Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: «Του Λιβάγια δεν το είδε; - Έψαχναν τον Κομίνη στο 0-1»
| 2019-02-04 16:02:00

«Του Λιβάγια δεν το είδε; - Έψαχναν τον Κομίνη στο 0-1 - Περίεργο με Ολυμπιακό - Ξανά Γκαρσία;»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Του Λιβάγια δεν το είδε; - Έψαχναν τον Κομίνη στο 0-1 - Περίεργο με Ολυμπιακό - Ξανά Γκαρσία;»

Ο Γιώργος Κουβεντίδης «φτιάχνει» το κλίμα πριν το νέο ντέρμπι.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Πεπεισμένος ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι υποψιασμένος στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, για να μην την πάθει όπως πέρσι, είναι ο Γιώργος Κουβεντίδης. Ο διευθυντής της Forza μίλησε στο sportdog, όπου ανέλυσε την ισόπαλη αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

Ο Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος στάθηκε στη διαιτησία του Δανού ρέφερι. «Κατέστρεψε το παιχνίδι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνάδελφος, ο οποίος παραδέχτηκε την ύπαρξη παράβασης στο χέρι-πέναλτι για το οποίο διαμαρτύρεται η Ένωση.

Εντύπωση προκαλεί η άποψή του για το γκολ του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. «Πολλοί έψαχναν τον Κομίνη εκείνη την ώρα», λέει και δηλώνει σίγουρος ότι και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο Δικέφαλος του Βορρά είναι το φαβορί. Απλά πρέπει να προσέξει διάφορους εξωαγωνιστικούς παράγοντες. 

Πώς σου φάνηκε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ;

«Όσο παίχτηκε παιχνίδι κανονικά, μέχρι το 32', ήταν μια χαρά. Ήταν καλύτερος στο γήπεδο. Φαινόταν ότι τουλάχιστον αυτήν την εποχή ήταν καλύτερη ομάδα. Η ΑΕΚ δεν είναι σε πολύ καλή φάση απ' ότι φαίνεται. Στο 11 με 11 ήταν καλός. Ήλεγχε το παιχνίδι. Μέχρι το σημείο της αποβολής, κανείς δεν περίμενε ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα κέρδιζε».

«Γιατί δεν τιμωρήθηκε ο Λιβάγια;»

Τι σου έκανε περισσότερο εντύπωση;

«Το πώς έπαιζε ο διαιτητής στο πρώτο ημίχρονο. Μου θύμισε ένα παιχνίδι Άρης-ΠΑΟΚ, πριν από 9 χρόνια. Τότε είχε συμβεί αυτό που έγινε χθες. Δηλαδή μονόπλευρες κάρτες και λάθη σε βάρος μιας πλευράς. Δεν γίνεται στο πρώτο μέρος οι 5 κάρτες να είναι μόνο για τον ΠΑΟΚ και μηδέν για την ΑΕΚ. Δεν γίνεται το χτύπημα του Λιβάγια στον Ζαμπά να μην τιμωρείται».

Υπάρχει όμως και ένα χέρι-πέναλτι που δεν δόθηκε...

«Ναι υπάρχει χέρι. Το είδαμε όλοι στην τηλεόραση. Σε πραγματικό χρόνο δεν ξέρω πόσοι το πήραν χαμπάρι. Χέρι είναι, δεν χωράει αμφιβολία. Ο διαιτητής χάλασε το παιχνίδι. Όσο παιζόταν κανονικά, νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ, από το 5' που η ΑΕΚ μπήκε λίγο δυνατά και μετά κόπασε, ως το 32' στην αποβολή του Ζαμπά, ήταν το αφεντικό. Ο διαιτητής παίζει με τρόπο παράξενο και μονόπαντα».

Η διαιτησία του Δανού τελειώνει την... καραμέλα με τους Έλληνες και τους ξένους;

«Δεν είναι καραμέλα. Οι Έλληνες διαιτητές δεν μπαίνουν για να παίξουν με καθαρό μυαλό. Κάνουν δεύτερες σκέψεις. Δεν ξέρω αν και τι φοβούνται. Δεν παίζουν ανεπηρέαστοι. Αυτό φαίνεται. Όταν είναι να σφυρίξουν κάτι, μου δίνουν την εντύπωση ότι σκέφτονται τις συνέπειες του σφυρίγματος, πριν σφυρίξουν. Επιλέγουν, στα δικά μου μάτια, την απόφαση που ίσως έχει για αυτούς τις λιγότερες αντιδράσεις. Για μένα καλώς έρχονται ξένοι διαιτητές. Αλλά να είναι τύπου Μπορμπαλάν.

Δεν θέλω αυτούς τους μυστήριους, τους παράξενους που στις χώρες τους σφυρίζουν παιχνίδια της γειτονιάς τους. Δεν ξέρω γιατί τους φέρνει ο Περέιρα. Ο Δανός είναι 42 χρονών, 7 χρόνια διεθνής και το σημαντικότερο ευρωπαϊκό ματς που σφύριξε ήταν μεταξύ ομάδων που δεν ξέρει κανείς, για τον β' προκριματικό γύρο του Europa League. Το να φέρνει τέτοιους διαιτητές δεν ξέρω τι και ποιον εξυπηρετεί. Χρειάζονται ξένοι διαιτητές στα σημαντικά παιχνίδια, αλλά να είναι δοκιμασμένοι».

Όταν μπήκε το γκολ του ΠΑΟΚ, με τον τρόπο επετεύχθη κοίταξες και εσύ, όπως ο Πασχαλάκης τον βοηθό;

«Αν δείτε το βίντεο θα παρατηρήσετε ότι ο Μάτος κάνει νόημα σε διαιτητή και επόπτη να σηκώσουν για οφσάιντ. Είναι τα παιχνίδια που παίζει καμιά φορά η μοίρα. Ο Βαρέλα και ο Μαουρίσιο συμμετείχαν στο γκολ πέρσι στην Τούμπα».

«Έψαχναν τον Κομίνη»

Ήταν ευκολότερη όμως η φάση της Κυριακής για τους διαιτητές...

«Όπως το βλέπει κανείς. Και η άλλη φάση για πολλούς ήταν εύκολη. Συνέβη αυτό. Είναι από τα παράξενα. Πολλοί έψαξαν τον Κομίνη εκείνη την ώρα».

«Αυτά τα ματς είναι περίεργα»

Έρχεται άλλο ένα σημαντικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αυτό με τον Ολυμπιακό. Πώς το βλέπεις;

«Όλη η ιστορία είναι αυτό το παιχνίδι. Και για τον Ολυμπιακό είναι αυτό το ματς. Ο Ολυμπιακός προφανώς είναι πολύ χαρούμενος που η διαφορά είναι στους 6 βαθμούς. Είναι μία διαφορά που καλύπτεται και σε έναν αγώνα. Για τον ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό. Ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει αυτό το πρωτάθλημα πρέπει να νικήσει 31 στα 30 ματς. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αγωνιστικά δεν πιστεύω ότι τίθεται θέμα. Μπορεί να επικρατεί αυτήν την εποχή, ότι ο Ολυμπιακός παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα. ΟΚ, δεν ξέρω που και πώς το βλέπουν αυτό. Αν μιλάμε για κανονικό παιχνίδι με κανονικές συνθήκες, νομίζω ότι το φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ. Αυτά τα ματς είναι περίεργα. Δεν ξέρεις και ποιον διαιτητή θα εμφανίσει ο Περέιρα».

Θα είναι προετοιμασμένος ο ΠΑΟΚ να αποφύγει καταστάσεις που στο παρελθόν τον ζημίωσαν;

«Αν μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς τέτοια παιχνίδια στρατηγικής, στα οποία προσπαθείς να μαντέψεις πως ο αντίπαλος θα προσπαθήσει να πάρει ματς στα χαρτιά, τότε δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν στην Ελλάδα όμως. Μπορείς να καταστραφείς από κάποιον που δεν τον ξέρεις. Δεν ξέρεις αν είναι οπαδός της ομάδας σου. Έτσι λειτουργεί το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα. Θα πέσει ένα ποπ κορν από την κερκίδα, θα κάνει κάποιος τον πεθαμένο και η ομάδα θα χάσει το παιχνίδι. Το θέμα είναι να λειτουργεί όλη η διαδικασία όπως πρέπει. Πέρσι έγινε αυτό που έγινε και πήγαν αντί σε δημόσιο νοσοκομείο σε ιδιωτική κλινική. Δεν νομίζω ότι προβλέπεται αυτή η διαδικασία.

Εμείς θέλουμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Δυστυχώς είναι φανερό ότι το παιχνίδι δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικό. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο. Πρέπει να προβλέψει το παραμικρό που μπορεί να συμβεί, για να μη χάσει φέτος κάτι που όπως και πέρσι είναι στην αγκαλιά του. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που βλέπει ποδόσφαιρο χωρίς παρωπίδες και δεν παραδέχεται, ότι ο ΠΑΟΚ αυτήν την εποχή είναι η καλύτερη ομάδα. Είναι η ομάδα που επενδύει σε ποδοσφαιριστές. Αγοράζει ακριβούς παίκτες. Αλλά όντως, ο ΠΑΟΚ πρέπει να προβλέψει τα πάντα και να είναι υποψιασμένος. Πρέπει η διοίκηση του ΠΑΟΚ να σκαρφιστεί, πώς μπορούν να πάρουν ένα παιχνίδι από την ομάδα, το οποίο δεν μπορούν να το πάρουν μέσα στο γήπεδο. Γιατί ακόμα και να χάσει ο ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο, η διαφορά απλά μειώνεται στους τρεις. Το θέμα είναι να μην την πάθει ο ΠΑΟΚ όπως και πέρσι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Θα κάνει τη... Λαζαριά - Σκίζεται για τον Ολυμπιακό - Θα φανεί στην Τούμπα - Ο Λουτσέσκου είναι...»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags