Facebook Pixel Ο Γιάννης Αγγελόπουλος βρίσκεται πίσω από την "εκτόξευση" του Ατρομήτου
| 2018-11-25 14:00:00

Ποιος Κάναντι; Αυτός εκτόξευσε τον Ατρόμητο - Δεν υπάρχει άλλος στην Ελλάδα - Κινήσεις για σεμινάριο

Sportdog Team
Ποιος Κάναντι; Αυτός εκτόξευσε τον Ατρόμητο - Δεν υπάρχει άλλος στην Ελλάδα - Κινήσεις για σεμινάριο

Γι' αυτό πάει τρένο η ομάδα του Περιστερίου. Όλα χαρτί και καλαμάρι.

Το γεγονός ότι ο Ατρόμητος αποτελεί για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν την ομάδα-έκπληξη της Superleague και κάνει πορεία πρωταθλητισμού κυνηγώντας τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ σίγουρα δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Κάτι γίνεται πολύ σωστά στην ομάδα του Περιστερίου, που απόψε αντιμετωπίζει σε ένα σπουδαίο ματς στην έδρα της τον Ολυμπιακό. Εκτός του «πρωτομάστορα» Νταμίρ Κάναντι και των αστεριών της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, το μυστικό της πορείας του Ατρομήτου ακούει στο όνομα Γιάννης Αγγελόπουλος.

Ο τεχνικός διευθυντής των Περιστεριωτών είναι ο άνθρωπος πίσω από την ποδοσφαιρική «εκτόξευση» της ομάδας, με τον υποδειγματικό τρόπο που έχτισε τον Ατρόμητο και τις στοχευμένες επιλογές του.

Αυτός ανακάλυψε από το… πουθενά τον Κάναντι και βρήκε «λαβράκια» από το εξωτερικό. Οι Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς πέρυσι και ο Ουγκράι φέτος αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Ο Αγγελόπουλος έφερε με δανεισμούς τους Ουάρντα, Χατζηισαΐα, Γιαννούλη από τον ΠΑΟΚ και τον Ρισβάνη από τον Ολυμπιακό την περσινή σεζόν. Φέτος ο πρώτος έφυγε, όμως ο Ατρόμητος πέτυχε διάνα με τον δανεισμό του πρώτου του σκόρερ, Κουλούρη.

Ο Αγγελόπουλος πέτυχε να επεκτείνει τον δανεισμό του Χατζηισαΐα και την αγορά του Ρισβάνη, με τους δυο τους να αποτελούν ένα από τα κορυφαία αμυντικά δίδυμα του πρωταθλήματος. Παράλληλα, ο Ατρόμητος έχασε τον βασικό τερματοφύλακα Γιαννιώτη, όμως η απουσία του δεν έγινε ποτέ αισθητή με την επιλογή του τεχνικού διευθυντού της ομάδας να αποκτήσει τον Μέγιερι, επίσης από το… πουθενά.

Όλες οι παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις κινήσεις σεμινιαρικού επιπέδου του Γιάννη Αγγελόπουλου για το πώς χτίζεται μια ανταγωνιστική ομάδα με καθαρά ποδοσφαιρική δουλειά και χωρίς υπερβολές με μεγάλα ανοίγματα στο μπάτζετ. Οι γνώστες του χώρου αναγνωρίζουν τον Αγγελόπουλο ως τον κορυφαίο τεχνικό διευθυντή στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Αυτός είναι ο άνθρωπος-κλειδί πίσω από την καθιέρωση του Ατρομήτου στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου και το μόνο σίγουρο είναι πως με την παρουσία του οι Περιστεριώτες μοιάζουν ικανοί για ακόμα μεγαλύτερες ζημιές στις παραδοσιακές δυνάμεις του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags