Facebook Pixel Αυτή θα είναι η τιμωρία της ΑΕΚ για τα επεισόδια με τον Άγιαξ
| 2018-11-28 10:34:00

Αυτή θα είναι η τιμωρία της ΑΕΚ - Απίστευτα «εγκλήματα» στο ΟΑΚΑ - Η Original και οι «μάο-μάο»

του Γιώργου Θεοδωράκη
Αυτή θα είναι η τιμωρία της ΑΕΚ - Απίστευτα «εγκλήματα» στο ΟΑΚΑ - Η Original και οι «μάο-μάο»

Τι «σώζει» την Ένωση, ποιος δικαιώθηκε. Απόφαση-φωτιά Τίγρη.

Σε μεγάλους μπελάδες μπήκε η ΑΕΚ μετά τα χθεσινά πολύ σοβαρά επεισόδια στο ΟΑΚΑ στην αναμέτρηση με τον Άγιαξ. Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες και βίντεο που είναι αδιάψευστα για ό,τι έγινε εντός του γηπέδου, οπότε δύσκολα η «κιτρινόμαυρη» υπερασπιστική γραμμή μπορεί να γλιτώσει την ομάδα από τη βαριά τιμωρία.

Βέβαια, ακούγεται κάπως ακραίο το σενάριο που κυκλοφορεί από χθες περί αποκλεισμού του συλλόγου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ναι μεν τα έκτροπα είναι πολύ επιβαρυντικά και ασυνήθιστα για αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο επειδή η ΑΕΚ δεν είναι υπόλογη για παρόμοια γεγονότα σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, υπάρχει η εκτίμηση ότι μπορεί να αποφύγει μία τόσο εξαντλητική ποινή.

Από την άλλη, βέβαια, κρίνεται σχεδόν σίγουρο ότι θα τιμωρηθεί με βαριά τιμωρία της έδρας της και λογικά θα μπει «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ για αρκετά εντός έδρας παιχνίδια.

Τα «εγκλήματα» της αστυνομίας

Όσον αφορά για το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια, σίγουρα μεγάλη ευθύνη φέρει η αστυνομία, η οποία δεν μπόρεσε να ελέγξει τη μετακίνηση των οπαδών της ΑΕΚ από το ένα πέταλο στο άλλο, ούτε να τους σταματήσει όταν μπήκαν στην τάφρο. Δεν κατέστη, δηλαδή, δυνατό σε ένα παιχνίδι που μύριζε μπαρούτι από την προηγούμενη μέρα, λόγω των επεισοδίων που είχαν γίνει στο Λεωφόρο Αλεξάνδρας, να περιοριστούν οι οπαδοί της Ένωσης στις δικές τους εξέδρες. 

Όσον αφορά τους οπαδούς του Άγιαξ, δεν μπορούσαν να ανταποδώσουν με ρίψεις στις ρίψεις των ΑΕΚτζήδων, μιας και δεν είχαν τίποτα στα χέρια τους, γι’ αυτό ξέσπασαν κατά πάντων με γροθιές και κλωτσιές. Αδιανόητες καταστάσεις που μόνο σε ελληνικές διοργανώσεις έχουμε βιώσει μέχρι σήμερα.

Η ευθύνη της Original και oι «μάο-μάο»

Στο μεταξύ, τη δική της ευθύνη έχει και η Original, ο οποία δεν κατόρθωσε να τιθασεύσει το δικό της σκληροπυρηνικό κομμάτι, όταν, μάλιστα, μία μέρα πριν το παιχνίδι με καυστική ανακοίνωση τα έβαζε μέχρι και με τον Ντέμη Νικολαϊδη, ο οποίος είχε καλέσει τον κόσμο της ΑΕΚ να ζητήσει συγγνώμη για την τιμωρία του -3 για τα επεισόδια που είχαν γίνει με τον Ολυμπιακό. Και χθες ο παλαίμαχος άσος δικαιώθηκε, καθώς οι οπαδοί της Ένωσης, για μια ακόμα φορά, ζημίωσαν με τη συμπεριφορά τους την ομάδα τους.

Και, φυσικά, πολλοί χθες θυμήθηκαν την περίφημη περσινή ατάκα του Δημήτρη Μελισσανίδη για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ μάο-μάο») για όσα είχαν γίνει στο μεταξύ τους ντέρμπι στην Τούμπα και τώρα το αφεντικό της ΑΕΚ καλείται να διαχειριστεί ο ίδιος μια παρόμοια κατάσταση για τη δική του ομάδα. Μένει να δούμε, άλλωστε, ποια θα είναι η αντίδραση της ΠΑΕ για τους οπαδούς που φαίνονται να κάνουν επεισόδια και στην ουσία να καταδικάζουν το σύλλογο.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Ουζουνίδη πάρε δρόμο - Πρόεδρε βάλε λεφτά - 100 ευρώ για Μάνταλο - IQ πέτρας ο Λιβάγια»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags