Facebook Pixel Sportdog.gr | Ρουκέτες για Άρη: «Πας για πρωτάθλημα; Άσε τον Ερέρα να δουλέψει – Δεν το περίμενα από τον Καρυπίδη»
| 2018-11-10 17:20:00

Ρουκέτες για Άρη: «Πας για πρωτάθλημα; Άσε τον Ερέρα να δουλέψει – Δεν το περίμενα από τον Καρυπίδη»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ρουκέτες για Άρη: «Πας για πρωτάθλημα; Άσε τον Ερέρα να δουλέψει – Δεν το περίμενα από τον Καρυπίδη»

Παλαίμαχος ξεσπαθώνει για τους Θεσσαλονικείς.

Μετά από 9 αγωνιστικές ο πάγκος του Άρη έμεινε... ορφανός από προπονητή. Ο Πάκο Ερέρα πλήρωσε το μάρμαρο για τα αρνητικά αποτελέσματα απέναντι σε ΠΑΟΚ, Άρη και Ολυμπιακό, απομακρύνθηκε και πλέον οι Θεσσαλονικείς αναζητούν διάδοχο, παρά το γεγονός, ότι ο προκάτοχος ξεκίνησε με περγαμηνές, είχε καλά αποτελέσματα στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, αλλά στη συνέχεια εγκλωβίστηκε.

Γιατί παρουσιάζει προβλήματα ο Άρης; Έπρεπε να απομακρυνθεί ο Ερέρα; Ποια στοιχεία πρέπει να έχει ο επόμενος; Ο Νίκος Χρηστίδης κλήθηκε να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα μιλώντας στο Sportdog. «Κάτι συμβαίνει. Τί είναι αυτό; Μήπως δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός; Πρέπει να γνωρίσεις τους κανόνες, κρυφούς και φανερούς, αφού έχεις δημιουργήσει μία καλή ομάδα που μπορεί να αντέξει όλα τα κύματα. Αυτό δεν το έχει ο Άρης. Άρα έχουμε ένα έλλειμα μεγάλο στο θέμα των παραγόντων», παρατηρεί ο βετεράνος τερματοφύλακα των Θεσσαλονικιών σε μία συνέντευξη που αξίζει να διαβάσετε.

Ποιες εντυπώσεις έχετε αποκομίσει από τον Άρη αυτές τις πρώτες 9 αγωνιστικές;

«Εδώ έχουμε έναν Άρη, ο οποίος επέστρεψε μετά από τετραετή ταλαιπωρία. Και τα προηγούμενα χρόνια όμως δεν ήταν καλά, είχε προβλήματα. Ο Αρειανός πάντοτε, από την ημέρα που ιδρύθηκε το σωματείο το 1914, ήθελε να έχει τον ρόλο του πρωταγωνιστή και του νικητή, είχε δεν είχε ομάδα. Ό,τι πρόβλημα και να αντιμετώπιζε, ήταν σίγουρος, ότι η ομάδα του θα το ξεπεράσει. Γινόταν προσπάθεια και κατέκτησε μέχρι τον πόλεμο τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Από εκεί και πέρα δεν πετύχαμε τίποτα. Σε δύο χρόνια συμπληρώνουμε μισό αιώνα από τον τελευταίο τίτλο και δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε ένα Κύπελλο. Οι φιλοδοξίες είναι μεγάλες και ο Άρης δεν τις πετυχαίνει. Εδώ κάτι συμβαίνει. Τί είναι αυτό; Μήπως δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός; Πρέπει να γνωρίσεις τους κανόνες, κρυφούς και φανερούς, αφού έχεις δημιουργήσει μία καλή ομάδα που μπορεί να αντέξει όλα τα κύματα. Αυτό δεν το έχει ο Άρης. Άρα έχουμε ένα έλλειμα μεγάλο στο θέμα των παραγόντων.

Τώρα που βρισκόμαστε; Ευτυχώς που υπάρχει ο Καρυπίδης, έβαλε τα λεφτά του και τη φετινή σεζόν που ο Άρης αγωνίστηκε στη Super League ενήργησε σωστά. Ασχολήθηκε με το αντικείμενο. Έκανε τις εγκαταστάσεις τις προπονητικές και τις γηπεδικές. Εκσυγχρόνισε τις υποδομές του Άρη. Έριξε λεφτά ο άνθρωπος. Ξεκίνησε σωστά. Προσέλαβε έναν προπονητή. Εδώ για μένα δεν μετράει ο λόγος της απόλυσης, αλλά ο λόγος της πρόσληψης. Γιατί ήρθε ο Ερέρα; Υπήρχε καμία μελέτη; Ή απλώς ακούσαμε κάτι και τον πήραμε. Μετά αρχίζει το ρόστερ. Γιατί έφτιαξες αυτό το έμψυχο δυναμικό, για να χτυπήσεις πρωτάθλημα; Το μόνο που κέρδισε είναι από τα 1000 εισιτήρια διαρκείας με τις νίκες των τριών πρώτων αγωνιστικών να τα κάνει περισσότερα».

Η δουλειά του Ερέρα πως σας φάνηκε;

«Ξεκίνησε πάρα πολύ καλά. Θεαματικά μπορώ να πω. Στο πρώτο παιχνίδι με τη Λαμία είδαμε μία εξαιρετική εμφάνιση του Άρη. Και στον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου, σημείωσα ότι αυτό το ετερόκλητο στοιχείο, σαν ομάδα συγκρούστηκε με τον βασικό ανταγωνιστή του Άρη, τον ΠΑΟΚ και μάλιστα στην Τούμπα. Από το 30' και μετά είπα, ότι αν ο Άρης συνεχίσει έτσι θα έχει λόγους για βλέψεις προς τα επάνω. Τις άξιζε αυτές τις βλέψεις. Εγώ θέλω να πιστεύω στην ομάδα μου και το έδινε αυτό το συγκρότημα. Αλλά η ομάδα δεν μπορούσε να αντέξει όλον αυτόν τον Γολγοθά. Μετά τις συμπληγάδες που πέρασε στα ντέρμπι, φάνηκαν κάποια πράγματα που μου άλλαξαν εντελώς τη γνώμη».

Ποια ήταν αυτή;

«Διαπίστωσα, ότι οι ποδοσφαιριστές είναι καλοί αλλά όχι οι κατάλληλοι για να διαμορφώσουν αυτήν την ομάδα. Θέλουν πολύ ζύμωμα και τριβή για να φτιάξουν μία συνισταμένη».

Ήταν σωστή η απόφαση της απομάκρυνσης του Ερέρα;

«Για μένα όχι. Γιατί όπως είπα κυρίαρχη σημασία έχει ο λόγος της πρόσληψης. Η απόλυση είναι η εύκολη απόφαση. Με τον άνθρωπο διαμορφώθηκε ένα ρόστερ. Στη συνέχεια μπήκε σε μία γραμμή και ο στόχος ήταν να δημιουργήσει τις δυνατότητες και να βρει χημεία ανάμεσα σε παίκτες νέους. Ήθελε φοβερή δουλειά. Τελικά βλέπουμε, ότι δεν απέφερε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, ότι έπρεπε να διαλυθεί η ομάδα. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί κάτι άλλο στη συνέχεια. Μην τον σταματας τον άνθρωπο. Έκαναν το εύκολο. Τον έδιωξαν. Ένας οργανισμός που έχει ενοχλήσεις σε κάποιο σημειο του σώματός του κοιτάς να τον γιατρέψεις. Ξέρεις τι έκανες για να φτιάξεις αυτό το σχήμα, το οποίο σε ένα σημείο έδειξε, ότι αυτή η ομάδα μπορεί να παίξει ένα καλό passing game. Αυτό όμως δεν είναι να το παίζω, για να θαυμάζει ο κόσμος, κρατάμε τη μπάλα και μας κυνηγούν. Πρέπει η ομάδα να έχει εκπαιδευτεί να δημιουργηθεί η τελική φάση, η οποία θα αιφνιδιάσει τον αντίπαλο. Εκτός από τις στατικές φάσεις,δεν είδαμε αλλού πολυκοσμία μέσα στη μεγάλη περιοχή. Τι να το κάνω εγώ αυτό; Είδα, ότι δεν έβγαζε τελικές φάσεις, αυτοματισμούς, εμπνεύσεις και αποφασιστικότητα».

Ποιος πιστεύετε, ότι είναι κατάλληλος για προπονητής του Άρη;

«Ερχόμαστε σε νέα πρόσληψη. Έχουμε διαμορφωμένο ρόστερ και έχει διδαχτεί κάποια πράγματα που αφορούν την τακτική. Πως εσύ θα πάς αντίθετα σε αυτά; Πρέπει να βρεις κάποιον πεπειραμένο που θα μπορέσει να διαβάσει την ομάδα και να μπει μέσα στο πνεύμα της προηγούμενης κατάστασης και με γρήγορους ρυθμούς να μπορέσει να περάσει τις γραμμές του. Εγώ αναρωτιέμαι, ποιος θα τον επιλέξει; Αυτός που έδιωξε τόσο εύκολα τον προηγούμενο; Εγώ δεν ξέρω ποιος είναι κατάλληλος. Εδώ ερχόμαστε πάλι από την αρχή, εκεί που έγινε το λάθος. Περιμένω να δω τι θα γίνει. Εγώ δεν θα πω στον Άρη τι θα κάνει. Ξεκάθαρα πράγματα».

Για τον κύριο Διαμαντόπουλο έχετε άποψη;

«Δεν τον γνωρίζω. Αλλά τεχνικός διευθυντής είναι. Εκείνος προτείνει, ο πρόεδρος αποφασίζει. Εγώ δεν το περίμενα αυτό το πράγμα. Αυτή η ομάδα μπορεί να βρήκε μία τριάδα δυνατών ομάδων και δεν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε. Εντάξει, ο Γιουνές δεν έκανε το πέναλτι γκολ με τον ΠΑΟΚ. Δεν μπήκε, τελείωσε. Δεν τελείωσε όμως η ομάδα».

Ο Άρης επηρεάζεται πάντως από τους οπαδούς του...

«Μπορώ να πω, ότι οι παίκτες δεν δέχτηκαν πίεση όπως παλιά. Τους στήριξαν. Δεν μπήκαν στο γήπεδο οι Αρειανοί να τους πούνε “σηκωθείτε και φύγετε μόνοι σας”. Παλαιά θα γινόταν αυτό. Έδειξε ο φίλος του Άρη κάποια ωριμότητα. Αυτό είναι καλό. Άρα ήταν κάτι που διαμορφώθηκε κάτω από φυσιολογικές αντιδράσεις».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags