Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ομάρ Ελαμπντελαουί: Απίθανη τράμπα: Δίνει το «τούρμπο» για τον
| 2019-01-20 10:00:00

Απίθανη τράμπα στον Ολυμπιακό: Δίνει το «τούρμπο» για... - Τον παίρνει οπότε θέλει - Νέος Κάιπερς

του Παναγιώτη Νικολάου
Απίθανη τράμπα στον Ολυμπιακό: Δίνει το «τούρμπο» για... - Τον παίρνει οπότε θέλει - Νέος Κάιπερς

Τρέλα πράγματα με τον... ελεύθερο. Δε μασάνε στο λιμάνι.

Ολυμπιακός - Ομάρ Ελαμπντελαουί: To δίλημμα των φυλακισμένων θυμίζει η ιστορία που τις τελευταίες ώρες είδε το φως της δημοσιότητας και εμπλέκει τον Ολυμπιακό με τον Ντεντρίκ Μπογιατά. Όπως και στην ορίτζιαν εκδοχή του διλήμματος, αποδεικνύεται βάσει θεωρίας παιγνίων πως συμφέρον -σε κάθε περίπτωση- του εκάστοτε κατηγορούμενου είναι να μιλήσει στις αρχές για να αλαφρύνει τη θέση του, έτσι και στο φημολογούμενο φλερτ των «ερυθρόλευκων» με τον διεθνή Βέλγο, κέρδος τους είναι σε κάθε περίπτωση να μην μπουν, τώρα, σε διαπραγμάτευση με τους «καθολικούς» (αν και εφόσον έχει βάσει το εν λόγω σενάριο).

Πάμε να το δούμε λίγο αναλυτικά. Γνωστό το ενδιαφέρον της Σέλτικ για τον Ομάρ. Οι πρωταθλητές Σκωτίας όμως επειδή δεν έχουν (ή δεν θέλουν να διαθέσουν) το ποσό που αξιώνει ο Ολυμπιακός για την παραχώρηση του Νορβηγού δεξιού μπακ (ο οποίος δεν είναι, όπως έχουμε καταγράψει και στο παρελθόν, τόσο «ζεστός» όσο άλλοτε για να αποχωρήσει από το λιμάνι) φέρονται διατεθειμένοι να προσφέρουν ως έμψυχο αντάλλαγμα και τον Μπογιατά.

Μπογιατά, ο οποίος εκπροσωπείται από τον Ζακ Λιχτενστάιν, ατζέντη και του τελευταίου αποκτήματος του Ολυμπιακού, Ούγκο Κάιπερς, σχέση που βοήθησε στην ανάπτυξη της σεναριολογίας. Το κομβικό εδώ είναι πως το συμβόλαιο του Μπογιατά ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, οπότε δεν έχει καμία απολύτως δέσμευση να «υπακούσει» στις όποιες σκέψεις της Σέλτικ, αφού από τώρα μπορεί να υπογράψει όπου θέλει.

Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός τον θέλει και μπορεί να τον αποκτήσει, τον υπογράφει ως ελεύθερο και τον φέρνει στον Πειραιά το καλοκαίρι, χωρίς να «εξυπηρετήσει» τη Σέλτικ και χωρίς να κάνει σκόντο στις (χρηματικές) αξιώσεις του για τον Ομάρ. Κοινώς, ούτε τους «ερυθρόλευκους» συμφέρει ένα τέτοιο σενάριο, ούτε -ρεαλιστικότερα- οι «καθολικοί» μπορούν να δεσμεύσουν έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος ουσιαστικά είναι ελεύθερος τη δεδομένη στιγμή να κάνει ό,τι θέλει (θεωρείται δεδομένο πως δεν θα συνεχίσει στο «Σέλτικ Παρκ»).

Ετσι  κι αλλιώς πάντως, πρέπει να σημειωθεί πως μιλάμε για μια πάρα πολύ δύσκολη περίπτωση, αφού την υπογραφή του διεθνή Βέλγου φέρονται να διεκδικούν πολλές ευρωπαϊκές ομάδες…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags