Facebook Pixel Ρουκέτες για το Λαμία ΠΑΟΚ: «Αν το έδινε, θα έβαζε 4 - Ήταν... περίεργος διαιτητής - Δε χάνει ο Ολυμπιακός»
| 2018-12-04 14:01:00

Ρουκέτες από Τούμπα: «Αν το έδινε, θα έβαζε 4 - Ήταν... περίεργος διαιτητής - Δε χάνει ο Ολυμπιακός»

του Γιώργου Κτενά
Ρουκέτες από Τούμπα: «Αν το έδινε, θα έβαζε 4 - Ήταν... περίεργος διαιτητής - Δε χάνει ο Ολυμπιακός»

Συνέντευξη-φωτιά από τον Νίκο Πετρουλάκη στο Sportdog.

Καλύτερα ο διαιτητής να σφύριζε το πέναλτι στη φάση του Αντελίνο Βιεϊρίνια, στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη Λαμία, καθώς μπορεί ένα γκολ στην αρχή να ξυπνούσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Νίκος Πετρουλάκης.

Ο γνωστός Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος αναφέρθηκε, ακόμα, στον περίεργο ρόλο που είχε στη συνέχεια του αγώνα ο διαιτητής, προσπαθώντας να... πατσίσει το λάθος υπέρ του ΠΑΟΚ με δύο λάθη κατά του.

Τέλος, μίλησε για την κακή διαιτησία στο Άρης-Παναθηναϊκός, αλλά και για εκείνη στο Ολυμπιακός-Παναιτωλικός

«Καλύτερα να σφύριζε πέναλτι στη φάση του Βιεϊρίνια ο διαιτητής, γιατί μπορεί να ξυπνούσε ο ΠΑΟΚ μετά και να έβαζε 4 γκολ. Γιατί σε επίπεδο δεν μπορεί να συγκριθεί ο Δικέφαλος με τη Λαμία, σε όλο το σεβασμό στον Μάκη Χάβο και τη δουλειά που κάνει εκεί. Και η Λαμία, βέβαια, έπαιζε λες και συμμετείχε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Από τη στιγμή που δεν σφυρίχτηκε το πέναλτι, ο διαιτητής άρχισε να παίζει έναν περίεργο ρόλο», σχολίασε αρχικά ο Ν. Πετρουλάκης στο sportdog.gr και στη συνέχεια διευκρίνισε: 

«Στη συνέχεια του αγώνα ο διαιτητής έδειξε υπερβολική αυστηρότητα. Τόσο στη δεύτερη κίτρινη του Κάνιας, που άφησε τον ΠΑΟΚ από το 60΄ με 10 παίκτες, όσο και με την κίτρινη που έδειξε στον Μπαράλες, αντί για κόκκινη, για την εγκληματική καρατιά πάνω στον Πασχαλάκη, που θα μπορούσε να τον αφήσει στον τόπο! Δεν ξέρω γιατί βάζουν διαιτητές που δεν είναι ικανοί για τη Σούπερ Λιγκ. Ίσως θέλει να μας πείσει ο Περέιρα ότι είναι ικανοί μόνο οι ξένοι. Ποιος έλεγξε και διαπίστωσε ότι είναι ικανοί για τη Σούπερ Λιγκ αυτοί οι διαιτητές;».

Υπάρχουν ευρύτερα παράπονα αυτή την αγωνιστική για την παρουσία των διαιτητών.

«Δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ, καθώς και ο Ολυμπιακός με τον διαιτητή Κουμπαράκη είχε πολλά προβλήματα, όπως και ο Άρης με τον Τζοβάρα. Δείχνουν διαιτητές που δεν είναι έτοιμοι, μπορούν καλύτερα στη Football League. Και επηρεάζονται από το ένα λάθος που κάνουν και στη συνέχεια κάνουν και δεύτερο για να πατσίσουν το πρώτο! Πρέπει να αρχίσουν τα σεμινάρια ή να τους πετάξουν εκτός».

Είναι γεγονός, πάντως, ότι στον Τύπο της Θεσσαλονίκης δεν γίνεται αναφορά σήμερα στο χέρι του Βιεϊρίνια.

«Δεν μπορώ να μιλήσω για το τι γράφουν οι άλλοι. Η άποψή μου είναι ότι αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε αυτό το μη σφύριγμα υπέρ του, μπορούσε να νικήσει ακόμα κι αν δεχόταν γκολ στο 10ο λεπτό. Καλύτερα να το σφύριζε, να ξυπνούσε ο ΠΑΟΚ και να έπαιζε καλύτερη μπάλα. Θα μπορούσε να βάλει πολλά γκολ σε μια τέτοια περίπτωση, στο ενδεχόμενο αφύπνισης».

Προβλήματα με τη διαιτησία, όπως σημειώσατε, υπήρχαν και στο Άρης-Παναθηναϊκός.

«Στο Άρης-Παναθηναϊκός ο Τζοβάρας έδωσε δύο πέναλτι που δεν ήταν και έγιναν γκολ και τα δύο. Κι αυτός φαίνεται να είναι μακριά από την πραγματικότητα, από εκείνη την κανονικότητα που θέλει τον διαιτητή να περνάει απαρατήρητος, χωρίς να τον παίρνουμε χαμπάρι. Το Άρης-Παναθηναϊκός ήταν παιχνίδι για την 5άδα, γιατί δεν έπαιξε ξένος διαιτητής σε αυτό; Κάτι που θα πρέπει να συμβαίνει, αργότερα, και στα παιχνίδια των ομάδων που παλεύουν για την κατηγορία. Γιατί δεν έβαλαν ξένο διαιτητή στο Άρης-Παναθηναϊκός, λοιπόν;».

«Δε χάνουν μέχρι την Τούμπα»

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού τι έχετε να πείτε;

«Ο Ολυμπιακός κάποια παιχνίδια τα έχει κερδίσει στις καθυστερήσεις αλλά ποτέ δεν έπαψε να είναι μεγάλος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ. Ανεξάρτητα από το αν βρίσκεται σε πτώση, αν βρίσκεται στη χειρότερη ή την καλύτερη κατάστασή του. Ο Ολυμπιακός έχει γρανάζια από το παρελθόν που είναι ακόμα λαδωμένα και θα τα χρησιμοποιήσει όλα για να προκαλέσει φθορά στον ΠΑΟΚ και να φτάσει να παίξει τον "τελικό" στην Τούμπα χωρίς να έχει αυξηθεί η διαφορά.

Θεωρώ ότι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δεν θα χάσουν πουθενά ούτε έναν βαθμό μέχρι το μεταξύ τους παιχνίδι. Δε νομίζω ότι υπάρχει ομάδα που, μέχρι το μεταξύ τους παιχνίδι στην Τούμπα, μπορεί να τους στερήσει βαθμό. Ανεξάρτητα αν ο ΠΑΟΚ είναι κακός σε σχέση με πέρσι. Αλλά θα περιμένω να  τον ΠΑΟΚ τον Δεκέμβρη, τον Γενάρη και τον Φλεβάρη, γιατί και πέρσι που είχε έρθει ο Λουτσέσκου τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη δεν ήταν καλός ο ΠΑΟΚ. Αλλά μετά πήγε τρένο. Ελπίζω το ίδιο να συμβεί και φέτος, για αυτό περιμένω αυτούς τους τρεις μήνες για να τον δω και να βγάλω τα συμπεράσματά μου
».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποια διαιτησία και ποιο χέρι τώρα; Γι’ αυτό θα πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ - Είπατε τίποτα;

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags