Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: "Ξεφτίλα αυτό που έκανε ο Χιμένεθ"
| 2019-02-18 14:33:00

"Βόμβες" ΑΕΚτζή: "Καλύτερος ο Ολυμπιακός - Ξεφτίλα αυτό που έκανε ο Χιμένεθ - Είναι ντροπή να..."!

του Γιώργου Κτενά
"Βόμβες" ΑΕΚτζή: "Καλύτερος ο Ολυμπιακός - Ξεφτίλα αυτό που έκανε ο Χιμένεθ - Είναι ντροπή να..."!

Συνέντευξη-φωτιά για την Ένωση. "Πέσιμο" και στον... Κωστένογλου!

Στους λόγους της συντριβής της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο sportdog ο Χρήστος Αρδίζογλου.

Ο παλαίμαχος άσος της Ένωσης σχολίασε τα φτερά που έδωσε στους παίκτες των Ερυθρόλευκων το γρήγορο γκολ που πέτυχαν στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και τα λάθη που έκανε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Θεωρεί ατόπημα τις δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού, ο οποίος άφησε αιχμές για την ομάδα που παρέλαβε από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ενώ αναφέρθηκε και στις ακαδημίες του συλλόγου. 

"Η ΑΕΚ με το γρήγορο γκολ που πέτυχε απέκτησε φοβερή ψυχολογία, έδωσαν όλοι το 100%. Μπορούσε στο πρώτο ημίχρονο να είχε πάρει σκορ υπέρ της που δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε. Η ομάδα, όμως, έχει δείξει εδώ και καιρό ότι υστερεί σε συνδυασμούς, βάζει γκολ μόνο από στημένες φάσεις και κόρνερ. Σε ντέρμπι, μάλιστα, πρέπει να είσαι τυχερός για να βάλεις τόσο νωρίς γκολ. Η ψυχολογία ήταν ανεβασμένη και έπαιξαν ως πρωταθλητές", ήταν το αρχικό σχόλιο του Χ. Αρδίζογλου στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Καλύτερος ο Ολυμπιακός"

"Μετράει όμως και η απόδοση της άλλης ομάδας σε ένα παιχνίδι και η άλλη ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός, που έχει καλύτερο ρόστερ από την ΑΕΚ και ποιοτικότερο βάθος στον πάγκο. Γι' αυτό ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, επίσης, βοήθησε, καθώς οι παίκτες του έβγαλαν φτερά στα πόδια τους ενώ, αντίθετα, κόπηκαν τα φτερά των παικτών της ΑΕΚ. Αν σε αυτά προσθέσουμε τις λάθος ενέργειες του προπονητή της ομάδας, που ήθελε να κρατήσει σε χαμηλό επίπεδο το σκορ, ήρθε το τελικό αποτέλεσμα".



"Απαράδεκτος ο Χιμένεθ"

Ποια ήταν τα λάθη του Μανόλο Χιμένεθ στα οποία αναφέρεστε;

"Όταν παίζει η ΑΕΚ, πρέπει να προσπαθεί να νικήσει στον αγώνα και όχι απλώς να μη φάει πολλά γκολ. Βγάζει χαφ και βάζει χαφ, για ποιον λόγο; Για να κρατήσει το αποτέλεσμα; Επιτρέπεται να παίζει άμυνα η ΑΕΚ, 50 χρόνια μετά από τη δική μας εποχή; Εμείς το 1974 παίζαμε φουλ επίθεση, για εμένα είναι απαράδεκτοι αυτοί οι προπονητές. Άμυνα μπορεί να παίξει η Μπαρτσελόνα, που όταν πάρει την μπάλα οι παίκτες της εξαφανίζονται και βρίσκονται με τη μια στην αντίπαλη εστία. Γι' αυτό ο κόσμος λείπει από τα γήπεδα, γιατί κοιμάται με το θέαμα που βλέπει". 



"Ξεφτίλα αυτό που είπε"

Πιστεύετε ότι υπάρχουν ζητήματα στην ομάδα από την εποχή του Μαρίνου Ουζουνίδη; Γιατί κάτι τέτοιο άφησε να εννοηθεί ο Χιμένεθ στις δηλώσεις του, μετά τη λήξη του ματς. 

"Τι δουλειά είχε να αφήσει αιχμές για την περίοδο του Ουζουνίδη; Είναι ξεφτίλα αυτό που έκανε, έρχονται ξένοι προπονητές και ξεφτιλίζουν τα δικά μας παιδιά. Να του κάνουν μεταγραφές για να φτιάξει ομάδα και να αφήσει στην ησυχία του τον Ουζουνίδη. Έπρεπε να ήταν παλικάρι, από τη στιγμή που ήρθε. Σε συνέντευξη που έδωσα τις προάλλες είπα ότι θα φύγει νύχτα αν δεν του κάνουν μεταγραφές και δεν τις έβαλαν τελικά αυτές τις δηλώσεις μου. Αν είσαι σωστός προπονητής, λες στον πρόεδρο ότι χρειάζεσαι μεταγραφές. Διαφορετικά ας μην είχε αναλάβει! Από τη στιγμή που είσαι υπεύθυνος και είσαι στην ΑΕΚ, είσαι υποχρεωμένος να το βουλώσεις και να δουλέψεις. Γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ έχει απαιτήσεις, η ΑΕΚ είναι ομάδα για πρωταθλητισμό. Γι' αυτό είναι ντροπή να βρίσκεται σε αυτή τη θέση που βρίσκεται σήμερα. Δεν φταίνε μόνο αυτά, όμως, φταίνε κι άλλα πράγματα".

Τι εννοείτε;

"Την Μπαρτσελόνα την έκανε τοπ ομάδα ο Κρόιφ με τις ακαδημίες της, δεν την έκανε ο Κωστένογλου. Μπορεί ένας σέντερ μπακ να ξέρει τα προσόντα ενός φορ ή ενός χαφ και να τον φτιάξει για να μεγαλουργήσει; Στην ακαδημία της ΑΕΚ πρέπει να πάνε άτομα που να έχουν φαντασία. Από τον Κωστένογλου θα εμπνευστούν τα νέα παιδιά ή από τον Παπαϊωάννου, για παράδειγμα; Η Μπαρτσελόνα πήρε τα πάντα από τη φαντασία του Κρόιφ, εμείς πάμε με τη φαντασία που έχει ένας στόπερ. Ο κόσμος της ΑΕΚ κάνει υπομονή για να γίνει το γήπεδο και εύχομαι μέχρι τότε να μην έχουμε φτάσει τελευταίοι στη βαθμολογία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτο αυτό που έκανε ο Χιμένεθ μετά τον Ολυμπιακό - Τρελάθηκαν όλοι στην ΑΕΚ - Είναι δυνατόν;

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags