Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίθανη ιστορία - Ο διαιτητής που «έσφαξε» τον Ολυμπιακό από... μπέρδεμα
| 2018-12-13 23:36:00

Απίθανη ιστορία - Ο διαιτητής που «έσφαξε» τον Ολυμπιακό από... μπέρδεμα

Sportdog Team
Απίθανη ιστορία - Ο διαιτητής που «έσφαξε» τον Ολυμπιακό από... μπέρδεμα

Μιλάμε για φοβερό περιστατικό.

Μια απίθανη ιστορία, που δεν βγαίνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, αλλά αξίζει να την διαβάσουν και όσοι δεν το έχουν κάνει. Πώς ο δαιμόνιος Αστέριος Μπέλλας έκανε τον διαιτητή να ευνοήσει την ομάδα του, εκεί που αναμενόταν το αντίθετο!

10 Φεβρουαρίου 1963. Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής ξεκινάει. Στην κορυφή η μάχη των τριών του ΠΟΚ φαίνεται ότι θα είναι συναρπαστική. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει δύο ήττες στον πρώτο γύρο και θέλει να ξεκινήσει με νίκη.

Ωστόσο παίζει στο Αίγιο, όπου ο Παναιγιάλειος είναι αήττητος στα πέντε τελευταία παιχνίδια του. Ο Αστέριος Μπέλλας, το αφεντικό του Παναιγιάλειου τα κάνει όλα στην ομάδα και φυσικά την κοουτσάρει. Είναι μόλις 32 ετών!

Μεσοβδόμαδα τον καλεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο παππούς, που είναι πρόεδρος της ΕΠΣΑ, παναθηναϊκών φρονημάτων και δραστήριος παράγοντας. “Αστέριε”, του λέει, “μου έχουν πει ότι έχουν πλησιάσει τον διαιτητή για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό την Κυριακή”.

Μεσημέρι Κυριακής λοιπόν, πάνω από δέκα χιλιάδες κόσμος στο γήπεδο και ο Μπέλλας πηγαίνει στα αποδυτήρια των διαιτητών. Εκεί είναι ο πανύψηλος Ισραηλινός Άαρον Βέρνερ, που ετοιμάζεται με τους βοηθούς του για το παιχνίδι. Του λέει λοιπόν ο πανέξυπνος παράγοντας: “Μίστερ, Ολυμπιακός μπλακ εντ γουάιτ, Παναιγιάλειος ρεντ εντ γουάιτ”, ελπίζοντας ότι θα τον μπερδέψει ώστε να ευνοήσει τη δική του ομάδα!

Και ως εκ θαύματος, ο Βέρνερ βγαίνει τσο γήπεδο και θεωρεί ότι η ομάδα που πρέπει να βοηθήσει είναι η… ασπρόμαυρη, που φυσικά είναι ο Παναιγιάλειος. Ο κόσμος στην εξέδρα μοιρασμένος, για να καταλάβει ποιός είναι ο γηπεδούχος και ποιός ο φιλοξενούμενος, είναι προσεκτικός στα σφυρίγματά του. Και γέρνει προς τον Παναιγάλειο.

Στο 14′ ο Σάββας Παπάζογου σκοράρει για τον Ολυμπιακό με κεφαλιά, αλλά ο Βέρνερ το ακυρώνει, ισχυριζόμενος ότι προηγήθηκε φάουλ.

Ο Παναιγιάλειος παίζει καλά, έχει δοκάρι με τον Παπαδόπουλο στο 30′ και λίγο αργότερα, στα 34′, ο Αργύρης Αργυρόπουλος σκοράρει και γίνεται πανηγύρι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός προσπαθεί να επιτεθεί και στο τέλος τα νεύρα είναι τεντωμένα. Στο 80′ ο Κώστας Πολυχρονίου μπαίνει στην περιοχή και συγκρούεται με τον Χρήστο Νικολαϊδη. Φάουλ σε βάρος του Πολυχρονίου σφυρίζει ο Βέρνερ, εκνευρίζεται ο διεθνής του Ολυμπιακού, τον σπρώχνει και ο Ισραηλινός τον στέλνει στα αποδυτήρια.

Στο 90′ ο Ολυμπιακός χτυπάει κόρνερ, ο Στεφανάκος πηδάει για κεφαλιά, η μπάλα βρίσκει σε χέρι παίκτη του Παναιγιάλειου και ο Βέρνερ σφυρίζει τη λήξη!

Τελικά ο Ολυμπιακός τερμάτισε δύο βαθμούς πίσω από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αν νικούσε δηλαδή θα ήταν μαζί τους, ενώ ο Παναιγάλειος πήγε σε μπαράζ παραμονής, αν δηλαδή δεν είχε νικήσει, θα υποβιβαζόταν!

ΠΗΓΗ: soccerbase.info

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags