Facebook Pixel Sportdog.gr | Ρουκέτες μετά το ντέρμπι από τον θρυλικό Οικονομόπουλο για Διούδη-Μπάρκα - Δε... γλυτώνει ο Καρνέζης
| 2018-11-04 16:00:00

Ρουκέτες μετά το ντέρμπι από τον θρυλικό Οικονομόπουλο για Διούδη-Μπάρκα - Δε... γλυτώνει ο Καρνέζης

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ρουκέτες μετά το ντέρμπι από τον θρυλικό Οικονομόπουλο για Διούδη-Μπάρκα - Δε... γλυτώνει ο Καρνέζης

Ο κορυφαίος γκολκίπερ κόουτς μιλά για τους Έλληνες πορτιέρο.

Στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ παρά την ήττα του Τριφυλλιού έλαμψε το άστρο του Σωκράτη Διούδη, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο 25χρονος τερματοφύλακας πραγματοποίησε φοβερές αποκρούσεις και έκανε το ποδοσφαιρόφιλο κοινό να παραμιλά. Στην ουσία αυτός κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα στην Τούμπα και οι πράσινοι γλίτωσαν τη συντριβή. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ είχε ανάλογη παρουσία, σταθερότητα και σημαντικές επεμβάσεις. Γενικά ο γκολκίπερ της αθηναϊκής ομάδας έχει εξελιχθεί πολύ φέτος κάτι που επιβεβαιώνει και ο Τάκης Οικονομόπουλος.

«Έχει πολύ μεγάλη πρόοδο», παρατηρεί μιλώντας στο Sportdog ο παλιός μεγάλος τερματοφύλακας του ελληνικού ποδοσφαίρου και από τους κορυφαίους προπονητές γκολκίπερ. Το «πουλί» σημείωσε σε ποια σημεία χρίζει βελτίωσης ο παίκτης του Παναθηναϊκού και τον συνέκρινε με τους άλλους άσους που φλερτάρουν με μία θέση κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής.

Αυτός που τον έχει κερδίσει και τον χαρακτηριζει κορυφαίο είναι ο Βασίλης Μπάρκας της ΑΕΚ, παραδέχεται πολύ τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, ενώ ενδιαφέρον προκαλεί η άποψή του για Πασχαλάκη και Γιαννιώτη. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πως σας φαίνεται η εξέλιξη του Διούδη;

«Έχει πολύ μεγάλη πρόοδο φέτος. Είναι πάρα πολύ σταθερός σε απόδοση και έχει συμβάλλει μέχρι τώρα στο να κρατά την εστία του χωρίς παραβιάσεις».

Εκτός από σταθερότητα βλέπουμε και μεγάλες αποκρούσεις...

«Ναι. Η κεφαλιά του Πρίγιοβιτς που έπιασε με τον ΠΑΟΚ ήταν φανταστική. Ήταν από τις πιο δύσκολες πραγματικά επεμβάσεις. Αυτές είναι αποκρούσεις. Όχι να έρχεται πάνω σου η μπάλα και να κάνεις οχτώ κωλοτούμπες».

Που χρειάζεται βελτίωση ο Σωκράτης;

«Του έλειπαν παιχνίδια. Με τα ματς που θα κάνει, θα βελτιώσει το ψηλό παιχνίδι και την έξοδό του. Εκεί υστερεί λιγάκι. Έχει βελτιωθεί αισθητά από τότε που ήταν στον Άρη. Είναι η μέρα με τη νύχτα».

Παίζει ρόλο σε έναν τερματοφύλακα για την έξοδο το να έχει δύο έμπειρους καλούς στόπερ μπροστά του...

«Όχι μόνο αυτό. Έχει τα προσόντα του και τα αξιοποιεί με τους συμπαίκτες του».

Εδώ, με την ανέλιξη του Διούδη, προκύπτει ένα πρόβλημα για τον εκάστοτε ομοσπονδιακό τεχνικό. Υπάρχει μία φοβερή φουρνιά τερματοφυλάκων. Ο Αναστασιάδης όπως είδαμε έκοψε τον Καρνέζη και κάλεσε Βλαχοδήμο μαζί με Μπάρκα-Πασχαλάκη. Έχουμε και τον Γιαννιώτη στο κάδρο. Που υστερεί, που υπερτερεί ο καθένας και ποια περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν;

«Για μένα αυτήν τη στιγμή ο καλύτερος απ' όλους είναι ο Μπάρκας. Ο Καρνέζης αυτήν την στιγμή δεν παίζει στην Εθνική. Ο Καρνέζης δεν είχε ποτέ καλές τοποθετήσεις. Του έλειπαν. Στα στημένα υστερούσε σεαντανακλαστικά και δεν μπορούσε να κόψει παράλληλες μπαλιές. Αυτό το παρατηρώ και σε πολλούς ξένους τερματοφύλακες, όπως ο Νόιερ. Όλα τα γκολ τα τρώει με αυτόν τον τρόπο. Ο Βλαχοδήμος έχει πάει πάρα πολύ καλά, βάσει εικόνας που έχω από τα παιχνίδια που τον παρακολουθώ. Έχει φοβερή εκρητικότητα. Ο Γιαννιώτης είναι καλός αλλά δεν τον βάζω στην ίδια σειρά με τον Μπάρκα και τον Διούδη. Ο Πασχαλάκης κάνει τα εύκολα δύσκολα. Η βελτίωσή του για μένα είναι στη σταθερότητα. Να παίζει πιο σοβαρά. Ο Γιαννιώτης θέλει επίσης παιχνίδια. Ακόμα δεν είναι όπως πρέπει. Ο Μπάρκας υστερεί επίσης στις διαγώνιες. Πρέπει να αρχίσει να τις κόβει, για να μπορέσει να γίνει ο κορυφαίος των κορυφαίων».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags