Facebook Pixel Sportdog.gr | Βελτιωμένη με Άγγελο, αλλά… δεν έφτανε – Έχασε οριστικά την πρωτιά η Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-11-15 23:41:00

Βελτιωμένη με Άγγελο, αλλά… δεν έφτανε – Έχασε οριστικά την πρωτιά η Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Βελτιωμένη με Άγγελο, αλλά… δεν έφτανε – Έχασε οριστικά την πρωτιά η Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκησε 1-0 τη Φινλανδία, όμως δεν βρήκε το 2ο γκολ που χρειαζόταν.

Στο ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο της η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε πολύ καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με τα προηγούμενα ματς και έφτασε στη νίκη, η οποία όμως δεν είχε αντίκρισμα.

Χάρη σε ένα αυτογκόλ του Γκράνλουντ από το 25’, η Ελλάδα επικράτησε 1-0 της Φινλανδίας. Με δεδομένο όμως ότι έψαχνε νίκη με δύο τέρματα διαφορά, η «γαλανόλευκη» έχασε κάθε ελπίδα για την πρωτιά του ομίλου της στο Nations League, την οποία κάπαρωσαν οι Φινλανδοί ό,τι κι αν γίνει στην τελευταία αγωνιστική.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Φινλανδία 12

2. Ελλάδα 9

3. Ουγγαρία 7

4. Εσθονία 1
 

Το ματς

Η Εθνική μας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και είχε μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 2’, όταν ο Μήτρογλου έγινε αποδέκτης παράλληλου γυρίσματος από τον Πέλκα και σούταρε με τη μία από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Η «απάντηση» της Φινλανδίας ήρθε στο 9’, με τον Πούκι να φεύγει απέναντι από τον Βλαχοδήμο μετά από λάθος του Κουρμπέλη και κάθετη πάσα. Ο σταρ των Φινλανδών άνοιξε πολύ το κοντρόλ της μπάλας, δίνοντας την ευκαιρία στον Βλαχοδήμο να βγει και να μπλοκάρει.

Μετά από ένα διάστημα, στο οποίο ο ρυθμός έπεσε αισθητά, η Ελλάδα κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 25’ ο Τοροσίδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πέλκας πήρε κεφαλιά, με τον Χραντέτσκι να αποκρούει εντυπωσιακά και τον Γκράνλουντ να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 28’ ο Μανωλάς έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού και στο 30’ η Φινλανδία έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όμως ο Πούκι πλάσαρε άουτ όντας ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι. Η Εθνική μας είχε δύο καλές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Στο 37’ η  κεφαλιά του Τοροσίδη πέρασε λίγο άουτ και στο 41’ αυτή του Παπασταθόπουλου κατέληξε στο κάθετο δοκάρι της Φινλανδίας.

Το τέμπο ήταν σαφώς πιο χαμηλό στο δεύτερο ημίχρονο, με ελάχιστες φάσεις για τις δύο ομάδες. Η πρώτη εξ’ αυτών άνηκε στη Φινλανδία, αφού στο 52’ ο Τουόμινεν σούταρε πολλά μέτρα άουτ, ενώ ήταν ανενόχλητος στην ελληνική περιοχή. Η Ελλάδα ήταν αυτή που έψαχνε ένα ακόμα γκολ, ωστόσο οι διεθνείς μας δυσκολεύονταν πολύ να απειλήσουν. Στο 54’ το σουτ του Τοροσίδη λίγο έξω από την περιοχή έφυγε άουτ και στο 65’ το σουτ του Μάνταλου με καλές προϋποθέσεις κόντραρε σε σώματα αμυντικών.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ελλάδα πίεσε για το δεύτερο γκολ που έψαχνε, με τη Φινλανδία να οπισθοχωρεί. Στο 80’ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Εθνική, με τον Κουλούρη να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και τον Χραντέτσκι να μπλοκάρει. Στο 88’ ο Φινλανδός γκολκίπερ απέκρουσε το πονηρό φάουλ του Φορτούνη από πλάγια θέση, με το 1-0 να παραμένει μέχρι τέλους.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Κώστας Μήτρογλου βρέθηκε σε πολύ άσχημη βραδιά και δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Χαρακτηριστικό είναι ότι έγινε αλλαγή στο 69’, κάτι ασυνήθιστο από τη στιγμή που η Εθνική έψαχνε γκολ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε την Εθνική Ελλάδας ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο Βλαχοδήμος ήταν κάτω από τα γκολπόστ, με τους Τοροσίδη, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Κούτρη στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Κουρμπέλης και Ζέκα αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικά χαφ, τριάδα μπροστά τους οι Φορτούνης, Πέλκας, Μάνταλος και στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου.

Η ΦΑΣΗ: Ο Κουλούρης βρέθηκε σε ιδανική θέση, όμως έπιασε «άψυχη» κεφαλιά στο 80’ και δεν μπόρεσε να λυτρώσει την Εθνική μας.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Καλή η διαιτησία του Ιταλού Λούκα Μπάντι σε ένα αρκετά εύκολο παιχνίδι.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η Ελλάδα παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδι και είναι θετικό που έφτασε στη νίκη κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Άσχετα εάν αυτή δεν έφτανε προκειμένου να διατηρηθούν οι ελπίδες για πρωτιά στον όμιλο του Nations League.

Ελλάδα (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Τοροσίδης, Μανωλάς (28’ Σιόβας), Παπασταθόπουλος, Κούτρης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Πέλκας (84’ Μπακασέτας), Φορτούνης, Μήτρογλου (69’ Κουλούρης)

Φινλανδία (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέσκι, Αραγιούρι, Γκράνλουντ, Τοίβιο, Καμαρά, Λουντ, Πούκι (93’ Λαμ), Καούκο, Σοΐρι (74’ Γένσεν), Ουρόνεν, Τουομίνεν (83’ Πίρινεν)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags