Facebook Pixel Κούλης Δουρέκας: "Όσα γκολ δεν είδα από την αρχή της χρονιάς..."
| 2018-11-29 14:20:00

Ατάκες που θα συζητηθούν - Τι είπε ο Κούλης Δουρέκας για την αποχώρηση από Ολυμπιακό

Sportdog Team
Ατάκες που θα συζητηθούν - Τι είπε ο Κούλης Δουρέκας για την αποχώρηση από Ολυμπιακό

Κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΕ για 25 χρόνια!

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 Radio 103,3 έκανε ο Κούλης Δουρέκας ο οποίος μίλησε για την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό, προκειμένου να αναλάβει επιτελικό ρόλο στην Νότιγχαμ Φόρεστ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ισόπαλο 5-5 της Νότιγχαμ Φόρεστ στην έδρα της Άστον Βίλα: «Ήμουν στο γήπεδο. Στο 7′ ήταν 2-0 και λέω τι γίνεται εδώ; Όσα γκολ δεν είδα από την αρχή της χρονιάς τα είδα εδώ (σ.σ. είπε γελώντας)».

Για την επόμενη μέρα μετά τα 25 χρόνια που πέρασε στον Ολυμπιακό: «Ηταν δύσκολη. Μετά από 25 χρόνια, όταν φεύγεις από του Ρέντη και θυμάσαι πως ξεκίνησες και πως ήταν και οι εγκαταστάσεις. Δεν το κρύβω ότι ήταν δύσκολο. Ήρθα σε μία ιστορική και μεγάλη ομάδα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στη Νότιγχαμ».

Για το τι θυμάται από την πορεία του στον Ολυμπιακό: «Τα πρωταθλήματα σίγουρα. Σαν παιχνίδι ο τελικός του κυπέλλου με την ΑΕΚ με τα πέναλτι. Ήταν προπονητής ο φίλος μας ο Ερνέστο (σ.σ. Βαλβέρδε)».

Για την στιγμή που τον στεναχώρησε αυτά τα χρόνια: «Τα πρωταθλήματα που χάσαμε. Το 2004, το 2010 και το περσινό. Όσο ήμουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα μόνο αυτά χάσαμε».

Για το πώς είναι να ακολουθείς την ομάδα με την μεγαλύτερη πίεση: «Ο Ολυμπιακός έχει τεράστια πίεση. Επειδή έμενα και στον Πειραιά, μετά από μία ήττα καταλαβαίνετε τι γινόταν. Και άσε με εμένα. Φανταστείτε τι περνούσαν οι παίκτες και ο προπονητής. Ο Ολυμπιακός πάντα πρέπει να κερδίζει. Και στα φιλικά και στα οικογενειακά διπλά».

Για το πώς πήγε από τον Ολυμπιακό στη Νότιγχαμ Φόρεστ: «Ηθελα κι εγώ την αλλαγή. Μετά από 25 χρόνια κουράστηκα. Ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Να δω αν μπορώ να τα καταφέρω. Μίλησα με τον κύριο Μαρινάκη και θέλω να τον ευχαριστήσω για την ευκαιρία, όπως και το 2010 που με κράτησε στην ομάδα. Τότε ήρθε σαν νέος πρόεδρος και θα μπορούσε να με αλλάξει».

Για το ποιος τον έμαθε περισσότερα πράγματα από τους προπονητές που συνεργάστηκε: «Απ' όλους πήραμε ιδέες. Και από τους μεγάλους παίκτες και τους προπονητές προσπαθούσαμε να παίρνουμε τα θετικά. Έχω μείνει φίλος με όλους τους προπονητές και με πάρα πολλούς επικοινωνώ ακόμα. Με τον Ερνέστο (σ.σ. Βαλβέρδε) πιο δύσκολα διατηρούμε επαφή, γιατί κι εκείνος έχει πολλά που είναι σε τόσο μεγάλη ομάδα».

Για το αν πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός βγάζει άγχος στο γήπεδο: «Υπάρχει άγχος σίγουρα, γιατί η ομάδα είναι πίσω στη βαθμολογία. Έχουμε πολύ καλή ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή. Εχουμε πολύ καλούς παίκτες φέτος. Υστερούμε κάπου στο γκολ, αλλά θα έρθει κι αυτό. Θέλει υπομονή και πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Αρέσει και στον κόσμο αυτό που βλέπει. Έρχεται στο γήπεδο ο κόσμος και βγάζει ενθουσιασμό».

Για το αν περίμενε ότι θα μείνει τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό: «Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα μείνω τόσο. Στο μυαλό μου πήγαινα με πενταετίες. Δεν το πίστευα ότι θα καθόμουν τόσο».

Για τον παίκτη που ξεχώρισε τα 25 χρόνια που έμεινε στον Ολυμπιακό: «Τον πρώτο αρχηγό που με υποδέχτηκε. Τον Κυριάκο Καραταΐδη. Σίγουρα όμως και όλους τους αρχηγούς. Όλοι οι παίκτες ήταν καλά παιδιά, ήταν Ολυμπιακοί ή έγιναν μέσα από την ομάδα».

Για τη συμβουλή που έχει να δώσει στην ομάδα: «Αυτό που τους είπα πριν φύγω. Ότι ο Ολυμπιακός είναι μία οικογένεια. Να βοηθάει ο ένας τον άλλο και να έχουν καλές σχέσεις».

Για το πώς του φαίνεται που ο Ολυμπιακός παίζει απόψε με την Μπέτις και εκείνος δεν είναι εκεί: «Είναι λίγο περίεργο. Μιλάω και με τα παιδιά. Με το κινητό είναι πιο εύκολο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags