Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ροντρίγκο Μολέντο: Πάνω από 10 «μύρια» το deal - Πόσα παίρνει ο ΠΑΟ - Κίνηση-ματ Μαρινάκη
| 2019-01-21 18:33:00

«Καψούρα» για Μολέντο - Πάνω από 10 «μύρια» το deal - Πόσα παίρνει ο ΠΑΟ - Κίνηση-ματ Μαρινάκη

του Παναγιώτη Νικολάου
«Καψούρα» για Μολέντο - Πάνω από 10 «μύρια» το deal - Πόσα παίρνει ο ΠΑΟ - Κίνηση-ματ Μαρινάκη

Ποιο είναι το «σχέδιο» του Ολυμπιακού. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Όπως ο Μάρτης στη σαρακοστή. Ετσι και ο Ροντρίγκο Μολέντο και ο Ολυμπιακός. Πάνω που άρχισε λοιπόν να κυκλοφορεί πως οι «ερυθρόλευκοι» θα ψαχτούν για στόπερ, ενδεχομένως και άμεσα, ελέω της επικειμένης/φημολογούμενης αποχώρησης του Ρόντερικ Μιράντα, να σου και ο Βραζιλιάνος.

Φήμες που άρχισαν από τα μέρη μας και... αυτόματα σχεδόν ανακυκλώθηκαν από μερίδα δημοσιευμάτων στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και θέλουν τους Πειραιώτες να έχουν χτυπήσει ξανά την πόρτα της Ιντερνασιονάλ, η οποία -πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- αξιώνει 4 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του παίκτη.

Πόσο που εκ των πραγμάτων καθιστά την οποιαδήποτε σκέψη, ανέφικτη. Και επειδή είναι προφανές, αμέσως, πήγαμε στο plan b, τη διαπραγμάτευση δηλαδή των «ερυθρόλευκων», αρχικά με τον 32χρονο Βραζιλιάνο, εν όψει καλοκαιριού. Τότε που τουλάχιστον δεν θα έχει ισχύ η ρήτρα επιστροφής στην Ελλάδα και τα 5 εκατ. ευρώ που βάσει αυτής θα ελάμβανε -ως και τότε- ο Παναθηναϊκός.

Ρήτρα, που για την ιστορία είναι πανίσχυρη και ουσιαστικά αποτέλεσε την τροχοπέδη, την ουσιαστική τροχοπέδη των όντως μεγάλων προσπαθειών που έκανε ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι για να βάλει τον Ροντρίγκο Μολέντο στις τάξεις του. Το μπορεί το ερχόμενο; Πρώτον, το «τριφύλλι» κρατάει ένα ποσοστό σε μελλοντική μεταπώληση του παίκτη, ανεξαρτήτως ρήτρας (δεν έχει διευκρινιστεί το ποσοστό, αυτό μόνο ο Παναθηναϊκός μπορεί να το ξεκαθαρίσει, επιβεβαιώνοντας ή όχι πως αυτό είναι 25%).

Δεύτερον, ο Βραζιλιάνος έχει συμβόλαιο με την Ιντερνασιονάλ ως το καλοκαίρι του 2021, συμβόλαιο που αν το εξαντλήσει θα του αποφέρει περίπου 3 εκατ. ευρώ. Δεν τα λες και λίγα και σίγουρα, θα ζητήσει τουλάχιστον τα ίδια προκειμένου να σκεφτεί και ο ίδιος να αλλάξει, ξανά, ήπειρο μέσα σε λίγα χρόνια.

Επίσης, δεν υπάρχει πουθενά στον ορίζοντα κάτι που να δείχνει πως και η ομάδα του θα μειώσει τις απαιτήσεις της. Για βασικό της παίκτη, και τότε, ερχόμενο καλοκαίρι μέσουσης της σεζόν στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα, πώς θα ζητήσει λιγότερα από όσα ζητάει τώρα;

Κοινώς, για να το έχουμε στο νου μας. Ναι, στον Ολυμπιακό έχουν εξαιρετική άποψη για τον παίκτη. Αλλά στο οικονομικό κομμάτι, ο λογαριασμός… ξεφεύγει, αφού μιλάμε για ένα -συνολικό- ποσό που ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ. Χρήματα για 32χρονο, χρήματα για στόπερ, χρήματα που κακά τα ψέματα, δεν δίνονται (και πιθανότατα δεν αξίζει και να δίνονται) από καμιά ελληνική ομάδα. Μέχρι το καλοκαίρι λοιπόν, που θα «παίξει» ξανά το όνομα Βραζιλιάνου, ας το έχουμε κατά νου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ατάκες που «ρίχνουν» την Τούμπα: «Παίρνει... Μολέντο ο ΠΑΟΚ - Top επιπέδου - Τους αρέσει γιατί...»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags