Facebook Pixel Sportdog.gr | Τσάμπα ήττα για Ολυμπιακό - Όλα για την πρόκριση με Μίλαν στο Καραϊσκάκη (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-11-29 21:47:00

Τσάμπα ήττα για Ολυμπιακό - Όλα για την πρόκριση με Μίλαν στο Καραϊσκάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Τσάμπα ήττα για Ολυμπιακό - Όλα για την πρόκριση με Μίλαν στο Καραϊσκάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολύ καλός, αλλά ηττήθηκε με 1-0 από την Μπέτις ο Ολυμπιακός.

Οι Ερυθρόλευκοι παρούσιασαν εξαιρετική εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στην Ανδαλουσία, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε τον βαθμό, καθώς αποδείχτηκαν άστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Κανάλες στο 39', με τον Ζοσέ Σα να κάνει εμφάνιση καριέρας, αποκρούοντας πέναλτι με τρομερή προσπάθεια και αποσοβοντάς το γκολ σε 3-4 ακόμα προσπάθειες.

Τεράστια φάση για τον Ολυμπιακό με τον Φορτούνη στο 43', αλλά και στο 93' με τον Σισέ, για να πάρει την ισοπαλία. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός θέλει νίκη με δύο γκολ (2-0 ή 3-1) ή με οποιοδήποτε σκορ με τρία τέρματα διαφορά επί της Μίλαν για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Διαβασμένος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του "Μπενίτο Μιγιαμαρίν" ο Ολυμπιακός και μάλιστα ήταν ο πρώτος που απείλησε με ένα σουτ του Μπουχαλάκη στο 6'. Στο 13' ο Καμαρά έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ, με τους Ερυθρόλευκους να στέκονται εξαιρετικά και να μην αφήνουν ιδιαίτερους χώρους στους αντιπάλους τους για να φτιάξουν ευκαιρίες.

Παρόλα αυτά, από το... πουθενά η Μπέτις κέρδισε πέναλτι στο 17', σε ένα τράβηγμα του Σισέ πάνω στον Μαντί μέσα στην περιοχή. Ο Σέρχιο Λεόν ανέλαβε την εκτέλεση στο 18', όμως ο Ζοσέ Σα απέκρουσε εντυπωσιακά με το χέρι και στην επαναφορά ο Λεόν πήγε να σκοράρει με προβολή, αλλά και πάλι ο Πορτογάλος κίπερ έκανε επέμβαση με το πόδι, κρατώντας το μηδέν.

Αυτή η φάση έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον Ολυμπιακό, που βγήκε μπροστά, έπαιξε σωστά και με καλή ανάπτυξη και καθαρά και μόνο από... τύχη, δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ. Στο 28' η κεφαλιά του Μπουχαλάκη έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ρόμπλες, την ώρα που η Μπέτις είχε την κατοχή, αλλά όχι την δημιουργία.

Εντούτοις, κατάφερε με ένα σουτ του Κανάλες στο 39' να μπει μπροστά στο σκορ, με τους Πειραιώτες να χάνουν απίστευτη ευκαιρία στο 43' με τον Φορτούνη για να ισοφαρίσουν. Ο Ομάρ έκανε τη σέντρα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού την προβολή από κοντά, όμως ο Μαντί έδιωξε πάνω στη γραμμή. Το ημίχρονο τελείωσε με ακόμα μία καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, ένα φάουλ του Φορτούνη, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ρόμπλες.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε χειρότερο ρυθμό από το πρώτο, με τη Μπέτις να ελέγχει το παιχνίδι και μάλιστα να έχει ευκαιρία στο 59' για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Σανάμπρια, λοιπόν, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σα, που ακούμπησε την μπάλα. 

Ο Μαρτίνς είχε ρίξει στο ματς τους Γκερέρο, Βρουσάι και Νάτχο, όμως η Μπέτις ήταν αυτή που έφτασε και πάλι πιο κοντά στο γκολ στο 90', αρχικά με τον Σανάμπρια και στη συνέχεια με τον Ινούι. Και στις δύο προσπάθειες είπε "όχι" ο εκπληκτικός Σα.

Στο τέλος ο Ολυμπιακός παραλίγο να ισοφαρίσει όταν ο Σισέ σηκώθηκε μετά από κόρνερ στο 93', όμως η κεφαλιά του έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ρόμπλες, με αποτέλεσμα να τελειώσει το παιχνίδι με το 1-0 υπέρ της Μπέτις.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ζοσέ Σα ήταν εντυπωσιακός. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας έκανε διπλή απόκρουση στο πέναλτι του Λεόν και είχε στο ενεργητικό του ορισμένες απίστευτες επεμβάσεις, κάνοντας εμφάνιση... καριέρας.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Σα, με τους Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς και Τσιμίκα να αποτελούν την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά. Την τριάδα των αμυντικών χαφ συνέθεσαν οι Καμαρά, Μπουχαλάκης και Γκιλιέρμε, στα πλάγια της επίθεσης ήταν οι Ναουέλ, Ποντένσε και στην κορυφή της επίθεσης ο Φορτούνης.

Αντίστοιχα, η ενδεκάδα της Μπέτις αποτελούνταν από τους Ρόμπλες, Μπάρτρα, Κανάλες, Σέρχιο Λεόν, Σανάμπρια, Τέγιο, Σίντνεϊ, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ζούνιορ Φίρπο, Λο Σέλσο και Μαντί.

ΜΠΕΤΙΣ (Κίκε Σετιέν): Ρόμπλες, Σίντνεϊ, Μαντί, Μπαρτρά (74’ Χάβι Γκαρθία), Καρβάλιο, Ζούνιορ, Λο Σέλσο, Κανάλες, Τέγιο (83′ Μπαραγάν), Σέρχιο Λεόν (63’ Ινούι), Σανάμπρια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Ζοσέ Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε (81′ Νάτχο), Καμαρά, Μπουχαλάκης (58′ Γκερέρο), Ποντένσε, Ναουέλ (72′ Βρουσάι), Φορτούνης.

Η ΦΑΣΗ: Μπορεί η διπλή απόκρουση του Ζοσέ Σα στο πέναλτι του Λεόν να είναι από τα highlights της αναμέτρησης, όμως η ευκαιρία του Σισέ στο 93' είναι η φάση του αγώνα. Ο Σενεγαλέζος στόπερ έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά είδε την μπάλα να "γλύφει" το αριστερό δοκάρι του Ρόμπλες, στερώντας στον Ολυμπιακό την ισοφάριση.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο διαιτήτης Καράσεβ ήταν πολύ αυστηρός, αλλά σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο και στη φάση του πέναλτι έδειξε δικαίως την άσπρη βούλα, καθώς ο Σισέ τράβηξε και "γκρέμισε" τον Μαντί μέσα στην περιοχή.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός στάθηκε εξαιρετικά στην Ανδαλουσία και αν ήταν πιο εύστοχος στην τελική προσπάθεια θα είχε φύγει τουλάχιστον με τον βαθμό από την έδρα της Μπέτις. Μετά από τη νίκη της Μίλαν με 5-2 επί της Ντουντελάνζ, η Μπέτις προκρίθηκε και μαθηματικά και πλέον στο Καραϊσκάκη θα γίνει "τελικός", με τους Ερυθρόλευκους να θέλουν νίκη με δύο γκολ (μέχρι 3-1) ή με οποιαδήποτε σκορ με τρία τέρματα διαφορά, για να αφήσουν τους Μιλανέζους εκτός συνέχειας του Europa League.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags