Facebook Pixel Sportdog.gr | «Καθάρισε» ο ΠΑΟΚ, ξανά στην κορυφή – Δεν «βλέπει» ΑΕΚ, περιμένει… δώρο από ΠAO (BINTEO)
| 2018-11-11 19:06:00

«Καθάρισε» ο ΠΑΟΚ, ξανά στην κορυφή – Δεν «βλέπει» ΑΕΚ, περιμένει… δώρο από ΠAO (BINTEO)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
«Καθάρισε» ο ΠΑΟΚ, ξανά στην κορυφή – Δεν «βλέπει» ΑΕΚ, περιμένει… δώρο από ΠAO (BINTEO)

Νίκησε τον Παναιτωλικό (2-1) κι έχει έχει την ευκαιρία να ξεφύγει!

Ο ΠΑΟΚ ζορίστηκε, όμως έφτασε στη νίκη με 2-1 επί του Παναιτωλικού, η οποία τον έφερε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πάνω από τον Ατρόμητο.

Ο Δικέφαλος βρίσκεται στο +7 από τον Ολυμπιακό και περιμένει… δώρο από τον Παναθηναϊκό στο αποψινό ντέρμπι, ενώ ξέφυγε με 9 πόντους από την ΑΕΚ!

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ είχε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δυσκολεύτηκε κόντρα στην καλά οργανωμένη άμυνα του Παναιτωλικού, ενώ ο εξαιρετικός γκολκίπερ Κυριακίδης κατέβασε… ρολά στις ευκαιρίες του Δικεφάλου. Στο 13’ και στο 16’ ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις σε κεφαλιές του Πρίγιοβιτς και του Πέλκα αντίστοιχα, ενώ στο 28’ ο Πρίγιοβιτς αστόχησε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έπειτα από δημιουργία του Μπίσεσβαρ. Στο 36’ ο Σάκχοφ σούταρε άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Κυριακίδη να είναι εξουδετερωμένος και στο 44’ ο ίδιος παίκτης αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να κοντρολάρει στη μικρή περιοχή του Παναιτωλικού.

Στο 49’ ο Μπίσεσβαρ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ και ο ΠΑΟΚ έδειξε να «κολλάει», αφού δεν δημιούργησε κάποια σημαντική ευκαιρία για το επόμενο. Στο 63’, ωστόσο, ο Δικέφαλος «ξεκλείδωσε» την αντίπαλη άμυνα με αρκετή δόση τύχης. Από σέντρα του Λημνιού ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στον Μαρινάκη και κατέληξε στα δίχτυα, με το τέρμα να χρεώνεται ως αυτογκόλ του Έλληνα άσου.

Στο 66’ ο Δικέφαλος πέτυχε και δεύτερο γκολ, όταν ο Ακπόμ πήρε το… ριμπάουντ μετά από σουτ του Σάκχοφ στο οριζόντιο δοκάρι και έκανε το 2-0 με το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παρ’ όλα αυτά, ο Παναιτωλικός άγχωσε τον ΠΑΟΚ, καθώς κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 71’ μετά από κοντινό σουτ του Καμαρά, έπειτα από κεφαλιά του Μάζουρεκ.

Εντούτοις, στο τελευταίο 20λεπτο δεν άλλαξε κάτι, αφού ο Παναιτωλικός φάνηκε να μην έχει τον τρόπο να απειλήσει. Ο ΠΑΟΚ χαμήλωσε το τέμπο και κατάφερε να κρατήσει μια υπερπολύτιμη νίκη.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν ο παίκτης που ταλαιπώρησε την άμυνα του Παναιτωλικού όντας μέσα στις σπουδαιότερες φάσεις του ΠΑΟΚ, ενώ από τη δική του κεφαλιά προήλθε το αυτογκόλ για το 1-0.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Τερματοφύλακας ο Πασχαλάκης, με τους Κίτσιου, Βαρέλα, Κρέσπο και Τόσκα από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο έπαιξαν ο Κάνιας με τον Σάκχοφ και οι Πέλκας, Μπίσεσβαρ και Λημνιός αποτέλεσαν την τριάδα πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

Τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) εφάρμοσε ο Τραϊανός Δέλλας για τον Παναιτωλικό. Ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Μαρινάκης, Άργκους, Μαλής και Τσοκάνης από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Ντίας και Λουσέρο. Στην κορυφή της επίθεσης ο Καμαρά και πίσω του οι Μανά, Μπαρμπόσα και Μάζουρεκ.

Η ΦΑΣΗ: Το 1-0 έκρινε ουσιαστικά το παιχνίδι, αφού λύτρωσε τον ΠΑΟΚ σε μια χρονική στιγμή που ο Δικέφαλος είχε αρχίσει να αγχώνεται και είχε αρκετή ώρα να φτιάξει κάποια σημαντική ευκαιρία.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Η διαιτησία του Αλέξανδρου Τσαμούρη ήταν καλή, σε ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερα δύσκολες φάσεις.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ πήρε μια «επαγγελματική» νίκη, που του δίνει μεγάλο προβάδισμα στη μάχη του τίτλου. Εάν μάλιστα τον ευνοήσει το αποτέλεσμα του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, ο Δικέφαλος θα ξεφύγει για τα καλά από τους διώκτες του, με τον Ατρόμητο να είναι ο μόνος που τον απειλεί άμεσα.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Δείτε ΕΔΩ τα highlights του αγώνα


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κίτσιου, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Κάνιας, Σάκχοφ, Λημνιός, Πέλκας, Μπίσεσβαρ,Πρίγιοβιτς

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Τσοκάνης, Μάζουρεκ, Άργκους, Μαρινάκης, Μάλης, Λουσέρο, Ντίας, Γουίλιαν, Μανά, Καμαρά

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags