Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτός μπορεί να αλλάξει την απόφαση της τιμωρίας του Ολυμπιακού
| 2018-11-16 11:32:00

Αυτός μπορεί να αλλάξει την απόφαση της τιμωρίας του Ολυμπιακού

Sportdog Team
Αυτός μπορεί να αλλάξει την απόφαση της τιμωρίας του Ολυμπιακού

Τι μπορεί να γίνει μέσα σστις επόμενες 5 ημέρες. 

Ο Ολυμπιακός απέφυγε την αφαίρεση των τριών βαθμών για τα επεισόδια στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Παναχαϊκή, αλλά η υπόθεση (ενδεχομένως) δεν έχει κλείσει, όπως αναφέρει το sdna.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προθεσμία δύο εργάσιμων ημερών από την ημέρα της κοινοποίησης της απόφασης σε αυτούς, για να καταθέσουν έφεση και να προσπαθήσουν να ρίξουν το πρόστιμο (το όριο για να μπορεί να καταθέσει μία ομάδα έφεση για πρόστιμο είναι 25.000 ευρώ).

Δικαίωμα έφεσης όμως, έχει και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, εντός πέντε ημερών, όπως αναφέρεται και στο σκεπτικό της απόφασης. Πρόκειται για το άρθρο 25, παράγραφος 2 του Πειθαρχικού Κώδικα στο οποίο σημειώνεται ότι μπορεί… «να ασκεί έφεση ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων, εντός πέντε (5) ημερών, αυτεπάγγελτα ή ύστερα από αίτηση οποιουδήποτε διαδίκου, κατά των αποφάσεων των Πρωτοβαθμίων Πειθαρχικών Επιτροπών για παράβαση διατάξεων των κανονισμών και του Καταστατικού της ΕΠΟ».

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας μπορεί δηλαδή, να στείλει την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και αυτή (εφόσον το κρίνει) να αλλάξει την απόφαση – σκάνδαλο και να τιμωρήσει τον Ολυμπιακό με το άρθρο 15, παράγραφος 4β. με το οποίο είχε κληθεί σε απολογία και προβλέπει πρόστιμο, τιμωρία έδρας 2-4 αγωνιστικών και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών και όχι με το 15, 4α.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags