Facebook Pixel ΑΕΚ - Κισσαμικός: Άνετη πρόκριση στην οκτάδα για την ΑΕΚ, 5-0 τον Κισσαμικό
Ποδόσφαιρο
| 2019-01-23 19:06:00

Από τεσσάρα σε... πεντάρα πετάει η ΑΕΚ - Διέλυσε τον Κισσαμικό και πήγε στους «8»! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Από τεσσάρα σε... πεντάρα πετάει η ΑΕΚ - Διέλυσε τον Κισσαμικό και πήγε στους «8»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εύκολο απόγευμα και νίκη με 5-0 στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ - Κισσαμικός: Άνετη πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε η ΑΕΚ, που δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα στην ρεβάνς με τον Κισσαμικό, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 5-0. 

Ο Ροντρίγκο Γκάλο ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με φάουλ στο 21', ενώ στο 28' σέρβιρε το γκολ στον Νέναντ Κρστίτσιτς. Στο 57' ο Μάνταλος σκόραρε το 3-0 με πέναλτι, ενώ στο 78' και το 82' ο Λιβάγια (μπήκε αλλαγή στο 58') πέτυχε δύο γκολ για το τελικό 5-0.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Χωρίς... φόβο μπήκε στο ματς ο Κισσαμικός, που ήξερε εξ' αρχής ότι θα είχε δύσκολο έργο. Στο 9' απείλησε για πρώτη φορά με σουτ του Χαλκιαδάκη, την ώρα που η ΑΕΚ προσπαθούσε να μπει στην περιοχή του αντιπάλου της, με κύριους εκφραστές τους Κρσίτσιτς και Μάνταλο από τον άξονα, αλλά και τον Γκάλο από την δεξιά πλευρά.

Χωρίς να έχει προηγηθεί η μεγάλη φάση η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να διώξει το όποιο άγχος μπορεί να είχε. Στο 21' ο Γκάλο εκτέλεσε πανέμορφα ένα φάουλ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, που την ακούμπησε και λίγο, για το 1-0. Το γκολ, πάντως, δεν πτόησε τους Κρητικούς, που στο 25' λίγο έλειψαν να ισοφαρίσουν, όμως ο Τσιντώντας είπε "όχι" σε ωραίο σουτ του Χαλκιαδάκη.

Το τέρμα που δεν έβαλε ο Κισσαμικός, πέτυχε τρία λεπτά μετά η ΑΕΚ, "κλειδώνοντας" ουσιαστικά από πολύ νωρίς την υπόθεση πρόκριση. Η φάση ξεκίνησε ξανά από τον Γκάλο, ο οποίος από δεξιά σέντραρε προς τον άξονα στον Κρστίτσιτς, ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 2-0, αφού η μπάλα κόντραρε πρώτα σε παίκτη των φιλοξενούμενων.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με την Ένωση να παίζει στο ρελαντί, αλλά να καταφέρνει τελικά να βάλει ακόμα τρία γκολ. Στο 57' ο Μπογέ κέρδισε πέναλτι από τον Ζιούλη, μετά από λάθος της άμυνας του Κισσαμικού και ο Μάνταλος το εκτέλεσε εύστοχα για το 3-0.

Η συνέχεια ανήκε στον Λιβάγια, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι στο 58' και στο 78' και στο 82' σκόραρε δύο φορές για να διαμορφώσει το τελικό 5-0. Αρχικά σκόραρε με ωραίο σουτ, ύστερα από "πάτημα" των Γκάλο και Μάνταλου σε φάουλ, ενώ στη συνέχεια χρίστηκε σκόρερ με το κεφάλι, αφού πρώτα είχε στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το τελικό 5-0 σφράγισε την παρουσία της ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και το καλό φεγγάρι που διανύει η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ροντρίγκο Γκάλο διανύει τρομερή περίοδο στην ΑΕΚ και το επιβεβαίωσε και στο παιχνίδι απέναντι στον Κισσαμικό. Ο Βραζιλιάνος μπακ ήταν για ένα ακόμα ματς πολύ ζωηρός και ορεξάτος και μάλιστα ήταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ των Κιτρινόμαυρων, ενώ ήταν αυτός που "σέρβιρε" το δεύτερο στον Νέναντ Κρστίτσιτς.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Η ΑΕΚ ξεκίνησε και πάλι με σύστημα 3-5-2, έχοντας τον Τσιντώντα στο τέρμα και τους Σβάρνα, Οικονόμου και Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή πήραν θέση οι Μάνταλος, Άλεφ και Κρστίτσιτς, ενώ στα δύο άκρα ήταν οι Γκάλο και Μπακάκης. Στην επίθεση βρίσκονταν οι Πόνσε και Μπογέ.

Από πλευράς Κισσαμικού η 11άδα που παρέταξε ο Αλέκος Βοσνιάδης αποτελούνταν από τους Παπαδόπουλο, Ζιούλη, Καραγεώργη, Σάλιακα, Τόλι, Φάζο, Σιμόν, Γκίνη, Τεγούση, Ρίσκι και Χαλκιαδάκη.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Γκάλο, Άλεφ, Κρίστισιτς (70’ Μπότος), Μάνταλος, Μπακάκης, Μπογέ (74’ Κλωναρίδης), Πόνσε (58’ Λιβάγια). 

Κισσαμικός (Αλέκος Βοσνιάδης): Παπαδόπουλος, Τόλι, Ζιούλης, Φαζός, Καραγεώργης, Γκίνι, Τεγούσης, Σάλιακας (72’ Κάσσος), Σιμόν, Χαλκιαδάκης (78’ Αρναρέλλης), Ρίσκι (63’ Καραγιάννης). 

Η ΦΑΣΗ: Το πρώτο γκολ του Νέναντ Κρστίτσιτς ήταν η φάση του αγώνα, καθώς ο Σέρβος βρήκε δίχτυα και έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο τεχνικό κομμάτι, που μπορούν να βοηθήσουν πολύ στη συνέχεια τους Κιτρινόμαυρους.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Χωρίς ιδιαίτερα δύσκολες φάσεις η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, με τον διαιτητή Τσαμούρη να είναι καλός σε γενικές γραμμές και να παίρνει σωστή απόφαση στην φάση του πέναλτι του Μπογέ, ο οποίος ανατράπηκε καθαρά μέσα στην περιοχή από τον Ζιούλη.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Με το πόδι στο γκάζι συνέχισε η ΑΕΚ και στο Κύπελλο, καθώς μετά τα τρία γκολ στον Αστέρα και τα τέσσερα στον ΠΑΣ, πέτυχε και πέντε κόντρα στον Κισσαμικό, παίρνοντας μια άνετη πρόκριση στην οκτάδα του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags