Facebook Pixel Sportdog.gr | «Γι' αυτό έφυγε ο Ερέρα από τον Άρη» - Απίστευτο μπάχαλο με τις μεταγραφές!
| 2018-11-05 22:45:00

«Γι' αυτό έφυγε ο Ερέρα από τον Άρη» - Απίστευτο μπάχαλο με τις μεταγραφές!

Sportdog Team
«Γι' αυτό έφυγε ο Ερέρα από τον Άρη» - Απίστευτο μπάχαλο με τις μεταγραφές!

Εξηγήσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στον σύλλογο.

Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, έκανε λόγο για μία δύσκολη απόφαση που πάρθηκε από κοινού με τον Πάκο Ερέρα και τον Θόδωρο Καρυπίδη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος:

«Δεν είναι μια ημέρα χαρούμενη. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία, έπρεπε όμως να ληφθεί μια απόφαση, εξαιτίας του χαρακτήρα του Ερέρα. Έγινε μέσα από κοινή συζήτηση παρουσία και του προέδρου και αυτή η απόφαση αποσκοπεί στη διασφάλιση των συνθηκών για την καλύτερη πορεία της ομάδας»

Για τους λόγους που οδήγησαν στο διαζύγιο είπε: «Θέλαμε να αποσυμπιέσουμε την ομάδα σε πράγματα που είχαμε διαπιστώσει. Γι’ αυτό έγινε η αλλαγή, για να οδηγηθούμε συντομότερα στο σημείο που θέλαμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συγκριτικά με το αρχικό πλάνο της ομάδας, άλλαξαν πολλά στην πορεία με την απόκτηση ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν ήταν στο πλάνο.

Εκεί ζητήσαμε κάτι παραπάνω και πάνω στην προσπάθεια αυτού του «παραπάνω», προχωρήσαμε σ’ αυτήν την απόφαση. Ο Πάκο Ερέρα είναι ένας εξαιρετικός και αξιόλογος άνθρωπος. Το επαναλαμβάνω όμως, ότι όλα έγιναν κατόπιν συζήτησης με τον πρόεδρο και τον προπονητή γιατί ο πρόεδρος παίρνει τις αποφάσεις. Καταλήξαμε στο καλύτερο δυνατό με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας, με σκοπό να γίνει το κλικ να ξυπνήσει η ομάδα με όποιο ρίσκο εμπεριέχει αυτή η απόφαση το οποίο το αναλαμβάνουμε. Είναι γεγονός ότι υπήρχε η ανάγκη για ένα ηλεκτροσόκ, μια και διαπιστώσαμε ότι η ομάδα ήταν προβλέψιμη και έμοιαζε εγκλωβισμένη».

Αναφερόμενος στο πότε πάρθηκε η απόφαση είπε: «Η απόφαση δεν λήφθηκε χθες, λήφθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 4 μετά την συνάντηση. Δεν έγινε η παραμικρή διαδικασία στο προηγούμενο διάστημα. Ο προπονητής δεν είναι παίκτης και δεν θα το κάναμε σεβόμενοι τον Πάκο. Δεν βγήκαμε στην αγορά για να ψάξουμε προπονητή. Σήμερα πάρθηκε η απόφαση».

Υπογράμμισε ακόμη ότι: «Εκτιμήσαμε ότι η ομάδα χρειαζόταν μια ένεση πριν από τον αγώνα με τον Απόλλωνα κι ενόψει της συνέχειας. Ήταν λίγο συγκεκριμένα τα πράγματα για την ομάδα, είτε παίζαμε με τον Ολυμπιακό είτε με τον Λεβαδειακό. Θεωρήσαμε ότι υπήρχε η ανάγκη του ηλεκτροσόκ».

Για το ποιος θα είναι στον πάγκο με τον Απόλλωνα είπε: «Θέλουμε να έχουμε τον νέο προπονητή την Δευτέρα, αλλά δεν θα γίνει καμία βιαστική κίνηση. Την Τετάρτη μετά το αυριανό ρεπό την προπόνηση θα την επιμεληθούν οι Τερζής, Μελισσάς».

Για τα όσα ακούστηκαν σχετικά με τις σχέσεις του Ερέρα και του ίδιου τόνισε ότι: «Την καλύτερη απάντηση για τις δικές μου σχέσεις με τον Πάκο θα τη δώσει ο Πάκο και γι’ αυτό να είστε σίγουροι. Το τι λένε τα καφενεία έχει μικρή σημασία. Σας λέω ότι η σημερινή μέρα είναι άσχημη και για μένα. Λένε ότι ο Διαμαντόπουλος ήθελε να φέρει τους δικούς του παίκτες. Για μας η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα. Η διαδικασία λήψης των αποφάσεων με τον Πάκο ήταν πολύ συγκεκριμένη. Είχαμε συμφωνήσει ότι αν για έναν παίκτη δεν συμφωνούσαμε και οι δύο, δεν θα περνούσε το κατώφλι του γηπέδου. Κι αυτό έγινε. Αυτό θα γίνει και με τον επόμενο προπονητή. Ο Άρης έχει ανθρώπους οι οποίοι παρακολουθούν ποδοσφαιριστές, μετά αποφασίζαμε με τον Πάκο και την τελική έγκριση με βάση τα οικονομικά κριτήρια τα έδινε ο πρόεδρος».

Για το ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής είπε: «Θέλουμε ο επόμενος προπονητής να έχει περισσότερη αντίληψη της ελληνικής πραγματικότητας και του οποίου η φιλοσοφία θα ταιριάζει στο υλικό που έχουμε. Να κουμπώσουμε δηλαδή δύο πράγματα. Είτε δηλαδή να γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, είτε να μπορεί να προσαρμοστεί σ’ αυτή. Μπορεί να είναι Έλληνας, μπορεί και όχι».

Για τις μεταγραφές που έγιναν είπε: «Όπως προανέφερα όλες οι επιλογές έγιναν κοινή συναινέσει. Αυτό συμφωνήσαμε από την πρώτη μέρα».

Για την επόμενη μέρα στις τάξεις της ομάδας είπε: «Οι παίκτες είναι επαγγελματίες, έχουν μια δουλειά να κάνουν, έχουν μια καριέρα να υπηρετήσουν και δεν πιστεύω ότι θα έχουν πρόβλημα από τη στιγμή που έφυγε ο Πάκο και είμαι σίγουρος ότι θα αγκαλιάσουν και τον νέο προπονητή». 

Για την στάση του Ερέρα: «Ο Πάκο ήθελε από κοινού να κάνουμε μια δήλωση, προκείμενου να γίνει αντιληπτό ότι η απόφαση ήταν προϊόν συζήτησης. Τον ρώτησα πόσες μέρες θα μείνει στην Ελλάδα κι αν θα μπορούσε να ενημερώσει τον επόμενο προπονητή. Μου είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να το κάνει αυτό. Θα παραμείνει στην Ελλάδα και είναι διατεθειμένος να ενημερώσει τον νέο προπονητή».

Για το αν ο Άρης θα κάνει μεταγραφές είπε:  «Υπήρχε μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει με τον Ερέρα, αλλά όπως καταλαβαίνετε, παγώνει. Τώρα θα περιμένουμε τον νέο προπονητή κι ανάλογα θα προχωρήσουμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags