Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Σβέριρ Ίνγκασον: «Έρχεται με 4 "μύρια" - Γι’ αυτό φεύγει ο Βαρέλα - Καλύτερος από Πρίγιοβιτς»!
| 2019-01-22 13:40:00

«Κεραυνοί» στην Τούμπα: «Αν δεν τα πάρει, φεύγει - Έρχεται με 4 "μύρια" - Καλύτερος από Πρίγιοβιτς»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Κεραυνοί» στην Τούμπα: «Αν δεν τα πάρει, φεύγει - Έρχεται με 4 "μύρια" - Καλύτερος από Πρίγιοβιτς»

Aποκαλύψεις-φωτιά από τον Γιώργο Κουβεντίδη στο Sportdog.

ΠΑΟΚ - Σβέριρ Ίνγκασον: Η υπόθεση στόπερ είναι το πιο... καυτό ζήτημα στην επικαιρότητα του ΠΑΟΚ. Όπως σας ενημέρωσε το sportdog, ο Σαββίδης ετοιμάζει να απαντήσει στις τρελές απαιτήσεις του Φερνάντο Βαρέλα για ανανέωση, φέρνοντας στην Τούμπα τον Σβέριρ Ίνγκασον. «Αν δεν πει το ναι ο Βαρέλα θα πάρει τον Ισλανδό ο ΠΑΟΚ», επιβεβαιώνει ο Γιώργος Κουβεντίδης.

Ο διευθυντής της FORZA μίλησε στο sportdog για το φλέγον θέμα που απασχολεί τον Δικέφαλο του Βορρά. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό που κάνουν οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι προσπαθούν να ρίξουν τον μέσο όρο ηλικίας. Επίσης, ανέλυσε τις τρεις κινήσεις που έχει κάνει ο Δικέφαλος τον Γενάρη. 

Τι γίνεται με το θέμα της ανανέωσης του Βαρέλα;

«Ο Βαρέλα ζητά πολλά και δεν νομίζω ότι μπορεί να ακολουθήσει αυτά τα επίπεδα ο ΠΑΟΚ. Δεν θέλει, όχι ότι δεν μπορεί. Ο παίκτης παίρνει 600.000 τον χρόνο και λέγεται πως ζητάει μέχρι 1,5 εκατ. ευρώ. Ο ΠΑΟΚ δεν του δίνει πάνω από 900.000».

Στη διοίκηση του ΠΑΟΚ έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι οι απαιτήσεις των παικτών θα αρχίσουν να ανεβαίνουν, ειδικά αν κατακτηθεί το πρωτάθλημα; Είδαμε για παράδειγμα φέτος στην ΑΕΚ παίκτες να περιθωριοποιούνται επειδή δεν ανανέωναν λόγω αυξημένων προσδοκιών...

«Δεν ανανεώνουν με τους όρους που θέλουν οι παίκτες. Αν ανανεώσουν τον Βαρέλα με τα ποσά που θέλει αυτός, μετά θα θέλουν όλοι πολλά. Η διοίκηση πιστεύει ότι ο καθένας πρέπει να πάρει αυτό που αξίζει και δικαιούται. Το πράγμα είναι σύνθετο. Όσων τα συμβόλαια λήγουν, με εξαίρεση τον Σάκχοφ που είναι 28, όλοι οι άλλοι είναι πάνω από 30 χρονών. Ούτε ή άλλως, αν όχι φέτος του χρόνου, θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να παίρνει νεότερους παίκτες και ήδη το κάνει. Στην περίπτωση του Βαρέλα, αν δεν ρίξει τις απαιτήσεις, ο ΠΑΟΚ θα πάρει στόπερ. Αν δεν ανανεώσει, ο ΠΑΟΚ θα πάρει τον Ισλανδό Ίνγκασον, από τη Ροστόφ».

Αυτός ζητά το ίδιο συμβόλαιο με αυτό που αμείβεται ο Βαρέλα τώρα;

«Αυτός όσα και να θέλει, έχει μεταπωλητική αξία. Ο Βαρέλα δεν έχει. Αυτόν θα τον αγοράσει ο ΠΑΟΚ και η μεταγραφή σίγουρα θα κοστίσει 3-4 εκατομμύρια».

Οπότε είναι και ένα μέτρο πίεσης στον Βαρέλα η υπόθεση Ίνγκασον...

«Ο καθένας κοιτά το συμφέρον του. Ο Βαρέλα δεν συμφωνεί και λέει "θα φύγω αν δεν πάρω αυτά που ζητώ" και ο ΠΑΟΚ με τον τρόπο του λέει "και να φύγεις θα πάρουμε άλλον". Μέχρι να αποφασιστεί το μείνε-φύγε, η υπόθεση είναι ανοιχτή. Ο παίκτης είναι από αυτούς που αγωνίζονται και είναι από τις καλές μονάδες της ομάδας».

Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει τον Γενάρη ήδη τρεις προσθήκες, τον Μίσιτς, τον Σφιντέρσκι και τον Μίσιτς. Πώς τις βλέπεις αυτές τις περιπτώσεις;

«Εμείς έχουμε την εικόνα του Πρίγιοβιτς, ο οποίος είχε βάλει 55 γκολ σε δύο χρόνια και ήταν ο πρώτος σκόρερ. Όταν τον πήρε ο ΠΑΟΚ από τη Λέγκια, τέτοια εποχή πριν από δύο χρόνια, ο Σέρβος είχε βάλει στο πρώτο εξάμηνο, στην Πολωνία, 8 γκολ. Ο Σφιντέρσκι έβαλε παραπάνω με τη Γιαγκελόνια. Αυτός θεωρητικά έχει περισσότερα τέρματα. Είναι μικρότερος και παίζει εκτός περιοχής. Θα τον δούμε. Σε θεωρητικό επίπεδο δεν είναι "έφυγε ο παιχταράς και ήρθε ένας που δεν υπάρχει". Μπορεί να βγει και καλύτερος, δεν είναι τυχαίος.

Η επιστροφή του Γιαννούλη εμπίπτει στην πολιτική που ακολουθεί ο ΠΑΟΚ. Ο βασικός του κορμός είναι παίκτες πάνω από 30 χρονών. Μάτος, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Μπίσεσβαρ. Θέλει να ανανεώσει την ομάδα. Θέλει να πάρει την ίδια ποιότητα, αλλά σε μικρότερες ηλικίες. Αυτό είναι πιο ακριβό, αλλά το πληρώνει. Τον Πρίγιοβιτς τον αγόρασε 1,9 εκατ. ευρώ στα 26 του και τον Πολωνό στα 21 προς 22 τον πήρε σχεδόν 3 εκατ. ευρώ. Δηλαδή την ποιότητα σε μικρότερη ηλικία την πληρώνει. Θέλει να ανανεώσει την ομάδα. Να φύγει από το 30 που είναι και να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας. Οι μεταγραφές που κάνουν είναι κοντά στο 20 με 25. Ο Μίσιτς είναι δανεικός για 1,5 χρόνο. Αν πείσει, τότε ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για την αγορά του από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έκτακτο: Νέα αποχώρηση στον ΠΑΟΚ - Τέλος Έλληνας άσος, πάει εξωτερικό - Καταιγιστικές εξελίξεις

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags