Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποτυχία! Τραγικός ΠΑΟΚ, του… έκλεισε το σπίτι η Μπάτε – Στα «κάγκελα» οι οπαδοί (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-12-13 21:49:00

Αποτυχία! Τραγικός ΠΑΟΚ, του… έκλεισε το σπίτι η Μπάτε – Στα «κάγκελα» οι οπαδοί (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Αποτυχία! Τραγικός ΠΑΟΚ, του… έκλεισε το σπίτι η Μπάτε – Στα «κάγκελα» οι οπαδοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Βαριά ήττα με 1-3 και αποκλεισμός από το Europa League.

ΠΑΟΚ – Μπάτε Μπόρισοφ: Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε η ευρωπαϊκή σεζόν για τον ΠΑΟΚ, καθώς έχασε πολύ εύκολα με 1-3 στην Τούμπα από την Μπάτε Μπόρισοφ, η οποία σε συνδυασμό με το 2-2 της Βίντι κόντρα στην Τσέλσι, προκρίθηκε ως δεύτερη στους «32» του Europa League.

Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν να χάνουν με 0-3 στο ημίχρονο, εξέλιξη που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των οπαδών, οι οποίοι αποδοκίμασαν για πρώτη φορά φέτος τους παίκτες και τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο βελτιώθηκε, μείωσε με τον Πρίγοβιτς και παρότι οι Λευκορώσοι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 62’, το 1-3 έμεινε μέχρι το τέλος.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατό στο παιχνίδι και προσπάθησε να βρει το γρήγορο γκολ και να γίνει το… αφεντικό. Μόλις στο 2’ ο Πέλκας από κοντά πλάσαρε πάνω στον Σερμπίτσκι, ενώ στο 9’ από δική του εκτέλεση κόρνερ, ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Μετά το δεκάλεπτο πάντως, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς και στο 18’ ευτύχησαν να ανοίξουν και το σκορ. Ο Στάσεβιτς έκανε την σέντρα, η μπάλα πέρασε από όλη την άμυνα και ο Σκάβις κατάφερε με το στήθος να την στείλει στα δίχτυα και να γράψει το 0-1.

Το γκολ αυτό αιφνιδίασε τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά έκαναν πολλά λάθη και έχαναν πολύ εύκολα την μπάλα. Στο 30’ η Μπάτε… προειδοποίησε, όταν ο Στάσεβιτς από εξαιρετική θέση σούταρε λίγο άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Πασχαλάκης έδιωξε με γροθιές δύσκολα προ του Ρίος. Τα πράγματα όμως έγιναν ακόμα χειρότερα στο 41’, όταν ο Μάτος… γκρέμισε μέσα στην περιοχή τον Στάσεβιτς, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Σίκνεβιτς με πέναλτι έγραψε το 0-2. Και εκεί που όλοι στην Τούμπα πίστευαν ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε και το τρίτο γκολ της Μπάτε. Ο Στάσεβιτς έκανε και πάλι τη ζημιά, καθώς σέρβιρε στον Σίκνεβιτς και αυτός με δεξί πλασέ στο παράθυρο του Πασχαλάκη έκανε το 0-3!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Λουτσέσκου να προχωρεί αλλαγές (Πέλκας, Ουάρντα και Τόσκα αντί του τραυματία Βιεϊρίνια) και να μετατρέπει το σύστημα του ΠΑΟΚ σε 4-4-2 και αυτομάτως ο Δικέφαλος να γίνεται πιο απειλητικός. Τελικά, το γκολ ήρθε στο 59’, όταν από ωραία προσπάθεια του Πρίγιοβιτς σκόραρε για το 1-3 και έδωσε… πνοή στην Τούμπα, η οποία όμως «ξύπνησε» για τα καλά, τρία λεπτά αργότερα. Στο 62’ συγκεκριμένα ο Σίκνεβιτς χτύπησε εκτός φάσης τον Κρέσπο και αποβλήθηκε!

Ο ΠΑΟΚ με παίκτη παραπάνω πλέον, είχε μισή ώρα να κυνηγήσει το… θαύμα της ανατροπής. Οι Θεσσαλονικείς έκλεισαν στην περιοχή της την Μπάτε και έχασαν κάποιες μεγάλες ευκαιρίες, όπως με τον Βαρέλα στο 65’ ή την κεφαλιά του Άκπομ στο 70’, την οποία έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σερμπίτσκι! Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων είπε «όχι» και στο σουτ του Τόσκα στο 74’ και κάπου εκεί… τέλειωσαν όλα. Ο χρόνος κυλούσε, η πίστη για το… θαύμα έφευγε και το 1-3 έμεινε μέχρι το φινάλε.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε από πολύ νωρίς να κυνηγάει το σκορ, ωστόσο όλα… τελείωσαν στο 0-2. Μοιραίος της βραδιάς ήταν ο Μάτος, ο οποίος έκανε ένα «χαζό» πέναλτι και καταδίκασε τον Δικέφαλο.

Η ΦΑΣΗ: Το 0-3 ήταν το γκολ που προκάλεσε για πρώτη φορά τόσο έντονες διαμαρτυρίες στην εξέδρα. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ αποδοκιμάσαν πολύ έντονα τους παίκτες και του Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς πραγματοποίησαν τη χειρότερη εμφάνισή τους.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχασε με 1-3 σήμερα και ουσιαστικά θα… κουβαλάει αυτό το αποτέλεσμα για πολλά χρόνια, ωστόσο όλα είχαν τελειώσει στις δύο ήττες από την Βίντι. Ο Δικέφαλος τερμάτισε τέταρτος σε έναν όμιλο που έπρεπε να πάρει την πρόκριση και η αποτυχία πιστώνεται αποκλειστικά στον Ραζβάν Λουτσέσκου και στις… εμπνεύσεις του περί ροτέισον στα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Η 6η αγωνιστική στον 12ο όμιλο:

Βίντι – Τσέλσι 2-2
(32’ αυτ. Αμπαντού, 56’Νεγκό -30’ Ουίλιαν, 75’ Ζιρού)

ΠΑΟΚ- ΜΠΑΤΕ 1-3
(59’ Πρίγιοβιτς -18’ Σκάβις, 42’πεν., 45+1’ Σίκνεβιτς)

Η βαθμολογία στον 12ο όμιλο:
Τσέλσι 16
ΜΠΑΤΕ 9
Βίντι 7
ΠΑΟΚ 3

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46’ λ.τρ. Τόσκα), Μαουρίσιο, Κάνιας, Λημνιός (46’ Ουάρντα), Ζαμπά, Πέλκας (55’ λ.τρ. Ακπομ), Πρίγιοβιτς

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρέι, Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Μπίσεσβαρ, Άκπομ

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Σερμπίσκι, Φιλίποβιτς, Πολιάκοφ, Βολκόφ, Ρίος, Ίβανιτς, Ντράγκουν (87’ Γιαμπλόνσκι), Μπαγκά, Στάσεβιτς, Σίγκνεβιτς, Σκάβις (82’ Γκορντέιτσουκ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσίκαν, Μπερέζκιν, Χλεμπ, Σιμόνοβιτς, Μούκαμ

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags