Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ανδρέας Γιαννιώτης: Έτσι θα γίνει η μεγάλη ανατροπή
| 2019-01-22 12:38:00

Απίθανο ντόμινο στον Ολυμπιακό - «Κόβονται» μικροί και... αλμυρός - Έτσι θα γίνει η τρελή ανατροπή

του Παναγιώτη Νικολάου
Απίθανο ντόμινο στον Ολυμπιακό - «Κόβονται» μικροί και... αλμυρός - Έτσι θα γίνει η τρελή ανατροπή

Μία ανάσα από τη μεγάλη «επιστροφή». Ποιους τους «τρώει» όλους;

Ολυμπιακός - Ανδρέας Γιαννιώτης: Την ώρα που ακόμη αναμένεται ο Ζιλ Ντίας, με την καθυστέρηση της άφιξης του στην Αθήνα για την οριστικοποίηση της μετακίνησης του στους Πειραιώτες, το μείζον κατά πως φαίνεται θέμα της καθημερινότητας των «ερυθρόλευκων» είναι η θέση του τερματοφύλακα.

Σε πρώτο πλάνο πλέον έχει περάσει η αποσαφήνιση της κατάστασης με τον Ανδρέα Γιαννιώτη. Όχι σε οικονομικό επίπεδο, η διαφορά έτσι κι αλλιώς είναι μικρή, αφού ποτέ δεν ήταν τα χρήματα το ζητούμενο, αλλά όπως καταγράψαμε και χθες, στον ρόλο που θα έχει ο διεθνής τερματοφύλακας και τη θέση του στην ιεραρχία των γκολκίπερς.

Μέχρι λοιπόν να ξεκαθαρίσει η συγκεκριμένη κατάσταση, οι εναλλακτικές σε περίπτωση που «στραβώσει» το θέμα της ανανέωσης του, είτε συντηρούνται, είτε «εξαφανίζονται», είτε… εμπλουτίζονται. Εξηγούμαστε: βάσει του σημερινού πρωτοσέλιδου του «Κόκκινου Πρωταθλητή», αυτός που… συντηρείται είναι ο Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος πληροί τα ηλικιακά και εμπειρικά κριτήρια για την κάλυψη της θέσης του δεύτερου τερματοφύλακα. Είναι όμως, όπως έχουμε επισημάνει εξ αρχής μια πολύ ακριβή περίπτωση για τον ρόλο που προαλείφεται. 

Αυτός που έχει… εξαφανιστεί, είναι ο Ελντιν Γιακούποβιτς. Εξ αρχής η πιο… παράξενη επιλογή, όχι τόσο για τα χαρακτηριστικά του διεθνή Ελβετού, αλλά κυρίως για το κασέ του, το οποίο θα του αποφέρει, στον εναπομείναν 1,5 χρόνο συμβολαίου που έχει στη Λέστερ, περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Ποσό που σίγουρα δεν θα… χαρίσει και σίγουρα πόσο να… πέσει προκειμένου να ικανοποιήσει και το οικονομικό πλαφόν που έχει θέσει η ΠΑΕ.

Οι καινούργιοι, είναι δύο πιτσιρικάδες, ο 20χρονος Αντώνης Στεργιάκης και ο 18χρονος Γιάννης Σουρδής. Ξεπερνώντας ακόμη και το προφανές, πως δηλαδή ο Ολυμπιακός δεν αναζητά νεαρούς για την κάλυψη της θέσης του αναπληρωματικού, άλλα έμπειρους και «ψημένους» τερματοφύλακες, προκαλεί αν μη τι άλλο εντύπωση πως, αρχικά επαναφέρεται η περίπτωση του Στεργιάκη (αγωνίζεται στη Σλάβια Σόφιας), όταν το περασμένο καλοκαίρι μια σχεδόν βέβαιη μεταγραφή του στον Πειραιά, χάλασε πριν τις μεταγραφές (και όχι  με ευθύνη των εμπλεκόμενων ομάδων), ενώ δευτερευόντως, η περίπτωση του Σουρδή είναι μια περίπτωση μανατζερικά ελεγχόμενη από ατζέντηδες που στον λιμάνι, κατά το κοινώς λεγόμενο, δεν θέλουν να έχουν (τη δεδομένη πάντα στιγμή) πολλά πάρε-δώσε.

Για να μην το ζαλίζουμε λοιπόν. Οι δύο μικροί δεν υπάρχουν στο ραντάρ για τώρα, εκτός αν μιλάμε για κάτι το… αναπτυξιακό (που δεν είναι το ζητούμενο των Πειραιωτών), ο Λοντίγκιν πρέπει να πέσει αρκετά στις απαιτήσεις του, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο «επιτακτική» την επίτευξη συμφωνίας με τον Γιαννιώτη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτοι Αγγελόπουλοι: Αυτόν τον παικταρά «χτύπησαν» για τον Ολυμπιακό - Τον ήθελε και ο ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags