Facebook Pixel Ολυμπιακός - Πανιώνιος 4-0 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-02-02 21:21:00

Ερυθρόλευκο ξέσπασμα - «Καθάρισε» με 4άρα και περιμένει «δώρο» από ΑΕΚ ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ερυθρόλευκο ξέσπασμα - «Καθάρισε» με 4άρα και περιμένει «δώρο» από ΑΕΚ ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκησε 4-0 τον Πανιώνιο και βάζει... πίεση στον ΠΑΟΚ!

Ολυμπιακός - Πανιώνιος: Οι Ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν πολύ κόντρα στον εξαιρετικό Πανιώνιο, όμως από το 65' και έπειτα έκαναν «χορταστική» εμφάνιση και ξέσπασαν, παίρνοντας τη νίκη με 4-0 χάρη σε γκολ των Χασάν, Γκερέρο, Χριστοδουλόπουλου και Βούκοβιτς.

Οι Ερυθρόλευκοι μείωσαν τη διαφορά τους από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στους 5 βαθμούς και ελπίζουν σε απώλεια βαθμών του Δικεφάλου του Βορρά στο αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ ετοιμάζονται για την αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής στην Τούμπα!

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε… φουριόζος στο παιχνίδι και πίεσε από το πρώτο δευτερόλεπτο με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Οι Ερυθρόλευκοι πολιόρκησαν την αντίπαλη περιοχή, όμως ο Κότνικ ήταν εκεί για να αποσοβήσει το γκολ, νικώντας δύο φορές τον Χριστοδουλόπουλο (6’ και 9’) σε κοντινές προσπάθειες από τη μεγάλη περιοχή.  Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Πανιώνιος είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, με τον Καμαρά να φεύγει στην αντεπίθεση στο 10’, να πλασάρει σε τετ α τετ και τον Σα να αποκρούει με τα πόδια. Στο 12’ ο Πορτογάλος γκολκίπερ επενέβη ξανά και έδιωξε σουτ του Μακρύλλου που κόντραρε σε αμυντικό.

Ο τραυματισμός και η αναγκαστική αλλαγή του Ελαμπντελαουί στο 14’ επηρέασε τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατέβασε ρυθμό και δυσκολευόταν πολύ να απειλήσει την εξαιρετικά διαβασμένη και οργανωμένη άμυνα του Πανιωνίου. Ακόμα κι όταν οι Πειραιώτες έβρισκαν χώρους, ο εξαιρετικός Κότνικ τους σταματούσε. Ο τερματοφύλακας των Κυανέρυθρων σταμάτησε τα σουτ των Γκερέρο (22’), Κούτρη (28’) και Χριστοδουλόπουλου (35’). Στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, ο Κότνικ έκανε νέα σπουδαία επέμβαση σε απευθείας φάουλ του Χριστοδουλόπουλου και κράτησε το 0-0.

Μετά από ένα αρκετά νωθρό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός «φόρτσαρε» και άρχισε να ασκεί ασφυκτική πίεση στα αντίπαλα καρέ, από το 60΄ και έπειτα. Σε εκείνο το λεπτό ο Χριστοδουλόπουλος πάτησε περιοχή και σούταρε, με τον Παπαγεωργίου να βάζει σωτήρια προβολή, ενώ στο 64’ πάλι ο Χριστοδουλόπουλος απώλεσε τεράστια ευκαιρία πλασάροντας άουτ από κοντά έπειτα από ωραία δημιουργία και παράλληλο γύρισμα του Κούτρη.

Η λύση για τους Πειραιώτες δόθηκε στο 68’. Ο Ποντένσε τροφοδότησε τον Τοροσίδη, αυτός γύρισε παράλληλα και ο Χασάν έκανε το 1-0 με κοντινό πλασέ. Το γκολ έδιωξε το άγχος για τους Πειραιώτες, οι οποίοι δεν άργησαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Στο 72’ ο Γκερέρο εκτέλεσε φάουλ που πέρασε λίγο άουτ, όμως στο 75’ ο Ισπανός πέτυχε εντυπωσιακό γκολ με κεφαλιά-ψαράκι έπειτα από σέντρα του Κούτρη.

Στο 79’ ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε το γκολ που έψαχνε σε ολόκληρο το ματς. Ο Έλληνας άσος έκανε ωραία ατομική ενέργεια και κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Τσιλούλη. Ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και πέτυχε το 3-0. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Βούκοβιτς, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 4-0 με δεξί σουτ στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Τοροσίδη.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είχε κέφια και αποτέλεσε μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα σε ολόκληρο το παιχνίδι. Ο Έλληνας εξτρέμ νικήθηκε από τον εξαιρετικό Κότνικ σε αρκετές περιπτώσεις, όμως πέτυχε από τη βούλα του πέναλτι το γκολ που έψαχνε.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-4-2 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Σα, ενώ την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν οι Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρης, από δεξιά προς αριστερά Ο Καμαρά, με το Νάτχο συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ. Στις πτέρυγες, αριστερά κινήθηκε ο Χριστοδουλόπουλος και δεξιά ο Ποντένσε, ενώ στην επίθεση έπαιξαν ως δίδυμο ο Χασάν και ο Γκερέρο.

Ο Πανιώνιος του Άκη Μάντζιου παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Κότνικ, Ντομίνγκες και Σταυρόπουλος οι δύο στόπερ, δεξί μπακ ο Παπαγεωργίου και αριστερό Κότσιτς. Μακρύλλος και Κόρμπος ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, επιτελικός ο Οικονομίδης, στα άκρα οι Σιντί Αλί και Τσιλούλης, με τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Χασάν στο 68’ έλυσε τον… γόρδιο δεσμό και έκαν τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό στη συνέχεια.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Πολλές οι δύσκολες φάσεις για τον διαιτητή Κοτσάνη, με τον Ολυμπιακό να ζητά πέναλτι σε αρκετές περιπτώσεις. Σωστή, πάντως, η απόφαση να υποδείξει την εσχάτη των ποινών υπέρ των Πειραιωτών στο 78’.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Καμαρά, Νάτχο, Γκερέρο, Λάζαρος (80' Ντίας), Ομάρ (14' λ.τρ. Τοροσίδης), Χασάν (83' Σολδάνο), Κούτρης, Βούκοβιτς, Ποντένσε και Παπέ Σισέ.
 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Οικονομίδης (80' Σπιριντόνοβιτς), Κότσιτς, Κόρμπος (56' λ.τρ. Μανθάτης), Μακρύλλος, Σιντί Αλί, Τσιλούλης και Καμαρά (76' Μίκο).

ΠΑΤΑ ΤΟ:

To 1-0 του Χασάν

Το 2-0 του Γκερέρο

Το 3-0 του Χριστοδουλόπουλου

Το 4-0 του Βούκοβιτς

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags