Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Μοιρώτσος για Παϊρόζ, Μακέντα, Αλαφούζο και Εμμανουηλίδη
| 2019-01-05 21:45:00

«"Μπαμ" από Εμμανουηλίδη - Είναι νέος Μπεργκ - Θα πέσουμε κατηγορία με Παϊρόζ!»

του Γιώργου Κτενά
«"Μπαμ" από Εμμανουηλίδη - Είναι νέος Μπεργκ - Θα πέσουμε κατηγορία με Παϊρόζ!»

«Πράσινος» ρεπόρτερ σε συνέντευξη-φωτιά στο Sportdog.

Παναθηναϊκός: «Μπαμ» από τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη περιμένει στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στον δεύτερο γύρο ο Βασίλης Μοιρώτσος, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.

Ο «πράσινος» δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις μεταγραφές που μπορεί να κάνει το Τριφύλλι τον προσεχή Γενάρη, ενώ μίλησε με εξαιρετικά λόγια για τον νέο Μπεργκ του Παναθηναϊκού, τον Φεντερίκο Μακέντα.

Ακόμα σχολίασε τις εξελίξεις στα διοικητικά και αποκάλυψε ότι περιμένει ο Γιάννης Αλαφούζος να πει πολλά στα τέλη Γενάρη... 

Βασίλη, με όλες τις δυσκολίες και τους περιορισμούς που υπάρχουν, ο Παναθηναϊκός θα έχει την ευκαιρία για μια μεταγραφή χωρίς πολλά εμπόδια τον Γενάρη. Μπορούμε να πούμε περισσότερα για τη θέση που θα αποκτηθεί παίκτης, τα χρήματα που θα δοθούν κ.λπ.; Ακόμα και το ποιος μπορεί να είναι αυτός ο ποδοσφαιριστής.

"Να πούμε, αρχικά, ότι ο Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα μίας μεταγραφής Έλληνα παίκτη άνω των 23 ετών και απεριόριστων Ελλήνων κάτω των 23. Αν του Νταμπίζα του έλεγαν πως έχεις μπάτζετ για να πάρεις έναν ποδοσφαιριστή, αυτός θα ήταν κεντρικός αμυντικός. Νομίζω στο ίδιο μοτίβο κινείται και η σκέψη του Δώνη. Όμως όλα έχουν να κάνουν με το διαθέσιμο μπάτζετ, αν υπάρχει τέτοιο. Δεν θα τους ενδιέφερε αν θα ήταν άνω ή κάτω των 23. Αρκεί να ήταν ένας παίκτης που θα κούμπωνε με τους υπόλοιπους και θα έκανε τη διαφορά στην άμυνα. Αυτή τη στιγμή το μόνο όνομα που... υπάρχει πάντως δεν αφορά αμυντικό. Ο Μυστακίδης αν φύγει από τον ΠΑΣ θα απασχολήσει. Είναι δεδομένο. Και φυσικά περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τον Αρμενάκα".

Ο Νταμπίζας μετά από τον Μπεργκ, φαίνεται ότι έχει πετύχει λίρα 100 και με τον Μακέντα. Ποια είναι η άποψή σου για τον Ιταλό επιθετικό και την επιλογή του;

"Εξαιρετική επιλογή. Το δείχνει με την παρουσία του στο γήπεδο. Επειδή στην Ελλάδα έχουμε κοντή μνήμη, θυμίζω πως ο Μακέντα όταν αποκτήθηκε άκουσε πολλά και κυρίως από Παναθηναϊκούς. Για την πορεία του, για όσα δεν έκανε τα τελευταία χρόνια, για πολλά. Και ο Νταμπίζας μπήκε στο στόχαστρο για την επιλογή του. Ευτυχώς, ο Ιταλός γρήγορα αποδεικνύει πως δεν ήταν τυχαία εκείνη η επιλογή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Παναθηναϊκός έχει τον τρόπο να βγάζει ξανά στον αφρό σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Και όπως το έκανε με τον Μπεργκ, θα το κάνει τώρα και με τον Μακέντα".

Το πλάνο φέτος ήταν να στηριχτεί η ομάδα στο υλικό από τις ακαδημίες, κάτι που ίσως θα έπρεπε να είχε συμβεί εδώ και χρόνια. Αρχικά ποια είναι η άποψή σου για τους νεαρούς που παίζουν και ποιους ξεχωρίζεις; Βλέπεις ανάμεσά τους δυνατότητα για να προκύψουν καλές μεταγραφές το καλοκαίρι;

"Εντάξει, μιλάει όλη η φίλαθλη Ελλάδα γι' αυτά τα παιδιά. Μακάρι κάποια στιγμή να γίνεται από επιλογή όλο αυτό σε όλες τις ομάδες. Είναι μεγάλη ευκαιρία για όλους που ο Παναθηναϊκός δείχνει τον δρόμο. Αν τον ακολουθήσουν κι άλλοι θα έχει κάνει μεγάλο καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Τώρα για το ποιους ξεχωρίζω, νομίζω αυτούς που ξεχωρίζουν και όλοι. Τον Μπουζούκη και τον Χατζηγιοβάνη. Νομίζω πως ο Μπουζούκης μπορεί να αφήσει εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι παίκτης μεγάλης κλάσης. Αν δουλευτεί όπως πρέπει, θα φτάσει πάρα πολύ ψηλά. Είναι ατόφιο ταλέντο".

Ποιοι ξεχωρίζουν από το υλικό που υπάρχει πίσω από αυτά τα παιδιά και αναμένεται να αξιοποιήσει στον δεύτερο γύρο ο Δώνης;

"Περιμένουμε το "μπαμ" του Εμμανουηλίδη. Αυτός είναι που έχει δείξει πολλά καλά στοιχεία και τον περιμένουν και στον Παναθηναϊκό να ξεπεταχτεί. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά, ο Βέργος, ο Στάικος, που έχουν να δώσουν πράγματα".

Υπάρχουν εξελίξεις στα διοικητικά του συλλόγου; Ο Παϊρόζ είναι εξαφανισμένος το τελευταίο διάστημα (πληροφορίες από το Βέλγιο τον θέλουν να επικεντρώνεται στη Μουσκρόν), ενώ το θέμα του Athens Alive παραμένει στο προσκήνιο γενικά και αόριστα λόγω Γιαννακόπουλου. Υπάρχει κάτι χειροπιαστό για να πούμε; Πώς σκοπεύει να κινηθεί ο Αλαφούζος; 

"Όχι δεν υπάρχει τίποτα απολύτως. Η σωστή έκφραση, νομίζω, είναι πως ο Παϊρόζ παραμένει εξαφανισμένος. Δεν εμφανίστηκε και ποτέ, παρά ελάχιστα. Δεν έχει τη δύναμη αυτός ο τύπος να αναλάβει τον Παναθηναϊκό. Ευχή όλων είναι να τελειώσει αυτή η ιστορία, που θα τη θυμόμαστε ως φαρσοκωμωδία. Ο Παϊρόζ ακόμα και αν αναλάβει κάποια στιγμή, πιο πιθανό είναι να ρίξει τον Παναθηναϊκό κατηγορία παρά να τον ανεβάσει επίπεδο. Γιαννακόπουλο θα έχουμε αν έχουμε Athens Alive. Άρα πρέπει να περιμένουμε. Όσο για τον Αλαφούζο, νομίζω ότι στα τέλη Γενάρη που τελειώνει η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, θα έχει να πει αρκετά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσίευμα που ανάβει φωτιές σε ΠΑΟ - Tweet από Τουρκία για βασικό παικταρά της ομάδας!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags