Facebook Pixel Sportdog.gr | Ίδια χάλια και με Άγγελο - Τραγική Εθνική, ούτε την Εσθονία - Τρίτη σε τέτοιο όμιλο (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-11-18 23:37:00

Ίδια χάλια και με Άγγελο - Τραγική Εθνική, ούτε την Εσθονία - Τρίτη σε τέτοιο όμιλο (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Ίδια χάλια και με Άγγελο - Τραγική Εθνική, ούτε την Εσθονία - Τρίτη σε τέτοιο όμιλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλο "κάζο" και ήττα με 1-0 μέσα στο ΟΑΚΑ για την Ελλάδα.

Παρότι κόντρα στην Φινλανδία η Εθνική παρουσιάστηκε βελτιωμένη, απέναντι στην Εσθονία η "γαλανόλευκη" ήταν από μέτρια έως κακή και... κατάφερε να ηττηθεί με 1-0 και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ουγγαρίας στο άλλο παιχνίδι, τερμάτισε τρίτη στον όμιλο, που πριν ξεκινήσει ήταν από τα φαβορί για την πρώτη θέση!

ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο αγώνας είχε πολύ κακό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με την Εθνική να έχει την πρωτοβουλία και να έχει ως καλύτερό της τον Γιώργο Μασούρα, που έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της "γαλανόλευκης". Ο άσος του Πανιωνίου ήταν πολύ κινητικός και ορεξάτος και έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία της Ελλάδας, με ωραίο σουτ στο 9', το οποίο απέκρουσε ο Λέπμετς. Στην επόμενη φάση παραλίγο ο Καμς να πετύχει αυτογκόλ, όμως ο Λέπμετς ήταν "παρών".

Μετά το 15' η Εθνική άριχσε να ανεβάζει ρυθμούς, με τον Μπακασέτα να αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες, έχοντας ουσιαστικά δημιουργικό ρόλο πίσω από τον Καρέλη. Παρόλα αυτά, οι φάσεις της Ελλάδας δεν ήταν κλασικές, αφού οι πιο πολλές σημειώθηκαν από μακρινά σουτ, όπως αυτό του Μπακασέτα στο 41', που κόντραρε και έφυγε λίγο έξω σε κόρνερ.

Παρά την υπεροχή της Ελλάδας η Εσθονία την έπιασε στον... ύπνο, ουσιαστικά στην μοναδική καλή της επίσκεψη στα "καρέ" της Εθνικής μας. Ο Ζενιόβ έκανε την σέντρα από αριστερά, αποφεύγοντας τον Παπασταθόπουλο και ο Λαμπρόπουλος στην προσπάθειά του να προλάβει τον Σάπινεν, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα, πετυχαίνοντας αυτογκόλ στο 44'.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Άγγελος Αναστασιάδης έριξε στο ματς τον Τοροσίδη στη θέση του Μπακάκη, με τον άσο του Ολυμπιακού να γράφει ιστορία, συμπληρώνοντας 100 συμμετοχές με την φανέλα της "γαλανόλευκης". Στο 54', μάλιστα, ο Τοροσίδης έφτιαξε μια πολύ σημαντική φάση για την Εθνική, αφού σέντραρε από δεξιά και ο Μπακασέτας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στη συνέχεια μπήκε στην αναμέτρηση και ο Φορτούνης, ο οποίος έχασε την σπουδαιότερη ευκαιρία της ομάδας του, σουτάροντας στο δεξί δοκάρι με εκτέλεση φάουλ στο 62'. Στο 71' πέρασε στο ματς και ο Μάνταλος, με τον Αναστασιάδη να προσπαθεί να αλλάξει τον ρου του παιχνιδιού, με δύο ουσιαστικά "δεκάρια", προκειμένου να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή της Εσθονίας.

Στο 84' σημειώθηκε η τελευταία μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας, όταν ο Γιαννούλης σέντραρε από αριστερά και ο Καρέλης έπιασε το εκπληκτικό ψαλιδάκι, με τον Λέπμετς να αποκρούει εντυπωσιακά. Το παιχνίδι κύλησε χωρίς άλλη φάση κι έτσι η Εθνική υπέστη μια απρόσμενη ήττα, που της στοίχισε την δεύτερη θέση του ομίλου, έπειτα από την νίκη της Ουγγαρίας επί της Φινλανδίας.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ: Μπορεί ο Φορτούνης να έδωσε λίγη πνοή, μπορεί ο Μασούρας να ήταν αρκετά ορεξάτος στο ντεμπούτο του, όμως συνολικά η Εθνική παρουσιάστηκε κάκιστη κόντρα στην Εσθονία και εκτός από ένα δοκάρι (Φορτούνης) και ένα ψαλίδι του Καρέλη, δεν είχε άλλες σπουδαίες ευκαιρίες στην αναμέτρηση.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε την Εθνική με σύστημα 4-3-3, δίνοντας φανέλα βασικού στον Μπάρκα, έχοντας τους Μπακάκη, Παπασταθόπουλο, Λαμπρόπουλο και Γιαννούλη στην άμυνα. Τα τρία χαφ ήταν οι Ζέκα, Σάμαρης και Μπουχαλάκης, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καρέλη ήταν οι Μασούρας (ντεμπούτο) και Μπακασέτας.

Για την Εσθονία ξεκίνησαν οι Λέπμετς, Μπαράνοφ, Βίμαν, Ταμ, Καμς, Καλάστε, Ντιμιτρίεφ, Λεπίστου, Ζένιοφ, Λουτς και Σάπινεν.

ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46’ Τοροσίδης), Γιαννούλης, Λαμπρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Ζέκα, Σάμαρης, Μπουχαλάκης (70’ Μάνταλος), Μπακασέτας, Μασούρας (57’ Φορτούνης), Καρέλης

ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ράιμ): Λέπμετς, Καμς, Ταμ, Βίμαν, Ζένιοφ (81’ Πικ), Λεπίστου (68’ Αντόνοφ), Σάπινεν (86’ Ογιάμα), Λουτς, Καλάστε, Ντμιτρίγιεφ, Μπαράνοφ

Η ΦΑΣΗ: Αυτή του 84'. Ο Γιαννούλης σέντραρε από αριστερά και ο Καρέλης έπιασε ένα τρομερό ψαλιδάκι από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Λέπμετς είπε "όχι", στην τελευταία ουσιαστικά καλή φάση για την Ελλάδα στον αγώνα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ουκρανού Αρανόβσκι, που ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ δεν αντιμετώπισε θέματα με αμφισβητούμενες φάσεις.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η Εθνική μας το προσπάθησε, όμως παρουσιάστηκε άνευρη και χωρίς εμπνεύσεις, με αποτέλεσμα να βρεθεί προ εκπλήξεως και να τερματίσει τελικά τρίτη σε έναν όμιλο που θεωρητικά ήταν στο χέρι της να τον κερδίσει.

ΠΑΤΑ ΤΟ: 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags