτό το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ και Ολυμπιακός ενδεχομένως να του βάλουν κάποια πίεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Ποιος φόβος; - Δύσκολο για Ουζουνίδη - Πώς βλέπω Μακέντα-Πόνσε - Σήμερα θα υποστηρίζω...»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags