Facebook Pixel Sportdog.gr | Το πανάκριβο οικοδόμημα της Φούλαμ με το πολύ «φθηνό» ρεκόρ...
Ποδόσφαιρο
| 2019-02-05 01:44:00

Το πανάκριβο οικοδόμημα της Φούλαμ με το πολύ «φθηνό» ρεκόρ...

Sportdog Team
Το πανάκριβο οικοδόμημα της Φούλαμ με το πολύ «φθηνό» ρεκόρ...

Το αγγλικό πρωτάθλημα αποτελεί το κατεξοχήν ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Γηραιάς Ηπείρου, όπου οι έδρες δεν παίζουν καμία σημασία και οι 20 μονομάχοι μπορούν να κερδίσουν παντού. 

Το μύθο αυτό, τείνει να καταρρίψει η φετινή Φούλαμ, η ομάδα που χτίστηκε με πολλά εκατομμύρια λίρες το περασμένο καλοκαίρι, αλλά αδυνατεί να κερδίσει σε εκτός έδρας παιχνίδι, στις πρώτες 25 στροφές της Πρέμιερ Λιγκ.  

Η επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ και ο πακτωλός χρημάτων

Στις 23 Μαΐου 2018, πριν το μπαράζ ανόδου της Φούλαμ με αντίπαλο την Άστον Βίλα, ο ζάμπλουτος ιδιοκτήτης των Λονδρέζων, Σαΐντ Καν, δήλωνε: «H Πρέμιερ Λιγκ είναι το πρωτάθλημα που αξίζει να βρίσκεται η Φούλαμ, τόσο για τους παίκτες, όσο και για τους φιλάθλους της. Σκοπός μου δεν είναι απλά να επιστρέψουμε, αλλά να νικάμε». Λίγες ημέρες αργότερα, είδε την ομάδα του να προβιβάζεται στην Πρέμιερ Λιγκ, ύστερα από τέσσερα χρόνια στη δεύτερη κατηγορία.

Σκοπός του ήταν να ταράξει τα μεταγραφικά νερά στο Νησί, προκειμένου οι «cottagers» να μην αποτελέσουν μία ακόμη ομάδα-ασανσέρ, αλλά να εξασφαλίσει από νωρίς τη σωτηρία και να ψάξει οτιδήποτε καλύτερο στη συνέχεια. Για το σκοπό αυτό, αποφάσισε να βάλει για τα καλά το χέρι στην τσέπη, με αποτέλεσμα η Φούλαμ να γίνει η πρώτη ομάδα που ως νεοφώτιστη στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, διέθεσε περισσότερα από 100 εκατομμύρια λίρες για μεταγραφές.

Συγκεκριμένα, το εντυπωσιακότερο μεταγραφικό «χτύπημα» του Πακιστανού μεγιστάνα, ήταν η απόκτηση του Ιβοριανού διεθνή κεντρικού μέσου Ζαν-Μισέλ Σερί, τον οποίο έπεισε ν’ αφήσει τη Νίκαια και το γαλλικό πρωτάθλημα για να γίνει κάτοικος Λονδίνου, προσφέροντας στην προηγούμενη ομάδα του το ποσό των 26,3 εκατομμυρίων λιρών. Ήταν μία κίνηση που προκάλεσε ντόρο στο Νησί, μιας και ο συγκεκριμένος παίκτης βρισκόταν στο μεταγραφικό στόχαστρο των Μπαρτσελόνα, Τσέλσι και Άρσεναλ. Ακόμη, ξεχώρισαν οι περιπτώσεις του Μίτροβιτς που αποκτήθηκε από τη Νιούκαστλ έναντι 17,5 εκατομμυρίων, αλλά και του ελπιδοφόρου Καμερουνέζου μέσου Ζαμπό Ανγκισά από τη Μαρσέιγ, με το κόστος της μεταγραφής να ανέρχεται στα 22 εκατομμύρια. Τέλος, φρόντισε να “ντύσει” το οικοδόμημά του και με παίκτες ευγνωσμένης αξίας, που ήρθαν στο «Κρέιβεν Κότατζ» ως δανεικοί και είχαν τα φόντα να ενισχύσουν την προσπάθεια του συλλόγου, όπως οι Λουσιάνο Βιέτο, Σίρλε και Σέρχιο Ρίκο. 

Η αλήθεια είναι, ότι με τα χρήματα που έδωσε, φρόντισε να μεταδώσει την ίδια αισιοδοξία σε όλους, σε βαθμό που οι «cottagers» φάνταζαν ως μία από τις πιθανές ομάδες-έκπληξη.Επειδή, ωστόσο, τα χρήματα δε φέρνουν πάντα την ευτυχία (αλλά ούτε και την επιτυχία), οι ελπίδες του έμελλε να διαψευστούν και η Πρέμιερ Λιγκ να δείξει το σκληρό πρόσωπό της.

Το αρνητικό ρεκόρ

Έχοντας διανύσει τις πρώτες 25 αγωνιστικές του αγγλικού πρωταθλήματος, η Φούλαμ αδυνατεί να ξεκολλήσει από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας μόλις τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα, με τα χαμόγελα στους φίλους της ομάδας του κεντρικού Λονδίνου να έχουν μετατραπεί σε αγωνία και φόβο, μπροστά στον ενδεχόμενο υποβιβασμό εκ νέου στην Τσάμπιονσιπ. Μάλιστα, στη Φούλαμ και συγκεκριμένα στις 14 Νοεμβρίου, σημειώθηκε η πρώτη απόλυση προπονητή της φετινής Πρέμιερ, με τον Σλάβισα Γιοκάνοβιτς ν' απομακρύνεται από την τεχνική ηγεσία και τον Σαΐντ Καν, να προσλαμβάνει στη θέση του τον Κλαούντιο Ρανιέρι.

Ωστόσο, ούτε ο Ιταλός κατάφερε να αντιστρέψει τα κακώς κείμενα, με τη Φούλαμ να έχει καταγράψει ένα ιδιαίτερα αρνητικό ρεκόρ, που δεν την αφήνει να ανασάνει βαθμολογικά. Αποτελεί τη μοναδική ομάδα σ’ ολόκληρη την Πρέμιερ Λιγκ, που δεν έχει καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης σε εκτός έδρας παιχνίδι, έως τώρα, με πιο πρόσφατο αρνητικό αποτέλεσμα την ήττα με 2-0 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας.Συγκεκριμένα, η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι έχει μόλις δύο ισοπαλίες και 11 ήττες σε 13 αναμετρήσεις, ως φιλοξενούμενη, έχοντας συγκεντρώσει τους λιγότερους βαθμούς εκτός έδρας απ’ όλες τις ομάδες που αγωνίζονται στις πρώτες τέσσερις κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η Ρόδεραμ και η Όξφορντ είναι οι άλλες δύο ομάδες, χωρίς εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημά τους, οι οποίες έχουν, όμως, από πέντε και δέκα ισοπαλίες, αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα εκτός έδρας παιχνίδια της Φούλαμ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ:

18/08/18: Τότεναμ-Φούλαμ 3-1

01/09/18: Μπράιτον-Φούλαμ 2-2

15/09/18: Μάντσεστερ Σίτι-Φούλαμ 3-0

29/09/18: Έβερτον-Φούλαμ 3-0

20/10/18: Κάρντιφ-Φούλαμ 4-2

05/11/18: Χάντερσφιλντ-Φούλαμ 1-0

11/11/18: Λίβερπουλ-Φούλαμ 2-0

02/12/18: Τσέλσι-Φούλαμ 2-0

08/12/18: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ 4-1

22/12/18: Νιούκαστλ-Φούλαμ 0-0

01/01/19: Άρσεναλ-Φούλαμ 4-1

12/01/19: Μπέρνλι-Φούλαμ 2-1

02/02/19: Κρίσταλ Πάλας-Φούλαμ 2-0

Η τελευταία ομάδα που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην Πρέμιερ Λιγκ, χωρίς να γευτεί τη χαρά της νίκηςμακριά από το γήπεδό της, ήταν η Χαλ πριν εννέα χρόνια και συμπτωματικά, γνώρισε τον υποβιβασμό. Εάν αυτό είναι ένας κακός οιωνός για τη φετινή Φούλαμ, αναμένεται να το δείξει η ιστορία. Ένα είναι το βέβαιο. Για να χτιστεί ένα γερό οικοδόμημα, πρωτίστως χρειάζονται γερά θεμέλια και όχι ακριβά υλικά...

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags