Facebook Pixel Sportdog.gr | «Κηδείες» στο Κύπελλο Αγγλίας - Τα «μπαμ» που συγκλόνισαν
| 2019-01-07 23:27:00

«Κηδείες» στο Κύπελλο Αγγλίας - Τα «μπαμ» που συγκλόνισαν

Sportdog Team
«Κηδείες» στο Κύπελλο Αγγλίας - Τα «μπαμ» που συγκλόνισαν

Ο αποκλεισμός της Λέστερ από τη Νιούπορτ ξύπνησε μνήμες.

Η Νιούπορτ έκανε το μεγάλο «μπαμ» με την πρόκριση εις βάρος της Λέστερ και έδωσε την καλύτερη αφορμή για την παρουσίαση ορισμένων από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που έχουν σημειωθεί στον 3ο γύρο του ιστορικού, Κυπέλλου Αγγλίας.

Από την 13η θέση της LeagueTwo, η Νιούπορτ κατάφερε βγάλει εκτός συνέχειας του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού τη Λέστερ του Κλοντ Πιέλ, με τον σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ να παρατάσσεται με βασικούς και παρ' όλα αυτά να πέφτει «θύμα» τεράστιας έκπληξης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Νιούπορτ την περασμένη αγωνιστική περίοδο, στον 4ο γύρο του Κυπέλλου, είχε καταφέρει να οδηγήσει την κόντρα με την Τότεναμ σε ρεβάνς, όμως τελικά δεν κατάφερε να κάνει ξανά κάτι ... ηχηρό στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Πανάξια, η Στίβενεϊτζ είχε πάρει τεράστια νίκη – πρόκριση απέναντι στη Νιούκαστλ, τον Ιανουάριο του 2011, αν και το χάσμα ήταν επίσης τεράστιο ανάμεσα στις δύο ομάδες αφού βρίσκονταν σε Πρέμιερ Λιγκ και LeagueTwo αντίστοιχα.

Η Έβερτον, πίσω στο 2003, βίωσε μια τέτοια ντροπιαστική στιγμή όπως ήταν η φετινή για τη Λέστερ, αφού στο Gay Meadow ηττήθηκε 2-1 από τη Σριούσμπερι στην πρώτη γεμάτη σεζόν του Ντέιβιντ Μόγιες στον πάγκο των «ζαχαρωτών»! Μάλιστα, στον πάγκο των Shrews, βρισκόταν ο θρύλος του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, Κέβιν Ράτκλιφ, ο οποίος είχε πανηγυρίσει με το κλαμπ του λιμανιού δυο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο κι ένα Κυπελλούχων.

Μια από τις πιο επικές προκρίσεις αουτσάιντερ, ήταν εκείνη της Ρέξαμ απέναντι στην Άρσεναλ το 1992. Η τελευταία ομάδα... ολόκληρης της Football League, κόντρα στην τότε 2η της πρώτης κατηγορίας και παρ' όλα αυτά έγινε η έκπληξη και μάλιστα με ανατροπή στο Racecourse Ground.

Η Σάτον, το 1989, ήταν ομάδα ερασιτεχνικής κατηγορίας όταν ντρόπιασε την Κόβεντρι του υψηλότερου ποδοσφαιρικού στρώματος στην Αγγλία. Οι «sky blues» δυο χρόνια νωρίτερα είχαν κάνει το δικό τους «μπαμ» με νίκη επί της Τότεναμ, κατακτώντας μάλιστα το τρόπαιο το 1987, όμως, σ' εκείνο το ματς με τη Σάτον είχαν υποστεί τον αποκλεισμό.

Γυρίζοντας το χρόνο ακόμα πιο πίσω, στον 3ο γύρο του θεσμού, το 1984, η Μπόρνμουθ είχε επιβληθεί 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Dean Court, με την τότε ομάδα του Ρον Άτκινσον ν' αποτυγχάνει να υπερασπιστεί τα κεκτημένα, αφού την περασμένη σεζόν ήταν εκείνη που είχε κατακτήσει το Κύπελλο.

Η Μάντσεστερ Σίτι του Μάλκολμ Άλισον μπαίνει στα αφιερώματα με τους συλλόγους που έχουν πέσει θύμα απροσδόκητου και σοκαριστικού αποκλεισμού, όταν στον 3ο γύρο του Κυπέλλου το 1980, ούσα στη 16η θέση της πρώτης κατηγορίας, συγκρούστηκε με την ταπεινή Χάλιφαξ Τάουν του 4ου επιπέδου στο ποδόσφαιρο της χώρας και το τελικό 1-0 έστειλε στην επόμενη φάση εκείνους που δεν περίμενε κανείς!

Το γκολ του Ρόνι Ράντφορντ στο 2-1 επί της Νιούκαστλ το 1972, θα μείνει στην ιστορία μαζί με την τρομερή πρόκριση της Χέρφορντ κόντρα στις «καρακάξες». Έπειτα από το ισόπαλο 2-2 στο St. James' Park, η ομάδα από τη Southern League εξασφάλισε ρεβάνς κι εκεί, στο Edgar Street, σημειώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα σοκ.

Έναν χρόνο νωρίτερα, η Λιντς θα έβλεπε την Κόλτσεστερ να περνάει στον 4ο γύρο έπειτα από μεταξύ τους αναμέτρηση με το τελικό 3-2, σ' ένα ματς που έχει τη δική του ιστορία, αφού λέγεται πως οι νικητές είχαν στείλει τις μέρες πριν από τον αγώνα δικό τους άνθρωπο να παρακολουθήσει προπονήσεις των «παγωνιών» και είχαν τοποθετήσει και εξτρά θέσεις κατά μήκος του αγωνιστικού χώρου πίσω από τις πινακίδες για μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλο!

ΠΗΓΗ: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags