Facebook Pixel Ολυμπιακός: «Tρελάθηκε» ο Μαρινάκης: Αυτόν φέρνει με 3 «μύρια» - Μεταγραφή-έκπληξη
| 2018-12-22 14:42:00

«Tρελάθηκε» ο Μαρινάκης: Αυτόν φέρνει με 3 «μύρια» - Μεταγραφή-έκπληξη και τρελό «ντόμινο»

του Παναγιώτη Νικολάου
«Tρελάθηκε» ο Μαρινάκης: Αυτόν φέρνει με 3 «μύρια» - Μεταγραφή-έκπληξη και τρελό «ντόμινο»

Τι γίνεται με τον... κλεισμένο, ποιος είναι «τελειωμένος». Χαμός...

Τέτοιες μέρες, παραμονές δηλαδή γιορτών και μεταγραφικής περιόδου, χωρίς μάλιστα αγωνιστική δράση, η μεταγραφολογία είναι πάνα στο φόρτε της. Καταιγιστικοί οι ρυθμοί με τους οποίους δημοσιοποιούνται ονόματα, η ταχύτητα με την οποία αναπαράγονται σενάρια. Στην κορυφή, φυσικά, αυτής της… παράνοιας των ημερών, ο Ολυμπιακός με νέους «στόχους» να εμφανίζονται σε καθημερινή βάση.

Για την κυριότερη αναζήτηση των «ερυθρόλευκων», αυτή δηλαδή του επιθετικού, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι -όπως άλλωστε επισημαίνεται σε σημερινά δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου- οι προτάσεις για δύο «έμπειρους γκολτζήδες», τις απαντήσεις των οποίων περιμένουν στον Πειραιά. Η επισήμανση, πως η μία (μυθική όπως χαρακτηρίζεται σχετικά από τον «Κόκκινο Πρωταθλητή») αφορά αγορά και η άλλη δανεισμό.

Αυτομάτως συνεπώς, εξαιρούνται βάσει αυτής της προσέγγισης μερικοί από τους ελεύθερους που έχουν γραφτεί ως τώρα (Πελέ, Ταρντέλι, Αλαν - ενώ επίσης πρέπει να επισημανθεί και η κατηγορηματική διάψευση από την πλευρά Μήτρογλου για επαφές με Ολυμπιακό, κάτι που από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε ως σενάριο από τη Γαλλία ο «σκύλος», κατηγορηματικά, είχε επισημάνει πως δεν ισχύει).

Το να προσθέσουμε στην ονοματολογία, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, δεν έχει νόημα, αφού είναι δεδομένο πως οι πόρτες που έχει χτυπήσει ο Ολυμπιακός δεν έχουν γίνει γνωστές. Αυτό που πρέπει να καταγράψουμε είναι τις πληροφορίες πως το διαθέσιμο ποσό για μεταγραφή προσεγγίζει (και ίσως να ξεπερνάει) τα 3 εκατ. ευρώ ενώ θα πρέπει πάντα να έχουμε το βλέμμα μας προς τις αγορές της Ασίας και της Αγγλίας.

Μάρκοβιτς και Βουκάνοβιτς

Από εκεί και πέρα. Μια άλλη παραδοσιακή αγορά για τον Ολυμπιακό, αυτή της Σερβίας, επανήλθε δυναμικά στην επιφάνεια. Δύο τα σημερινά ονόματα, αυτό του 18χρονου στόπερ της Παρτιζάν, Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς και αυτό του πρώτου σκόρερ του σέρβικου πρωταθλήματος, του 26χρονου εξτρέμ της Νάπρεντακ, Αλέκσα Βουκάνοβιτς.

Μικρό καλάθι εδώ. Στην πρώτη περίπτωση και παλαιότερα στον sportdog έχουμε επισημάνει πως η τιμή του Μάρκοβιτς, αλλά και οι ομάδες που τον εξετάζουν, δεν προσεγγίζονται από καμία ελληνική ομάδα. Η Παρτιζάν έχει θέσει ως μίνιμουμ αντίτιμο τα 4 εκατ. ευρώ, ενώ ομάδες από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία φέρονται να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του νεαρού Σέρβου στόπερ.

Ως προς τον Βουκάνοβιτς τώρα. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη αποκτήσει, από το περασμένο καλοκαίρι, έναν νεαρό Σέρβο εξτρέμ: τον διεθνή με τις ελπίδες της Σερβίας, Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Αυτή η κίνηση αποτελεί και τον «οδηγό» της επιστροφής του Ολυμπιακού στη συγκεκριμένη αγορά: νεαρός, εξελίξιμος, με χαμηλό κόστος. Τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ο Βουκάνοβιτς πληροί μόνο ως προς το οικονομικό σκέλος, αφού μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Η ηλικία του είναι μεγαλύτερη, προέρχεται από ένα πρωτάθλημα και μια ομάδα που -κακά τα ψέματα- δεν είναι ανταγωνιστικό και ειδικά εκτός των παραδοσιακών δυνάμεων (Αστέρας, Παρτιζάν, Βοϊβοντίνα), η ποιότητα των ποδοσφαιριστών είναι τουλάχιστον συζητήσιμη. Κοινώς, στα 26 του, ο Βουκάνοβιτς, θα έπρεπε ήδη είτε να είχε φύγει από τη Σερβία είτε να έπαιζε σε μια από τις μεγάλες δυνάμεις της χώρας.

Πέραν αυτών, το sportdog έψαξε τα δεδομένα και πληροφορήθηκε πως τόσο ο ποδοσφαιριστής όσο και το γραφείο μάνατζερ που τον εκπροσωπεί, δεν γνωρίζει το παραμικρό για τον Ολυμπιακό. Ούτε καν κρούση, όπως χαρακτηριστικά μας μεταφέρθηκε, κάτι που σίγουρα ενισχύει την αμφιβολία αναφορικά με το κατά πόσον είναι τόσο προχωρημένο το ενδιαφέρον των «ερυθρόλευκων».

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από τα συγκεκριμένα σενάρια, είναι πως ο Ολυμπιακός, όντως, κοιτάει την αγορά για κεντρικό αμυντικό, κάτι που προφανώς -όπως πάλι σας έχουμε νωρίτερα επισημάνει- πιθανολογεί εξελίξεις με τον εκτός πλάνων πλέον Γιασίν Μεριά. Οσο για τον εξτρέμ; Η απόκτηση ενός -και κυρίως το «ράφι» από το οποίο θα ψωνίσουν οι «ερυθρόλευκοι»- έχει, κυρίως, να κάνει με το κόστος της προσθήκης του φουνταριστού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτή είναι η όμορφη σύζυγος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου που κατηγορούν οι γιοι του (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags