Facebook Pixel Sportdog.gr | Ολυμπιακός με ψυχή – «Δραπέτευσε» με γκολάρα από το «Βικελίδης» και κυνηγά τον ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-11-04 20:57:00

Ολυμπιακός με ψυχή – «Δραπέτευσε» με γκολάρα από το «Βικελίδης» και κυνηγά τον ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ολυμπιακός με ψυχή – «Δραπέτευσε» με γκολάρα από το «Βικελίδης» και κυνηγά τον ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστια νίκη των Πειραιωτών με 1-0 επί τη Άρη!

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μεγάλη νίκη με σε μια δύσκολη έδρα, καθώς έφυγε με «διπλό» (1-0) από το «Κλεάνθης Βικελίδης» και μείωσε την απόστασή του από την κορυφή στους 4 βαθμούς.

Οι Ερυθρόλευκοι σκόραραν στη μοναδική μεγάλη ευκαιρία τους στο δεύτερο ημίχρονο χάρη σε καταπληκτική συνεργασία Νάτχο και Κούτρη και τελείωμα του Χασάν στο 67’.

Μεγάλη εμφάνιση έκανε για τους Πειραιώτες ο γκολκίπερ Σα, καθοριστικοί και οι Σισέ, Βούκοβιτς.

Το ματς

Το παιχνίδι είχε μια «άγρια» ομορφιά από τα πρώτα λεπτά, καθώς αμφότερες οι ομάδες μπήκαν με επιθετική διάθεση. Ο Ολυμπιακός, πάντως, ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα μπορούσε να έχει προηγηθεί από νωρίς. Στο 4’ ο Κουέστα μπλόκαρε με υπερένταση το δυνατό σουτ του Γκιλιέρμε και στο 5’ ο Φορτούνης σπατάλησε τεράστια ευκαιρία πλασάροντας άουτ κι ενώ ήταν ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι μετά από γύρισμα του Ποντένσε.

Ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά με απευθείας φάουλ του Γκαρσία, που μπλόκαρε ο Σα στο 18’. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό, επεμβαίνοντας εντυπωσιακά σε κοντινή κεφαλιά του Ντιγκινί στο 35’ και σε δυνατό διαγώνιο σουτ του Γιουνές στο 40’. H τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους άνηκε στον Ολυμπιακό, καθώς στο 43’ ο Σισέ έπιασε κεφαλιά ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι από εκτέλεση φάουλ και έστειλε την μπάλα άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε σε καμία περίπτωση τον ρυθμό του πρώτου, αφού κυριάρχησαν η ένταση και οι δυνατές μονομαχίες. Ο Γιουνές απώλεσε μοναδική ευκαιρία για τον Άρη στο 54’. Από προσπάθεια του Γκαρσία και κόντρα σε αμυντικό, η μπάλα στρώθηκε στον Τυνήσιο φορ, ο οποίος όμως αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να κοντρολάρει στη μικρή περιοχή.

Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να απειλήσει και έμοιαζε να μην βγαίνει τίποτα στην επίθεση. Μια στιγμή «μαγείας» των Ερυθρολεύκων, ωστόσο, ήταν αρκετή για να ανοίξουν το σκορ. Ο Μαρτίνς έβαλε στο ματς το Νάτχο στο 59’ και ο Ισραηλινός έδειξε την κλάση του στο 67’ με καταπληκτική μπαλιά για τον Κούτρη στην πλάτη της άμυνας. Αυτός γύρισε άψογα με μια επαφή στον Χασάν και ο Αιγύπτιος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει με προβολή από τη μικρή περιοχή.

O Άρης πίεσε, όμως δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 79’ ο Κούτρης επενέβη καθοριστικά προ του Γιουνές μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ενώ στο 89’ ο Βούκοβιτς έκανε καταπληκτικό τάκλιν σε πλασέ του Γκαρσία από το ύψος της μικρής περιοχής και κράτησε τη νίκη για τον Ολυμπιακό.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Μπίμπρας Νάτχο αποτέλεσε τη «χρυσή» αλλαγή του Ολυμπιακού. Η μπαλιά που έβγαλε στη φάση του γκολ ήταν παγκόσμιας κλάσης και δημιούργησε ευκαιρία από το… πουθενά.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πάκο Ερέρα παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κουέστα και στην άμυνα οι Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης και Μενέντεθ από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν οι Σιώπης και Κολάσο, ενώ οι Γκαρσία, Ντιγκινί και Γκάμα θα αποτέλεσαν την τριάδα πίσω από τον σέντερ φορ, Γιουνές.
Με τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Σισέ και Βούκοβιτς στο κέντρο της άμυνας. Στο δεξί άκρο ξεκίνησε ο Ελαμπντελαουί και στο αριστερό ο Κούτρης. Στα χαφ έπαιξαν ως δίδυμο Μπουχαλάκης και Γκιλιέρμε, με τον Φορτούνη πιο μπροστά και τους Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλο στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Χασάν.

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Ολυμπιακού προήλθε από «μαγική» συνεργασία τριών παικτών και αποτελεί σίγουρα ένα από τα κορυφαία της σεζόν.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Τάσος Σιδηρόπουλος διαχειρίστηκε σωστά ένα ματς με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και νεύρα, βγάζοντας αρκετές κάρτες για να μην χάσει τον έλεγχο του αγώνα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός πέρασε από το «Βικελίδης», πετυχαίνοντας μια πάρα πολύ σημαντική νίκη, ενώ ο Άρης την… πάτησε με τρόπο πανομοιότυπο του προηγούμενου εντός έδρας ντέρμπι, κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Μενέντεθ, Σόουζα, Δεληζήσης, Κολάσο, Σιώπης, Ντιγκινί (76’ Ματίγια), Γκαρσία, Γκάμα (83’ Μαρτίνες), Γιουνές (77’ Διαμαντόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε (83’ Καμαρά), Φορτούνης (88’ Τοροσίδης), Χριστοδουλόπουλος (59’ Νάτχο), Ποντένσε Χασάν.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags