Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Λαμία: 2-4 στα πέναλτι (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-01-24 22:19:00

Ο εφιάλτης του Παναθηναϊκού - Νέος αποκλεισμός-σοκ από τη Λαμία στα πέναλτι! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ο εφιάλτης του Παναθηναϊκού - Νέος αποκλεισμός-σοκ από τη Λαμία στα πέναλτι! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Θρίλερ» στο ΟΑΚΑ και πρόκριση της Λαμίας με 4-2 στα πέναλτι!

Παναθηναϊκός - Λαμία: Σε ένα απίστευτο θρίλερ, που κρίθηκε στα πέναλτι, η Λαμία πέταξε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν τον Παναθηναϊκό εκτός Κυπέλλου!

H κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε με 1-0 υπέρ του Τριφυλλιού χάρη σε γκολ του Εμμανουηλίδη, όμως στα πέναλτι Κάτσε και Κουρμπέλης στάθηκαν μοιραίοι, με αποτέλεσμα η ομάδα της Φθιώτιδας να επικρατήσει με 4-2 και να πάρει μια επική πρόκριση στα προημιτελικά!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να πιέσει ψηλά και να «στριμώξει» τη Λαμία ψάχνοντας για ένα γρήγορο γκολ. Οι Πράσινοι έφτασαν πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου τους στο 8’, όμως ο Καμπετσής έκανε κακή πάσα προς τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος ήταν ολομόναχος στη μικρή περιοχή, με αποτέλεσμα ο εξτρέμ του Τριφυλλιού να μην προλάβει να σκοράρει.

Στην προσπάθειά του να πιέσει, ο Παναθηναϊκός άφησε ανοικτούς χώρους, με τη Λαμία να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ στο 15’. Η ομάδα του Χάβου έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Καραμάνο να βγαίνει μόνος του με τον Διούδη και να πλασάρει άουτ σε ανεπανάληπτο τετ α τετ.

Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους «κύλησε» με τον Παναθηναϊκό να κυκλοφορεί την μπάλα στον χώρο του κέντρου, αλλά τη Λαμία να κλείνει άψογα τους χώρους. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Τριφυλλιού σημειώθηκε στο 28’, όταν ο Χατζηθεοδωρίδης έπιασε δυνατό σουτ από διαγώνια θέση και ο Μελίσσας απέκρουσε, ενώ το ίδιο συνέβη στο 31’ σε αδύναμο σουτ του Ινσούα.

Ακριβώς ίδιο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο μέρος, καθώς η Λαμία οχυρώθηκε στα μετόπισθεν και άφησε την μπάλα στον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι βρίσκονταν συνεχώς από την αντίπαλη περιοχή, γυρίζοντας την μπάλα, όμως σπανίως έβρισκαν διαδρόμους. Στο 55’ ο Κουρμπέλης πρωταγωνίστησε στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο Μακέντα γύρισε την μπάλα χαμηλά, ο αρχηγός του Τριφυλλιού έκανε την προβολή από τη μικρή περιοχή και ο Μελίσσας απέκρουσε ενστικτωδώς, γλιτώνοντας την ομάδα του από σίγουρο γκολ.

Ο Εμμανουηλίδης, που μπήκε στο ματς στο 66’, έχασε μεγάλη ευκαιρία σουτάροντας πάνω στον Μελίσσα από καλή θέση στο 70’. Στο 80’ ο Κουρμπέλης έσωσε τον Παναθηναϊκό με σωτήρια προβολή σε σουτ του Ρόμανιτς και στο 83’ ο Εμμανουηλίδης πήρε το… αίμα του πίσω. Από σέντρα του Χατζηγιοβάνη από τα αριστερά, άμυνα της Λαμίας αδράνησε, με αποτέλεσμα ο Εμμνουηλίδης να μείνει μόνος στο δεύτερο δοκάρι και να κάνει το 1-0 με κοντινή προβολή!

Στο 85’ ο Διούδης μπλόκαρε το σουτ του Επστάιν, στο 90’ ο Μελίσσας αντέδρασε σωστά σε κεφαλιά του Κολοβέτσιου και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση!

Εκεί οι δύο ομάδες μπήκαν με… σπασμένα τα φρένα και οι δύο τερματοφύλακες ήταν πρωταγωνιστές. Στο 92’ ο Μελίσσας απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Ινσούα και στο 94’ ο Διούδης νίκησε τον Επστάιν σε τετ α τετ. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Ρόμανιτς είχε δοκάρι με κεφαλιά για τη Λαμία και στο 95’ ο Βέργος έφυγε τετ α τετ, όμως ο Μελίσσας έπεσε στα πόδια του και τον εμπόδισε να σκοράρει!

H κούραση άρχισε να καταβάλλει τους παίκτες και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός είχε μια απίστευτη ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στο τελευταίο λεπτό της της παράτασης. Ο Βέργος βρέθηκε απέναντι στον Μελίσσα από πάσα του Χατζηγιοβάνη, πλάσαρε και ο Αντέτζο έδιωξε με προβολή ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς το τέρμα. Ως αποτέλεσμα, η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι!

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία, ο Μελίσσας νίκησε τον Κάτσε και στη συνέχεια ο Κουρμπέλης έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Καραμάνος ήταν ψύχραιμος στο τελευταίο πέναλτι, σκόραρε για το 4-2 και έστειλε τη Λαμία στους «8»!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Νίκος Μελίσσας έκανε τεράστια εμφάνιση με καθοριστικές επεμβάσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα και απόλυτο highlight την απόκρουση στο πέναλτι του Κάτσε, που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Λαμίας!

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-3-3 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης. Στο τέρμα κάθισε ο Διούδης, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κολοβέτσιο και Μαυρομμάτη, δεξί μπακ τον Γιόχανσον και αριστερό τον Ινσούα. Στα χαφ θα βρίσκονται οι Κάτσε και Χατζηθεοδωρίδης, στα άκρα οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης, ενώ στην επίθεση οι Μακέντα και Καμπετσής.

Βλέποντας τα πράγματα να μη λειτουργούν, ο Δώνης προχώρησε αλλαγές διατάξεων, ενώ στο δεύτερο μέρος ημίχρονο έβαλε τον Κουρμπέλη αντί του Χατζηθεοδωρίδη και έπαιξε 4-2-3-1. Στα τελευταίο 20λεπτο τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο Εμμανουηλίδη και Βέργου, με τον πρώτο να λυτρώνει τον Παναθηναϊκό στο 83’.

Με 4-2-3-1 κατέβασε τη Λαμία ο Μάκης Χάβος. Τερματοφύλακας ήταν ο Μελίσσας, με τους Βασιλαντωνόπουλο, Καρυπίδη, Αντέτζο και Ασίγκμπα να συνθέτουν την αμυντική τετράδα από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν ως δίδυμο οι Σκόνδρας, Μπουλούλης και μπροστά τους ο Τομάς. Δεξιά στη μεσαία γραμμή κινήθηκε ο Καραγκούνης, αριστερά ο Ρόμανιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Καραμάνος.

Η ΦΑΣΗ: Η τεράστια ευκαιρία του Βέργου στο τελευταίο λεπτό της παράτασης θα μπορούσε να δώσει την πρόκριση στον Παναθηναϊκό.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Δεν είναι μικρό πράγμα για τη Λαμία να έχει εξελιχθεί στον… φονέα του Παναθηναϊκού. Η ομάδα της Φθιώτιδας απέκλεισε το Τριφύλλι για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και έγραψε μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Μαυρομμάτης (, Κολοβέτσιος, Κάτσε, Μπουζούκης, Χατζηθεοδωρίδης (46' Κουρμπέλης), Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (67' Εμμανουηλίδης), Μακέντα

Λαμία: Μελισσάς, Βασιλαντωνόπουλος (52' Βάντερσον), Αντέτζο, Καρυπίδης, Καραγκούνης (71' Επστάιν), Καραμάνος, Ρόμανιτς, Τόμας (72' Πλιάτσικας), Σκόνδρας, Ασίγκμπα, Μπουλούλης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags