Facebook Pixel Σε κακή μέρα τα ατού και ο κόουτς
Ποδόσφαιρο
| 2011-09-07 18:54:00

Σε κακή μέρα τα ατού και ο κόουτς

Σε κακή μέρα τα ατού και ο κόουτς

Ο Κώστας Μιαούλης αποδίδει στη λάθος στρατηγική του Σάντος, αλλά και στην κάκιστη μέρα πολλών ατού της Εθνικής την γκέλα στην Λετονία, ωστόσο πιστεύει ακόμα στην πρωτιά.


Όπως ήταν πολύ πιθανό η Εθνική δεν θα μπορούσε να πάρει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι «διπλό» με δεδομένες τις απουσίες που είχε. Ήταν αδύνατο με κάμποσους ποδοσφαιριστές να μην έχουν μπει ακόμα σε ρυθμό να κάνει δεύτερο συνεχόμενο καλό παιχνίδι. Ακόμα κι έτσι η νίκη θα μπορούσε να έχει έρθει αν το πρώτο μέρος δεν ήταν τόσο τραγικό. Και βέβαια για τον Σάντος στον οποίο βγάζουμε σχεδόν όλοι το καπέλο, υπήρχαν στο ματς αυτό εμπνεύσεις που δεν του βγήκαν σε καμία περίπτωση. Παρά το γεγονός πως οι απουσίες του δίνουν αρκετά ελαφρυντικά θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί το ματς πολύ καλύτερα.

Πρώτα απ’ όλα δεν ήταν σωστή επιλογή ενώ ήξερε πως θα του έλειπαν τέσσερις από το ματς με τη Λετονία να καλέσει μόνον έναν. Ήταν φανερό πως δεν υπήρχαν επιλογές σήμερα για την Εθνική ομάδα σε κάποια σημεία. Από την άλλη η επιλογή του Λυμπερόπουλου πίσω από τον Σαλπιγγίδη ήταν ανεπιτυχής και αυτό επαλήθευσε περίτρανα και το ίδιο λάθος που γίνεται με τη χρησιμοποίηση του στην ΑΕΚ. Τουλάχιστον παίζοντας κορυφή σ το 4-3-3 στο δεύτερο μέρος έγινε σαφώς πιο αισθητός από την αντίπαλη άμυνα. Από εκεί και μετά αν έβγαζε τον Φετφατζίδη, σαφώς ορθότερη επιλογή θα ήταν να μπει ο Γεωργιάδης ή να μην βγει καθόλου ο νεαρός, αλλά δεν βγήκε καθόλου και η επιλογή του Βύντρα. Κανείς και σε καμία περίπτωση πάντως δεν κακίζει τον Σάντος για μια κακή του μέρα. Όπως όλοι ήταν κι αυτός χθες ντεφορμέ. Γιατί απλούστατα αν ο «Σάλπι» είχε μια στοιχειώδη επαφή με τα δίχτυα η Ελλάδα και να είχε προηγηθεί θα μπορούσε ή να έχει ισοφαρίσει πιο γρήγορα.

Στο τέλος της ημέρας η Ελλάδα ξέρει πως θέλει τη νίκη με την Κροατία. Για μένα επειδή μια γκέλα (με ισοπαλία) εκτός έδρας είναι μέσα στο πρόγραμμα με την Λετονία ήταν πιθανό να γίνει με τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί. Γι’ αυτό κι εκείνο που θα πληρώσει αν τελικά οδηγηθεί στα μπαράζ θα είναι το ματς με την Γεωργία εντός έδρας. Δεν χάθηκε τίποτα κι επειδή πιστεύω στους διεθνείς μας θεωρώ πως το ματς με την Κροατία, μπορούν να πάρουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν, παρά τις απώλειες που θα υπάρχουν και πάλι λόγω τιμωριών. Ελπίζω τουλάχιστον να μην υπάρχουν άλλοι απόντες με τραυματισμούς.

ΠΗΓΗ: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags