Facebook Pixel Sportdog.gr | «Χ»αμένος στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός - Έμεινε στο 1-1 με Ξάνθη, φωνάζει για τη διαιτησία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-12-09 17:31:00

«Χ»αμένος στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός - Έμεινε στο 1-1 με Ξάνθη, φωνάζει για τη διαιτησία (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
«Χ»αμένος στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός - Έμεινε στο 1-1 με Ξάνθη, φωνάζει για τη διαιτησία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισοπαλία που τον πάει... πίσω στην υπόθεση του τίτλου.

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια, με τους Ερυθρόλευκους να είναι καλύτεροι συνολικά, να έχουν δύο δοκάρια, αλλά να μην μπορούν να φύγουν με το διπλό και πλέον αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει την ΑΕΛ, θα απομακρυνθεί στο +8 από τους Πειραιώτες.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν έντονα παράπονα από την διαιτησία, ζητώντας πέναλτι σε φάσεις του Σισέ και του Τοροσίδη, ενώ διαμαρτύρονται και για την αποβολή του Ντανιέλ Ποντένσε στο 78' με δεύτερη κίτρινη, υποστηρίζοντας ότι ο Κάστρο της Ξάνθης υπέπεσε σε θέατρο.

Όσο για τον αγώνα, οι Ακρίτες άνοιξαν το σκορ με τον Σαρπόνγκ στο 54', με τον Βούκοβιτς να βρίσκει την μπάλα και να μπερδεύει τον Σα, ενώ ο αμυντικός του Ολυμπιακού ήταν αυτός που ισοφάρισε για το τελικό 1-1 με κεφαλιά στο 76'.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός μπήκε από την αρχή ορεξάτος και έκλεισε την Ξάνθη στα καρέ της, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Ζίβκοβιτς. Μόλις στο 6' ο Καμαρά σούταρε και ο κίπερ των γηπεδούχων μπλόκαρε, ενώ στο 13' ένα πολύ καλό σουτ του Γκιλιέρμε, χτύπησε ελαφρά το δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς και έφυγε άουτ.

Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να απειλούν με μακρινά σουτ, την ώρα που οι Ακρίτες δεν μπορούσαν να φτιάξουν φάσεις, με εξαίρεση την μεγάλη στιγμή με τον Γέντρισεκ στο 37', όταν ο Σλοβάκος βγήκε τετ-α-τετ με τον Σα, όμως ο Πορτογάλος έκανε σωτήρια επέμβαση. Λίγα λεπτά πριν ο Σισέ απώλεσε σημαντική ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα στον Ζίβκοβιτς μετά από κεφαλιά, ενώ στο ημίωρο ο Ποντένσε πήρε τη θέση του Ναουέλ, που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ βγήκε στο 39' από αριστερά μετά από τρομερή κάθετη του Γκιλιέρμε, έκανε το σκαφτό πάνω από τον Ζίβκοβιτς, όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, που ήταν πολύ ανώτερος συνολικά από τον αντίπαλό του στο πρώτο 45λεπτο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους, καθώς στο 54' ο Σαρπόνγκ έφυγε από δεξιά, συνέκλισε προς τα μέσα, μπήκε στη περιοχή και με σουτ, αφού πρώτα η μπάλα κόντραρε στον Βούκοβιτς, άνοιξε το σκορ στον αγώνα.

Ο αγώνας είχε μεγάλη ένταση, καθώς μετά τη προσωρινή διακοπή λόγω προβλήματος στον φωτισμό, υπήρχαν πολύ σκληρές φάσεις, όπως αυτή του Ποντένσε με τον Καντά και τον Ντουρίτσκοβιτς, όπου είδε τη πρώτη κίτρινη ο Πορτογάλος του Ολυμπιακού, αλλά και ο παίκτης της Ξάνθης.

Στο 74' ο Φορτούνης είδε τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει στην γωνία του το πολύ όμορφο φάουλ που εκτέλεσε, ενώ στο 76' ο Βούκοβιτς "διόρθωσε" κατά κάποιο τρόπο την κόντρα που έβαλε στο γκολ της Ξάνθης, αφού έφερε το ματς στα ίσια με δική του κεφαλιά. Η φάση ξεκίνησε από τον Γκιλιέρμε, που έβγαλε τρομερή κάθετη στα δεξιά στον Φορτούνη, που με παράλληλη σέντρα, η οποία κόντραρε, βρήκε τον Σέρβο αμυντικό που έκανε από κοντά το 1-1.

Η συνέχεια σημαδεύτηκε από την αποβολή του Ποντένσε με δεύτερη κίτρινη στο 78', για χτύπημα πάνω στον Κάστρο, που όπως υποστηρίζουν από τον Ολυμπιακό, έκανε... θέατρο. 

Το ματς έγινε... ροντέο, με την Ξάνθη να απειλεί στο 87' και το 100' με τους Μπρίτο και Κοβάτσεβιτς, αλλά τον Ζοσέ Σα να κάνει φοβερές αποκρούσεις. Μετά από 10 λεπτά καθυστέρησης και μια... μανούρα ανάμεσα σε Σισέ, Κάστρο και Κασάδο, το ματς έληξε ισόπαλο 1-1.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Βούκοβιτς μπορεί να... βοήθησε με το κεφάλι του στο γκολ της Ξάνθης, όμως πήρε το... αίμα του πίσω με το γκολ που πέτυχε και με το οποίο ο Ολυμπιακός απέφυγε την ήττα στα Πηγάδια.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Σαρπόνγκ, Γέντρισεκ, Λισγάρα, Μπρίτο, Καμαρά, Καντά, Χατζητερζόγλου και Μπαξεβανίδη.

Από πλευράς Ολυμπιακού, ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με το κλασικό 4-2-3-1 και τον Σα στο τέρμα, τους Σισέ και Βούκοβιτς στο κέντρο της άμυνας, τον Τοροσίδη στο δεξί άκρο και τον Κούτρη στο αριστερό. Γκιλιέρμε και Καμαρά ήταν τα δύο χαφ και η τριάδα μπροστά αποτελούνταν από τους Ομάρ, Φορτούνη και Ναουέλ. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Γκερέρο.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Οκάν, Κοβάτσεβιτς, Καμαρά (52' Ντουρίτσκοβιτς), Σαρπόνγκ (57' Κάστρο), Καντά, Μπρίτο (90+ Μελιόπουλος) και Γέντρισεκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης (59' Μάνος), Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (90' Νάτχο), Ομάρ, Φορτούνης, Ναουέλ (30' λ.τρ. Ποντένσε) και Γκερέρο.

Η ΦΑΣΗ: Η αποβολή του Ποντένσε στο 78'. Ο Πορτογάλος είδε την δεύτερη κίτρινη και άλλαξε τις ισορροπίες στην αναμέτρηση, κάτι που δυσκόλεψε τον Ολυπιακό στην προσπάθειά του για να πάρει το τρίποντο.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Αρκετά προβλήματα και αμφισβητούμενες φάσεις για τον διαιτητή Τζήλο. Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για μια φάση με τον Σισέ και τον Τοροσίδη για πέναλτι, όπως και για την αποβολή του Ποντένσε. Από την Ξάνθη ζητάνε οφσάιντ στο γκολ του Βούκοβιτς, αλλά δεν υπάρχει κάτι, είναι πεντακάθαρο.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος σε όλη την διάρκεια, όμως κάτι η αστοχία στην τελική προσπάθεια, κάτι τα δύο δοκάρια, κάτι η αποβολή του Ποντένσε, του στέρησαν τη νίκη και συνάμα την ευκαιρία να παραμείνει κοντά στον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, ειδικά αν ο Δικέφαλος επικρατήσει απέναντι στην ΑΕΛ.

ΠΑΤΑ ΤΟ: 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags