Facebook Pixel Sportdog.gr | Με καρδιά πρωταθλητή – Ανατροπή τίτλου ο ΠΑΟΚ, δεν τον… βλέπει ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-12-09 21:24:00

Με καρδιά πρωταθλητή – Ανατροπή τίτλου ο ΠΑΟΚ, δεν τον… βλέπει ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Με καρδιά πρωταθλητή – Ανατροπή τίτλου ο ΠΑΟΚ, δεν τον… βλέπει ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκησε δύσκολα την ΑΕΛ και ξέφυγε στο +8 από τους Πειραιώτες!

Τί κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ από την ΑΕΛ στο 36’; Ο ΠΑΟΚ απάντησε με πέναλτι του Πρίγιοβιτς, γύρισε το ματς με τη «χρυσή» αλλαγή του Λουτσέσκου, Τσούμπα Ακπόμ, και πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη με 2-1 στην Τούμπα.

Με το τρίποντο αυτό ο Δικέφαλος παρέμεινε αήττητος στη Superleague και έκανε «άλμα» για την κατάκτηση του τίτλου. Ο ΠΑΟΚ πλέον βρίσκεται στην κορυφή με απόσταση 7 βαθμών από τον δεύτερο Ατρόμητο και 8 από τον τρίτο Ολυμπιακό!

Το ματς

Η αναμέτρηση δεν είχε ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ πήρε εξ’ αρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν διέθετε τη φαντασία να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της ΑΕΛ, παρά τη συντριπτική κατοχή μπάλας που είχε. Στην ουσία, ο Δικέφαλος είχε μόνο ένα καλό ξέσπασμα, όταν ο Κρίστινσον υποχρεώθηκε σε δύο σπουδαίες επεμβάσεις, σε κεφαλιά του Κρέσπο στο 20’ και επικίνδυνο γύρισμα του Λημνιού στο 22’.

Το παιχνίδι συνέχισε να «κυλά» με τον ίδιο τρόπο, όμως όλα άλλαξαν στο 36’, καθώς η ΑΕΛ προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα. O Καρανίκας έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Πασχαλάκη να διστάζει να βγει για να μαζέψει την μπάλα. Ο Νούνιτς πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ, «παγώνοντας» την Τούμπα.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ απάντησε πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στις καθυστερήσεις ο Πρίγιοβιτς κοντρόλαρε ωραία την μπάλα με το στήθος από μπαλιά του Μαουρίσιο, ο Καρανίκας τον «γκρέμισε» εντός περιοχής και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι, αποβάλλοντας τον αμυντικό της ΑΕΛ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο ίδιος ο Πρίγιοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1 στο 45+2’.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος για να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Δικέφαλος κυκλοφορούσε την μπάλα γύρω από τα καρέ της ΑΕΛ, όμως με εξαίρεση μια επικίνδυνη σέντρα του Βιεϊρίνια (48’) και μια κοντινή προβολή του Μάτος που έφυγε άουτ (60’) δυσκολευόταν να φτιάξει κλασικές ευκαιρίες.

Εν τέλει, η λύση δόθηκε από τις αλλαγές του Ραζβάν Λουτσέσκου. Στο 66’ ο Ρουμάνος τεχνικός πέρασε στο ματς τους Σάκχοφ και Ακπόμ. Στο 69’ ο πρώτος έβγαλε ωραία συρτή μπαλιά στην περιοχή και ο δεύτερος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και σκόραρε με προβολή για το 2-1!  

Η κούραση της ΑΕΛ ήταν εμφανής στα τελευταία λεπτά, με τους «βυσσινί» να μην μπορεί να απειλήσει για την ισοφάριση. Ο ΠΑΟΚ έχασε ορισμένες καλές ευκαιρίες με κυριότερες αυτές τον Μαουρίσιο (71’) και Ουάρντα (85’), όμως δεν σκόραρε, με το 2-1 να μένει τέλους.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Σάκχοφ και Ακπόμ έκαναν μέσα σε τρία λεπτά αυτό που δεν μπορούσαν οι συμπαίκτες τους σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Στον άξονα έπαιξαν ως δίδυμο οι Βέρνμπλουμ και Μαουρίσιο. Ο Πρίγιοβιτς ήταν στην κορυφή της επίθεσης, με τον Ελ Καντουρί να κινείται πίσω του, τον Λημνιό δεξιά και τον Ουάρντα αριστερά του.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έβγαλε… άσσους από το μανίκι του, καθώς οι δύο αλλαγές του, Σάκχοφ και Ακπόμ συνεργάστηκαν άψογα στη φάση του 2-1.

Με 4-1-4-1 παρατάχθηκε η ΑΕΛ του Τζιανλούκα Φέστα. Τερματοφύλακας ο Κρίστινσον, με δίδυμο στόπερ τους Γκοΐκοβιτς και Ζίζιτς, δεξί μπακ τον Καρανίκα και αριστερό τον Χούμπτσεβ. Ως αμυντικός χαφ αγωνίστηκε ο Φατιόν, έχοντας μπροστά του τους Ακόστα και Μιλοσάβλιεβιτς. Σε θέση δεξιού χαφ κινήθηκε ο Ντέλετιτς, στα αριστερά ο Μπαργκάν και στην κορυφή της επίθεσης ο Νούνιτς.

Η ΦΑΣΗ: Η αποβολή του Καρανίκα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και το πέναλτι, με το οποίο ισοφάρισε ο Πρίγιοβιτς, άλλαξαν δραματικά τις ισορροπίες της αναμέτρησης υπέρ του ΠΑΟΚ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο διαιτητής Κοτσάνης σωστά υπέδειξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τον Καρανίκα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε ακόμα ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο, ειδικά με τον τρόπο που εξελίχθηκε το ματς, και ο στόχος της κατάτκησης του πρωταθλήματος μοιάζει πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ (66’ Σάχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός (81’ Ζαμπά), Ελ Καντουρί (66’ Άκπομ), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.

ΑΕΛ (Τζ. Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκόικοβιτς, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Ακόστα (86’ Πίτι), Νούνιτς, Μπαργκάν (46’ Γκόλιας).

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Τo 0-1 του Κούνιτς

Το 1-1 του Πρίγιοβιτς

Το 2-1 του Ακπόμ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags