Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΛ 4-0 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-01-30 21:19:00

Δεν σταματά πουθενά ο Ολυμπιακός - Μπαλάρα ξανά και τεσσάρα στην ΑΕΛ με «όργια» Φορτούνη (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Δεν σταματά πουθενά ο Ολυμπιακός - Μπαλάρα ξανά και τεσσάρα στην ΑΕΛ με «όργια» Φορτούνη (Vid)

Χατ τρικ από τον αρχηγό και «πάρτι» με 4-0!

Ολυμπιακός - ΑΕΛ: Με τον Κώστα Φορτούνη να κάνει απίθανα πράγματα σκοράροντας τρία γκολ και τον Γιώργο Μασούρα να προσθέτει άλλο ένα, ο Ολυμπιακός έφτασε στην πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στη Superleague με το εντυπωσιακό 4-0 επί της ΑΕΛ.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες εκτός των γκολ που πέτυχαν, και παραμένουν στο κυνήγι του ΠΑΟΚ, από τον οποίο απέχουν οκτώ βαθμούς.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και δεν άργησε να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή του. Μόλις στο 7’ ο Νάτχο πέρασε υπέροχη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, με τον Μασούρα να κοντρολάρει άψογα και να νικά τον Κρίστινσον με δεξί πλασέ. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Έλληνα άσου με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν ψάχνοντας ένα ακόμα γρήγορο γκολ και το πέτυχαν στο 16’ με… δώρο του Γκόλια. Ο Έλληνας αμυντικός τράβηξε παρατεταμένα τη φανέλα του Μιράντα εντός περιοχής και ο διαιτητής Κομίνης υπέδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φορτούνης, ο οποίος νίκησε τον Κρίστινσον και διαμόρφωσε το 2-0.

Με την ψυχολογία στα ύψη, οι Ερυθρόλευκοι έκαναν ό, τι ήθελαν στο γήπεδο και δημιουργούσαν συνεχώς ευκαιρίες για να πετύχουν τρίτο γκολ. Στο 20’ ο Γκόλιας έβαλε καθοριστική προβολή σε πλασέ του Ποντένσε, ενώ στο 32’ ο Φορτούνης έκανε φοβερή ενέργεια και πάσα στον Μασούρα, που αστόχησε σε τετ α τετ. Στο 44’, ωστόσο, ο Φορτούνης δεν αστόχησε. Από νέα φοβερή κάθετη του Νάτχο, ο Γκερέρο γύρισε παράλληλα τη μπάλα και ο «Φόρτου» δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0 με κοντινό αριστερό πλασέ.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αφού ο Ολυμπιακός έκανε οικονομία δυνάμεων, ενώ η ΑΕΛ δεν φάνηκε σε κανένα σημείο ικανή να απειλήσει. Οι Ερυθρόλευκοι διατήρησαν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας και δεν αντιμετώπισαν προβλήματα από τους «βυσσινί». Στο 55’ ο εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης Γκιλιέρμε έκανε ωραία ενέργεια και πάσαρε με τακουνάκι στον Μασούρα, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Παρ’ όλα αυτά, ο Κώστα Φορτούνης δεν είχε πει την… τελευταία του λέξη στο ματς. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε κέφια και έδωσε συνέχεια στο προσωπικό του σόου στο 75’. Ο Έλληνας άσος έγινε αποδέκτης φανταστικής κάθετης μπαλιάς, απέφυγε τον Κρίστινσον με ωραία ντρίμπλα και έκανε το 4-0, πετυχαίνοντας παράλληλα το τρίτο του γκολ στο παιχνίδι!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Κώστας Φορτούνης έδωσε συνέχεια στις εντυπωσιακές εμφανίσεις που έχει καταγράψει το τελευταίο διάστημα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε τα πάντα στο γήπεδο, αποτελώντας μόνιμο μπελά για τους αμυντικούς της ΑΕΛ και συνδύασε την χορταστική του εμφάνιση με χατ τρικ!

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σα, με τους Τοροσίδη, Μεριά, Μιράντα και Τσιμίκα να αποτελούν την αμυντική τετράδα, από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο έπαιξαν οι Γκιλιέρμε και Νάτχο, έχοντας μπροστά τους τον Φορτούνη. Ο Ποντένσε κινήθηκε στο δεξί άκρο, ο Μασούρας στο αριστερό και ο Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Με σχηματισμό 4-1-4-1 παρατάχθηκε η ΑΕΛ του Τζιανλούκα Φέστα. Τερματοφύλακας ο Κρίστινσον, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Γκόλιας και Μόρας, δεξί μπακ ο Καρανίκας και αριστερό ο Γιακιμόφσκι. Αμυντικό χαφ ήταν ο Μπάλλας, με εσωτερικούς χαφ τους Ακόστα και Μιλοσάβλιεβιτς. Σε θέση δεξιού χαφ αγωνίστηκε ο Μπαργκάν, στα αριστερά ο Ζίβκοβιτς και σέντερ φορ ο Σικάβκα.

Η ΦΑΣΗ: Το γρήγορο του Μασούρα μόλις στο 7’ «έλυσε» τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού, με τη συνέχεια να είναι εντυπωσιακή για τους Πειραιώτες.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο διαιτητής του αγώνα, Γιώργος Κομίνης, είχε καλή διαιτησία σε ένα εύκολο ματς. Σωστά υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού για τράβηγμα του Γκόλια στον Μιράντα στο 15’.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Νάτχο (61' Ανδρούτσος), Φορτούνης, Γκερέρο (65' Χασάν), Γκιγιέρμε, Γιώργος Μασούρας, Μεριά, Τσιμίκας, Μιράντα, Τοροσίδης και Ποντένσε (50' Ποντένσε).

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μπάλλας (83' Λεοζίνιο), Μπαργκάν, Μιλοσάβλιεβιτς, Γκόλιας, Σικάβκα (59' Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Ακόστα και Ζίβκοβιτς (46' Ζίζιτς).

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Το 1-0 του Μασούρα

Το 2-0 του Φορτούνη

Το 3-0 του Φορτούνη

Το 4-0 του Φορτούνη

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags