Facebook Pixel ΑΕΚ - Νενάντ Κρστίτσιτς: Έρχεται στην Ένωση ο δυναμικός χαφ!
| 2018-12-30 10:00:00

Αυτός είναι το νέο «μπαμ» Τίγρη - Κάνει «παπάδες» και τρελαίνει κόσμο - «Κονέ» με Ολυμπιακό

του Γιώργου Θεοδωράκη
Αυτός είναι το νέο «μπαμ» Τίγρη - Κάνει «παπάδες» και τρελαίνει κόσμο - «Κονέ» με Ολυμπιακό

Ταλεντάρα χτυπάει η ΑΕΚ. Με πόσα έρχεται... αύριο το πρωί.

ΑΕΚ - Νενάντ Κρστίτσιτς: Η απόκτηση του «αντί-Σιμόες» είναι καθαρά θέμα… επιλογής (και οικονομικών διαθεσίμων) στην ΑΕΚ, οπότε εκεί που εστιάζουν πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι η προσθήκη ενός εξτρέμ, που όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα θα αποτελέσει την πλέον δαπανηρή τους κίνηση κατά τη διάρκεια του επερχόμενου μεταγραφικού παζαριού.

Χτες, μέσω Νορβηγίας, μας ήρθε το πρώτο «φρέσκο» (μετά το κάζο με τον Σουηδό Πέτερσον της Χέρακλες) όνομα: ο Εϊρικ Χέσταντ. Αγωνίζεται από τα 17 του επαγγελματικά στη Μόλντε, προέχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του (και παραγωγικότερη αφού πέτυχε 8 γκολ στο νορβηγικό πρωτάθλημα που τελείωσε πριν μερικές εβδομάδες), που τον ανέδειξε σε κορυφαίο παίκτη της ομάδας του (τερμάτισε 2η πίσω από την Ρόζενμποργκ) αλλά και στην δυάδα των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της Eliteserien.

Δεν έχει χριστεί διεθνής ακόμη (παρότι έχει κληθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα), το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2019 και ήδη, τόσο ο ίδιος ο Χέσταντ όσο και η Μόλντε έχουν μπει σε διαδικασία… πώλησης. Στην ΑΕΚ επιβεβαίωσαν πως ο παίκτης τους ενδιαφέρει, πως βρίσκεται στη λίστα τους, δεν επιβεβαίωσαν όμως πως γίνονται διαπραγματεύσεις με τη Μόλντε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεισμός στο Λιμάνι! Θα πέσουν κεφάλι στον Ολυμπιακό - Φεύγει τσάμπα ο παιχταράς;

Κάτι που είναι αληθές, παρότι σε χτεσινές του δηλώσεις, ο τεχνικός διευθυντής του νορβηγικού συλλόγου, Εβστάιν Νέερλαντ αρνήθηκε είτε να επιβεβαιώσει είτε να διαψεύσει πως έχει δεχτεί κρούση από την ΑΕΚ. Το δεδομένο είναι πως η Ενωση δεν είναι η μόνη ενδιαφερόμενη για τον 23χρονο εξτρέμ. Ο ίδιος άλλωστε, πριν ένα μήνα, δήλωνε ενήμερος για το ότι έχει προσελκύσει ματιές ευρωπαϊκών ομάδων (γίνονταν λόγος για Βέλγιο, Ολλανδία, Αγγλία και Σκωτία).

Ατζέντης του ποδοσφαιριστή είναι ένας από τους κορυφαίους Σκανδιναβούς μάνατζερ, ο Τζιμ Σολμπάκεν (εκπροσωπούσε και τον Ομάρ του Ολυμπιακού όταν ήρθε στους «ερυθρόλευκους»), ο οποίος γενικά έχει πολύ καλό δίαυλο επικοινωνίας σχεδόν με όλους τους «μεγάλους» στην Ελλάδα.

Το θέμα εδώ, ξεκάθαρα, είναι οι απαιτήσεις της Μόλντε. Ενός συλλόγου δηλαδή που έχει τη φήμη πως είναι αυτός που πουλάει ακριβότερα στη Νορβηγία, έχει δομηθεί τα τελευταία χρόνια ακριβώς πάνω σε μια «εμπορική» λογική (ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών και εν συνεχεία πώληση τους) και σίγουρα δεν είναι εύκολος διαπραγματευτής, ανεξαρτήτως των δεδομένων που ισχύουν για τον εκάστοτε ποδοσφαιρσιτή της.

Για να το θέσουμε αλλιώς: στην ΑΕΚ λένε (και ισχύει) πως ο Χέσταντ είναι απλώς μια από τις λύσεις που εξετάζουν για τον εξτρέμ που αναζητούν. Αν η Μόλτε αξιώσει περισσότερα από 800.000 ευρώ, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν σε διαδικασία αγοράς οι «κιτρινόμαυροι». Ο λόγος απλός: θα έχει ξεπεραστεί (έχοντας κατά νου και τις υπόλοιπες αγορές της ΑΕΚ) το όριο των 2 εκατ. ευρώ που έχει διαρρεύσει νωρίτερα πως είναι το διαθέσιμο χειμερινό μεταγραφικό μπάτζετ…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags