Facebook Pixel Ακόμα δεν ήρθε και άναψε φωτιές - Τρομερά πράγματα με Μελιόπουλο στον ΠΑΟΚ - Αυτούς «καίει»
| 2018-12-06 12:50:00

Ακόμα δεν ήρθε και άναψε φωτιές - Τρομερά πράγματα με Μελιόπουλο στον ΠΑΟΚ - Αυτούς «καίει»

του Λάζαρου Γεωργίδη
Ακόμα δεν ήρθε και άναψε φωτιές - Τρομερά πράγματα με Μελιόπουλο στον ΠΑΟΚ - Αυτούς «καίει»

Kαυτό παρασκήνιο από την Τούμπα. Ατάκα που... ζεματάει. 

Είναι κοινό μυστικό τα τελευταία χρόνια στην ποδοσφαιρική πιάτσα, πως οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ πέραν του ότι αποτελούν τις πλέον «ακριβοπληρωμένες» μεταξύ των ομάδων της Superleague, με ετήσιο μπάτζετ που ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ, είναι και οι καλύτερες βάσει ποιότητας.

Απόδειξη το γεγονός πως σχεδόν όλες οι «μικρές» εθνικές ομάδες στελεχώνονται από παίκτες που ανήκουν στα φυτωριακά τμήματα του «δικεφάλου του Βορρά». Το πρόβλημα όμως συνίσταται στη διαδικασία προώθησης τους στην πρώτη ομάδα. Ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν καταφέρει να ανελιχθούν. Όχι γιατί απουσιάζει η ποιότητα -άλλωστε το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια πολλά παιδιά από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ έχουν μετακομίσει σε μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ποιότητας και της δυναμικής που υπάρχει στον ΠΑΟΚ- αλλά γιατί δεν θεωρούνται άμεσα έτοιμοι και ικανοί να βοηθήσουν έναν «πρωταθληματικό» ΠΑΟΚ.

Αυτό, παρά την εξαιρετική λειτουργία που υπάρχει στις «μικρές» ομάδες των Κυπελλούχων Ελλάδας, εξαιρετική σε κάθε επίπεδο, έχει προκαλέσει εύλογα αρκετά θέματα με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αρκετοί λοιπόν εξ αυτών βλέποντας πως ο δρόμος τους προς την πρώτη ομάδα είναι, στην καλύτερη, γεμάτος εμπόδια που πολλές φορές μοιάζουν ανυπέρβλητα, δεν κρύβουν τη δυσαρέσκεια τους, η οποία εκφράζεται με διάφορους τρόπους: είτε άρνηση να ανανεώσουν τα συμβόλαια τους, είτε με κάθε τρόπο αποχώρηση από τον σύλλογο προς αναζήτηση άλλης επαγγελματικής στέγης και διαφορετικού τρόπου εξέλιξης στον επαγγελματισμό.

Μάλιστα, η πρόσφατη συμφωνία του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη για την απόκτηση του Δημήτρη Μελιόπουλου, ενεργού στελέχους των «μικρών» εθνικών ομάδων, φέρεται να μην ήχησε καλά στα αποδυτήρια. «Ηρθε παίκτης από την Ξάνθη, αντί να προτιμηθεί κάποιος από τις ακαδημίες και να πάρει την ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα». Φυσικά, ο αντίλογος συνίσταται στο ότι ο Μελιόπουλος από πέρυσι, είναι ενεργό μέλος του rotation της Ξάνθης, με συμμετοχές στη Superleague, κάτι που οι συνομίληκοι του στον ΠΑΟΚ δεν έχουν καταφέρει, αρκούμενοι σε παρουσίες στην u19 και u21 του συλλόγου. Αυτό βέβαια είναι και το δικό τους παράπονο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φοβερή δήλωση Λάμπρου για όσα έγιναν πέρυσι στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags