Facebook Pixel Sportdog.gr | «Αυτοκτονία» για την Εθνική Ελπίδων - Έχασε στην Τούμπα από την Αυστρία, ψάχνει... θαύμα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-11-16 19:59:00

«Αυτοκτονία» για την Εθνική Ελπίδων - Έχασε στην Τούμπα από την Αυστρία, ψάχνει... θαύμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
«Αυτοκτονία» για την Εθνική Ελπίδων - Έχασε στην Τούμπα από την Αυστρία, ψάχνει... θαύμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήττα στο πρώτο ματς των μπαράζ με 1-0.

Αν και ανώτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. η Εθνική Ελπίδων έχασε με 1-0 εντός έδρας από την Αυστρία και πλέον δυσκόλεψε πάρα πολύ η πρόκριση στα τελικά του Euro.

Η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη είχε τις μεγάλες ευκαιρίες, όμως στο 84' μετά από ένα λάθος της άμυνας δέχθηκε το γκολ που έκρινε το ματς και ίσως και τον νικητή του ζευγαριού.

Οι Αυστριακοί στάθηκαν καλύτερα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, απείλησαν δε με αξιώσεις σε δύο περιπτώσεις: στο 10΄ με το μόλις άστοχο σουτ του Ντάνσο και στο 36΄, όταν από σέντρα του Βολφ και προσπάθεια του Τσιμίκα να διώξει, η μπάλα χτύπησε στον Μπαουμγκάρτνερ και κατέληξε στο αριστερό δοκάρι. 

Η ελληνική ομάδα ήταν κακή και άτολμη στο ίδιο διάστημα, όπου είχε να επιδείξει μόνο μια μακρινή και άστοχη προσπάθεια του Μπουζούκη να «κρεμάσει» τον Σλάγκερ (21΄), καθώς και το σουτ του Γαλανόπουλου μέσα από την περιοχή, με τον Αυστριακό τερματοφύλακα να αποκρούει σε κόρνερ (41΄).

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Οι διεθνείς ανέβασαν την απόδοσή τους, απέβαλαν τη διστακτικότητα και άρχισαν να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή των αντιπάλων τους. Στο 63΄ ο Ανδρούτσος σούταρε και ο γκολκίπερ της Αυστρίας μπλόκαρε, ενώ στο 68΄ η Εθνική έχασε την ευκαιρία του αγώνα: ο Κωτσόπουλος, από αριστερά, γύρισε παράλληλα την μπάλα στον Λημνιό, το πλασέ του οποίου απέκρουσε σωτήρια ο Σλάγκερ.

Μια χαμένη ευκαιρία την οποία η Εθνική έμελλε να πληρώσει ακριβά στο 84ο λεπτό, όταν δέχθηκε το γκολ που είναι πιθανό να αποβεί μοιραίο για την πρόκριση στα τελικά. Στο σημείο εκείνο, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Γιακούποβιτς πήρε την κεφαλιά προς τον Πος, που με κοντινή προβολή δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το τελικό 0-1.  

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άντρις Τρεϊμάνις (Λετονία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χατζηδιάκος - Γκρμπιτς, Μπαουμγκάρτνερ 

ΕΛΛΑΔΑ (Αντώνης Νικοπολίδης): Κότσαρης, Σάλιακας, Νικολάου, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Γαλανόπουλος, Καραχάλιος, Μπουζούκης (82΄ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης (46΄ Λάμπρου), Λημνιός, Ανδρούτσος (65΄ Κωτσόπουλος). 

ΑΥΣΤΡΙΑ (Βέρνερ Γκρέγκοριτς): Σλάγκερ, Ίνγκολιτς, Πος, Λίνχαρτ, Ούλμαν, Ντάνσο (70΄ Ν. Μπαουμγκάρτνερ), Λιούμπιτς, Κ. Μπαουμγκάρτνερ, Λόβριτς (90΄+1 Βάσινα), Βολφ, Γκρμπιτς (61΄ Γιακούποβιτς). 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags