Facebook Pixel «Μολότοφ» για ΑΕΚ: «Μην κρεμάτε τον Λιβάγια - Μόνο ο Χουλτ σκίζεται - Ο Μάνταλος είναι...»
| 2018-11-28 15:33:00

«Μολότοφ» για ΑΕΚ: «Μην τον κρεμάτε - Μόνο ένας σκίζεται - Ο Μάνταλος είναι... - Διώξτε τους!»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Μολότοφ» για ΑΕΚ: «Μην τον κρεμάτε - Μόνο ένας σκίζεται - Ο Μάνταλος είναι... - Διώξτε τους!»

Συνέντευξη-φωτιά από τον Πάνο Λούπο στο Sportdog.

Λογική και συγχρόνως άδικη χαρακτήρισε ο Πάνος Λούπος την απόφαση της διοίκησης της ΑΕΚ να κόψει τρεις παίκτες.

Ο διευθυντής της Ώρας των Σπορ μίλησε στο Sportdog για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ένωση και παραδέχτηκε ότι η ομάδα περνάει κρίση. Γι'αυτό και επισήμανε ότι δεν έχει διασωθεί κανείς παίκτης πέραν του Νίκλας Χουλτ.

«Ο Μάνταλος είναι κακός. Αλλά είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος, όταν η ΑΕΚ δεν είναι καλά. Προφανώς είναι κακός, αλλά και ποιος είναι καλός;», είπε συγκεκριμένα για τον αρχηγό του Δικεφάλου και έκανε λόγο για στοχοποίηση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα επεισόδια που ξέσπασαν με τους οπαδούς του Άγιαξ και στους στόχους που έχει πλέον η Ένωση, μιας και το πρωτάθλημα έχει χαθεί.

Ποια είναι η άποψή σου για τις περιθωριοποιήσεις των Σιμόες, Μπακασέτα, Λαμπρόπουλου;

«Πρέπει να επισημανθεί ότι μιλάμε για μία λογική, στο πλαίσιο του επαγγελματισμού, απόφαση, από τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει καταθέσει τις προτάσεις της και οι παίκτες τις αρνήθηκαν. Από την, άλλη, όμως είναι ένας άδικος τρόπος και σε κακή χρονική συγκυρία. Τα παιδιά αυτά δεν ευθύνονται για την κακή πορεία της ομάδας. Το γεγονός όμως ότι η περιθωριοποίησή τους έγινε μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό συνδυάζει το αρνητικό αποτέλεσμα με την περίπτωσή τους.

Αν δεν είχε χάσει η Ένωση στο Αγρίνιο δεν θα είχαμε τέτοιες αποφάσεις την επόμενη μέρα. Άρα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό το νόμισμα έχει δύο όψεις. Η ΑΕΚ έχει αποφασίσει ότι πρέπει να έχει μία οικονομική πολιτική και δεν μπορεί να παρεκκλίνει αυτής. Θυμόμαστε και παλαιότερα πως πλήρωσε η ομάδα τις οικονομικές ατασθαλίες. Αυτά τα παιδιά συνεχίζουν να είναι μέλη της ΑΕΚ. Οπότε θα είναι καλό να βελτιωθεί το κλίμα απέναντί τους. Όταν είναι να φύγουν, ας φύγουν με τον τρόπο που τους αρμόζει και όπως αρμόζει στην ιστορία της ΑΕΚ, η οποία τιμά πάντα τους αθλητές της».

Πώς είδες την ΑΕΚ χωρίς τους κομμένους απέναντι στον Άγιαξ;

«Δεν είναι κριτήριο ένα ματς Champions League. Και τα τρία παιδιά η ΑΕΚ τα θεωρούσε βασικά στελέχη της ομάδας. Οπωσδήποτε λοιπόν της λείπουν. Από τη στιγμή όμως που αποφασίζει, ότι θα συνεχίσει χωρίς αυτούς, πρέπει να τους αντικαταστήσει. Αν τα παιδιά ήταν αναπληρωματικοί ή με λιγότερο χρόνο συμμετοχής η κατάσταση θα ήταν διαφορετική. Τώρα το πράγμα μιλάει από μόνο του. Δεν έχει σημασία τι θα πούμε εμείς. Η ίδια η ΑΕΚ τους θεωρούσε βασικά στελέχη της και έπαψαν από τη μία μέρα στην άλλη να είναι.

«Δεν είναι για κρέμασμα»

Στο ματς με τον Άγιαξ είδαμε μία ομάδα που το πάλεψε, έτρεξε εν αντιθέσει με όσα είδαμε στο Αγρίνιο. Είδαμε επίσης μία ομάδα που δεν μπορεί να είναι δημιουργική, γιατί έχει αδυναμία συνολικά. Δεν απειλεί η ΑΕΚ επιθετικά. Ο Ουζουνίδης σκέφτηκε ότι πρέπει να πάμε κλειστά, μπας και είμαστε τυχεροί αυτή τη φορά και κρατήσουμε το μηδέν. Ήρθε η νέα κακιά στιγμή του Λιβάγια, τον οποίο δεν μπορείς να κρεμάσεις, γιατί ήταν μία κίνηση ενστικτώδης. Ο καθένας θα μπορούσε να την κάνει. Αλλά επειδή ο Κροάτης έχει φάει ήδη 4 αγωνιστικές από τη Βίντι, τώρα παίρνει αρνητικό πρόσημο, το οποίο στοίχισε και χθες».

«Μόνο ο Χουλτ...»

Έχει θέματα όμως ο Κροάτης...

«Φυσικά και έχει. Νομίζω όμως ότι στοχοποιούμε κάθε λίγο και λιγάκι παίκτες. Μία τον Μάνταλο, μία τον Λιβάγια, μία τους τρεις που φεύγουν και στην πραγματικότητα όλη η ομάδα νοσεί. Δεν μπορείς να πεις ότι ξεχωρίζει κάποιος τον τελευταίο καταστροφικό μήνα. Ο Χουλτ ίσως να διακρίνεται περισσότερο επειδή σκίζεται και τρέχει. Έχει μεγάλο πρόβλημα η ομάδα που είναι και αγωνιστικό και ψυχολογικό».

Άρα το συνολικό πρόβλημα επηρεάζει και τον Μάνταλο;

«Ο Μάνταλος είναι κακός. Δεν το συζητάμε. Δεν μπορεί να δει κανείς το αντίθετο. Αλλά είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος, όταν η ΑΕΚ δεν είναι καλά. Προφανώς είναι κακός, αλλά και ποιος είναι καλός;»

Ποιες όμως είναι οι αιτίες για την αρνητική φετινή εικόνα;

«Οι αιτίες είναι πολλές. Αυτή η ομάδα προετοιμάστηκε το καλοκαίρι, για να είναι έτοιμη για τα προκριματικά του Champions League, μπας και πετύχει την υπέρβαση, κάτι που το κατάφερε, κάτι που το έχουμε ξεχάσει αυτή τη στιγμή και έχουν ισοπεδοθεί τα πάντα. Ανεξαρτήτως της κακής πορείας που είχε η ΑΕΚ στον όμιλο, δεν πρέπει να μετανιώνουμε για την παρουσία της εκεί. Η ψαλίδα στο Champions League δυστυχώς έχει μεγαλώσει πολύ. Φάνηκε και πέρσι με τον Ολυμπιακό. Θα φαίνεται και τα επόμενα χρόνια. Αυτή η ομάδα είναι λίγο σκασμένη. Επίσης, έφυγαν κάποια παιδιά που ήταν απώλειες. Για παράδειγμα ο Βράνιες. Φαίνεται ότι αμυντικά η ΑΕΚ δεν έχει την περσινή δύναμη. Πέρσι οι αντίπαλοι μάτωναν για να πατήσουν στην περιοχή της Ένωσης και φέτος μπαίνουν ευκολότερα. Το 1/3 του γηπέδου, πίσω, ο Χιμένεθ τακτικά το είχε δουλέψει άψογα.

Φέτος από τη στιγμή που ο Ουζουνίδης αποφασίζει να δουλέψει την ομάδα στο ξεκίνημα διαφορετικά είναι δεδομένο ότι κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Αιτία σαφώς είναι και το ότι η ΑΕΚ δεν ενισχύθηκε όπως έπρεπε στα τέλη του Αυγούστου. Λείπει ένας δημιουργικός μέσος, κάτι που έχουν παραδεχτεί στην ομάδα. Πώς πας στο Champions League όταν σου λείπει τέτοιος παίκτης; Εδώ δυσκολεύεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πώς θα μπεις στην περιοχή και θα δημιουργήσεις ευκαιρίες; Ο Αραούχο επίσης ήταν τεράστια έλλειψη, γιατί δεν ήταν θέμα τα γκολ του ή ότι ο Πόνσε είναι κακός. Ήταν διαφορετικός παίκτης που έκανε πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Συν τοις άλλοις έχουν πέσει οι περσινοί. Τους πήρε από κάτω στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από αποτυχημένα αποτελέσματα. Συνειδητοποίησαν ότι δύσκολα θα χτυπήσουν τίτλο. Δεν δείχνουν την κάψα και τη διάθεση την περσινή. Υπήρχε άλλο κίνητρο πέρσι. Μία οικογένεια, μία γροθιά, όλοι μαζί, πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, να γράψουμε ιστορία. Αυτό φέτος λείπει».

«Δεν έχουμε την τύχη του ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής που ήρθε στην πρωταθλήτρια Ελλάδας δεν θα έπρεπε να έχει και να δώσει νέα κίνητρα;

«Δε νομίζω ότι του λείπει το κίνητρο. Στο ποδόσφαιρο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η τύχη. Η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν είχε τύχη σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Δεν λέω ότι ο ΠΑΟΚ αδίκως βρίσκεται στην κορυφή. Αλλά έχει την τύχη με το μέρος του σε σχέση με την Ένωση που δεν της έχει βγει τίποτα. Ό,τι λάθος έχει κάνει το πληρώνει. Σας θυμίζω ότι η ΑΕΚ έχει 10 δοκάρια στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν ματς που τα έχασε, ενώ θα έπρεπε να τα πάρει. Μετά υπήρξε μία κατάρρευση που δεν δικαιολογείται. Είναι μεγάλη ομάδα, πρέπει να σηκώσει κεφάλι και να προχωρήσει».

«Ήταν χούλιγκανς νεοναζί»

Έχει γίνει χαμός με τα επεισόδια στο ΑΕΚ-Άγιαξ. Τι δε λειτούργησε σωστά;

«Συμφωνώ ότι αυτή η εικόνα ήταν πολύ άδικη και άσχημη για την ίδια την ομάδα. Εδώ όμως έχουν ισοπεδοθεί τα πάντα. Πρέπει να δούμε πώς προκλήθηκαν αυτά τα πράγματα. Είχε γίνει μία σύσκεψη ασφαλείας, στην οποία η ΑΕΚ είχε ξεκαθαρίσει ότι θα υπάρξει πρόβλημα αν οι φίλαθλοι του Άγιαξ έρθουν στο γήπεδο με αυτούς του Παναθηναϊκού. Μια μερίδα εκ των Ολλανδών συν τοις άλλοις είναι νεοναζί. Ο Άγιαξ συμφωνήσει και είχε παραδεχτεί την ύπαρξη τέτοιου προβλήματος. Πώς μπήκαν αυτοί μέσα στο γήπεδο; Μιλάμε για χούλιγκανς.

Από εκεί και πέρα, ότι η ΑΕΚ έχει πρόβλημα με μερίδα οπαδών της που δημιουργούν είναι ξεκάθαρο. Προφανώς εδώ έχουμε και συμμετοχή και του Άγιαξ, για να μην πω μεγαλύτερη. Δεν συμμετείχαν μόνο οπαδοί της ΑΕΚ σε επεισόδια. Επίσης, πώς μπορεί η ΑΕΚ να αποτρέψει τον οποιοδήποτε μπαχαλάκια να ρίξει μολότοφ; Είναι δουλειά της ΑΕΚ να ελέγξει για τέτοια αντικείμενα; Όχι, είναι δουλειά της αστυνομίας. Να το δούνε συνολικά. Και ο Άγιαξ έχει τα δικά του προβλήματα με τους οπαδούς του. Ήταν πάρα πολύ άσχημη και αποκρουστική η εικόνα, με τους Ολλανδούς που χαιρετούσαν ναζιστικά.

Επίσης, έσπασαν μαγαζιά ερχόμενοι στο γήπεδο. Για να ξέρουμε ποιοι ήταν αυτοί οι οπαδοί που έφερε μαζί του ο Άγιαξ. Θυμίζω ότι οι οργανωμένοι της ΑΕΚ έχουν πάει 4000 και 5000 σε ολα τα μέρη της Ευρώπης και δε συνέβη το παραμικρό. Ούτε στην Ολλανδία φέτος έγινε κάτι. Γιατί πολύ απλά πήγαν μόνο οπαδοί της ΑΕΚ να στηρίξουν την ομάδα τους. Δεν πήγαν με φίλους της Αϊντχόβεν. Εδώ μάθαμε ότι μαζί με τους Παναθηναϊκούς ήταν και Πολωνοί της Βίσλα Κρακοβίας. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

«Διώξτε τους μπαχαλάκηδες»

Μην τρελαινόμαστε, η ΑΕΚ πρέπει να το λύσει το θέμα και οι οργανωμένοι πρέπει να κάνουν το ξερκατάρισμά τους. Αλλά μην τσουβαλιάζουμε τους πάντες. Οι οργανωμένοι πάνε παντού και στηρίζουν την ΑΕΚ. Δεν είναι όλοι μπαχαλάκηδες. Είναι μία μερίδα οπαδών που βάζουν πάνω από την ΑΕΚ τα μπάχαλα. Αυτοί δεν έχουν θέση στην ΑΕΚ. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι αυτοί εκπροσωπούν την Original».

Από εδώ και πέρα τι βλέπεις;

«Μιλαμε για έναν Νοέμβριο καταστροφικό. Στο μεγαλύτερο εχθρό της ΑΕΚ να έλεγες να φτιάξει ένα σενάριο, αυτό δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό του. Στο τέλος του μήνα βρίσκει την ΑΕΚ εκτός βασικών στόχων. Αντίο Ευρώπη, αντίο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ όμως δεν μπορεί να διαλυθεί. Έχει στόχους. Έχει το Κύπελλο και τη δεύτερη θέση. Πρέπει τον Γενάρη να κάνει τουλάχιστον 3 μεταγραφές, για να καλύψει κενά. Ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά πρέπει να αρχίσει από τώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη-ΣΟΚ και όλα τούμπα: «Αυτοί έκαναν τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ - Μπήκαν χωρίς εισιτήριο»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags